ntodorov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
JTD vs TDI
Collapse
X
-
Geraka написа:Reptile написа:То "Враждебна" също е "до София". При 6 скорости не виждам никакво чудо в разход 6.8 за малкото и тясно А4....колегите тук очакват числа под 5 за да се впечатлят....защото БМВ го постигат!Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
ogi28b написа:Reptile написа:Качвам се в едно такси Пасат ТДИ, бях в "Сухата Река"! И след малко питам - колко гори и пича - абе т’ва е избаран немски мотор, градско не дава над 6.2 - 6.5, зимата трудно качва на 7!!!!Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Reptile написа:Т’ва са шегувки с колегата, не го ли схвана?! Какво учудващо има, че една малка кола с голям мотор дава 6.8 при 140 .....БМВ 330 с 20 коня отгоре постига и по-добри показатели!БМВ имат СУПЕР дизели за това съм ги цитирал....неща непостижими за VW&Ко!Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:Reptile написа:Т’ва са шегувки с колегата, не го ли схвана?! Какво учудващо има, че една малка кола с голям мотор дава 6.8 при 140 .....БМВ 330 с 20 коня отгоре постига и по-добри показатели!БМВ имат СУПЕР дизели за това съм ги цитирал....неща непостижими за VW&Ко!Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
Geraka написа:Reptile написа:Т’ва са шегувки с колегата, не го ли схвана?! Какво учудващо има, че една малка кола с голям мотор дава 6.8 при 140 .....БМВ 330 с 20 коня отгоре постига и по-добри показатели!БМВ имат СУПЕР дизели за това съм ги цитирал....неща непостижими за VW&Ко!Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Geraka написа:Имам приятел с 530d с новият мотор, който е 231 коня.При скорост от 140 разход под 5 забрави да има, да не кажа че и под 6 е трудно.П.П. А как вървиииииии Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Geraka написа:Имам приятел с 530d с новият мотор, който е 231 коня.При скорост от 140 разход под 5 забрави да има, да не кажа че и под 6 е трудно.П.П. А как вървиииииии Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Виждам че тук се намесва и BMW.Едно съвсем актуално сравнение за разхода на 320 d-136 к.с. с това на Стилото ми.Немският трактор при 90-100 км/ч гори колкото Стилото при 140-150,а именно 6,5-7 и при него забравяте за динамика.Технологията му е дизел с директно впръскване.Същата марка 2.0 дизел,но common rail-150 к.с. прави с около литър по малък разход и върви колкото Фиата ми.Имам до мен един маниак на тема BMW и по цял ден ми говори колко му върви колата и колко малко гори,а като тръгне да пътува едва гъделичка педала за да докара по приличен разход и се сърди като дръпна с по-голяма скорост с Фиата.Не разбирам защо някой се опитва да ги изкара тези коли,че едва ли не произваждат гориво докато се движат?Не може някой да претендира за динамика и за скорост и да каже че гори 5/100.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Reptile написа:150 срещу 231 коня - Опела е 63% от мощността на БМВ, а рахода е 61% от този на БМВ. 5-та е доста по-тежка кола от Вектра и гаранция не е карал с БМВ-то със