Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

JTD vs TDI

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ntodorov написа:
    sasho_izgrev написа:
    ако говорим за разход, моито JTD-100 гори 6/100 в Пловдив, а извънградско разхода е м/у 5 и 7 литра в зависимост от позоцията на педала
    Що бе Сашо? При мен има позиция на педала малко под 5/100 извън града. Иначе в града сме на една позиция. :D
    ами да ти кажа извънградско под 110 не карам,а ако ме е ударила съчмата ...............

Коментар

Geraka написа:
      Reptile написа:
      То "Враждебна" също е "до София". При 6 скорости не виждам никакво чудо в разход 6.8 за малкото и тясно А4....колегите тук очакват числа под 5 за да се впечатлят....защото БМВ го постигат!
      Имам приятел с 530d с новият мотор, който е 231 коня.При скорост от 140 разход под 5 забрави да има, да не кажа че и под 6 е трудно.П.П. А как вървиииииии Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
      Т’ва са шегувки с колегата, не го ли схвана?! Какво учудващо има, че една малка кола с голям мотор дава 6.8 при 140 .....БМВ 330 с 40+ коня отгоре постига и по-добри показатели!БМВ имат СУПЕР дизели за това съм ги цитирал....неща непостижими за VW&Ко!
      Fiat Marea JTD 105 09.2000г

Коментар

ogi28b написа:
        Reptile написа:
        Качвам се в едно такси Пасат ТДИ, бях в "Сухата Река"! И след малко питам - колко гори и пича - абе т’ва е избаран немски мотор, градско не дава над 6.2 - 6.5, зимата трудно качва на 7!!!!
        Наблягам на удебелената дума. Таксито през зимата сигурно за 100 изминати километра има средно между 0.8 и 1.0 палене на напълно изстинала кола. Моята кола зимата за 100 км има средно 16-20 паления на напълно изстинала. Така че при такситата разход през зимата и разход през лятото са много относителни неща.
        Съгласен съм и въпреки това се доказа, че 6.5 градско за този автомобил е просто МИТ!

Коментар

Reptile написа:
          Т’ва са шегувки с колегата, не го ли схвана?! Какво учудващо има, че една малка кола с голям мотор дава 6.8 при 140 .....БМВ 330 с 20 коня отгоре постига и по-добри показатели!БМВ имат СУПЕР дизели за това съм ги цитирал....неща непостижими за VW&Ко!
          Еми май не схванах. Както и да е Иначе какво не ти харесва на едно V12 TDI примерно?
          Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Geraka написа:
            Reptile написа:
            Т’ва са шегувки с колегата, не го ли схвана?! Какво учудващо има, че една малка кола с голям мотор дава 6.8 при 140 .....БМВ 330 с 20 коня отгоре постига и по-добри показатели!БМВ имат СУПЕР дизели за това съм ги цитирал....неща непостижими за VW&Ко!
            Еми май не схванах. Както и да е Иначе какво не ти харесва на едно V12 TDI примерно?
            Данъкаааааааааааа :D
            Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo

Коментар

Geraka написа:
              Reptile написа:
              Един от първите Туарег V10, закупен НОВ в БГ, е на председателя на българо-френската търговска камара и на 60хил. изкриви галвата......какво повече да кажа за "супер надеждната" технология на VW??!VW още не са натрупали достъчно опит за големите мотори, т’ва не ми харесва и ДАНЪКА не ми харесва :D

Коментар

Geraka написа:
                Имам приятел с 530d с новият мотор, който е 231 коня.При скорост от 140 разход под 5 забрави да има, да не кажа че и под 6 е трудно.П.П. А как вървиииииии Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
                Мои приятел слезе от Opel Vectra GTS 150 кончета (JTD на фиат, пипан за опел) и се качи на BMW 530d - казва - разхода няма нищо общо.При еднакво каране - Варна - Истамбул:Опел - 5.5/100BMW - 9/100И двата автомобила са закупени чисто нови от магазина и са в перфектно техническо състояние. Замерванията на разхода са правени при еднакви условия - гуми, сезон, скорост.
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                  Geraka написа:
                  Мои приятел слезе от Opel Vectra GTS 150 кончета (JTD на фиат, пипан за опел) и се качи на BMW 530d - казва - разхода няма нищо общо.При еднакво каране - Варна - Истамбул:Опел - 5.5/100BMW - 9/100И двата автомобила са закупени чисто нови от магазина и са в перфектно техническо състояние. Замерванията на разхода са правени при еднакви условия - гуми, сезон, скорост.
                  150 срещу 231 коня - Опела е 63% от мощността на БМВ, а рахода е 61% от този на БМВ. 5-та е доста по-тежка кола от Вектра и гаранция не е карал с БМВ-то със същата скорост...може само така да му се е стрило :D

Коментар

Виждам че тук се намесва и BMW.Едно съвсем актуално сравнение за разхода на 320 d-136 к.с. с това на Стилото ми.Немският трактор при 90-100 км/ч гори колкото Стилото при 140-150,а именно 6,5-7 и при него забравяте за динамика.Технологията му е дизел с директно впръскване.Същата марка 2.0 дизел,но common rail-150 к.с. прави с около литър по малък разход и върви колкото Фиата ми.Имам до мен един маниак на тема BMW и по цял ден ми говори колко му върви колата и колко малко гори,а като тръгне да пътува едва гъделичка педала за да докара по приличен разход и се сърди като дръпна с по-голяма скорост с Фиата.Не разбирам защо някой се опитва да ги изкара тези коли,че едва ли не произваждат гориво докато се движат?Не може някой да претендира за динамика и за скорост и да каже че гори 5/100.
                    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Reptile написа:
                      150 срещу 231 коня - Опела е 63% от мощността на БМВ, а рахода е 61% от този на БМВ. 5-та е доста по-тежка кола от Вектра и гаранция не е карал с БМВ-то със същата скорост...може само така да му се е стрило :D
                      Ти вчера слезе от Opel Vectra GTS 2004 и се качи на BMW 530 и следеше показателите, нали? Щом ти казвам, че е карал еднакво - значи е така. Самият аз съм се возил и с двете коли - знам коя как върви и с колко ги кара. С BMW дори гледа да кара по-спокойно, че му прилошава от разхода...... А и цената на шибаното BMW събаря желанието..., моя човек очевадно избива комплекси..., а и знам защо купи кола за над 170х. лв.
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

За седма серия на BMW (730) мога да кажа, че максималният разход който съм виждал според комп. е бил 9 и малко. Това е при скорост от 180-200км Пловдив-София. Обаче с какъв мотор е си нямам и на идея а и вече го няма за да видя какъв е.Няма смисъл да се обсъжда разход между неща по различни от Фиат във форум на Фиат. Нормално е всеки да си защитава неговото. Аз имам наблюдения върху различни автомобили, карал съм ги достатъчно за да знам колко може да харчат и просто ви казвам, че от тази тема няма да излезе нищо освен един голям спор.

Коментар

chaveto написа:
                          За седма серия на BMW (730) мога да кажа, че максималният разход който съм виждал според комп. е бил 9 и малко. Това е при скорост от 180-200км Пловдив-София. Обаче с какъв мотор е си нямам и на идея а и вече го няма за да видя какъв е.Няма смисъл да се обсъжда разход между неща по различни от Фиат във форум на Фиат. Нормално е всеки да си защитава неговото. Аз имам наблюдения върху различни автомобили, карал съм ги достатъчно за да знам колко може да харчат и просто ви казвам, че от тази тема няма да излезе нищо освен един голям спор.
                          Не разбирам само как ще го направи този разход и колко е реално показанието на компа на това возило при 180-200 км/ч ,след като при 90 км/ч на различните поколения 730 дизел,производителя дава около 6,5-7/100.Няма начин да повярвам,че 6 цилиндров мотор и то 3 литра и то на 7-ма серия на BMW ще прави 9 на 100 с 200.Минимума е 13-14/100.Няма значение кой е производителя.Разликите в разхода на различните типове мотори на различните марки е малък.Не може на Фиат дизела да гори 7/100 нафта и аналога на WV или BMW да харчи 5/100.Че аз със тази разлика в разхода и тези км които минавам ще и избия разликата в цената за 1 година.Започвам да се чудя на себе си Все аз ли не мога да попадна на толкова икономична немска кола,че да най накрая да го зарежа този барутник-Фиата.
                          AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                          HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Мисля, че можеш сам да си отговориш на въпроса като сравниш няколко двигателя на фиат които се слагат в няколко марки/модели автомобили. Не знам само защо сравнявате съвсем различни двигатели, разхода не зависи само от обем, к.с..........................Ще ти дам прост пример, по напред беше намесен разход на 50 сс скутер. Двутактов харчи поне Х2 на 4-ри тактов, вярно конете са му малко повече, но и разхода е Х2 и отгоре пък са една кубатура. 250сс 4-ри тактов харчи малко повече от 50сс а конете са му 8-9 пъти повече. Килограмите също са много повече и макс. скорост също.............

Коментар

Хей, привърженици на ТДИ-тата.Щом толкова малко харчат дайте ми най-икономичното ново (да е Евро-5) ТДИ, което да харчи по каталог под:Градско - 5.0Извънградско - 3.3 Yellow_Flash_Colorz_PDT_31
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                                Хей, привърженици на ТДИ-тата.Щом толкова малко харчат дайте ми най-икономичното ново (да е Евро-5) ТДИ, което да харчи по каталог под:Градско - 5.0Извънградско - 3.3 Yellow_Flash_Colorz_PDT_31
                                Да добавя и аз нещо;- сега карам и едно Пунто Ево-1.3 мултиджет. 75к.с., среден разход-4.5л/градско-6.0л, извън 3.5л/- преди 2 години карах Шкода Фабия 1.4ТДИ, 3 цилиндъра, под 6.0 средно не падаше, голяма ламя
                                Fiat Bravo 1.9JTD 1999

Коментар

Working...
                                X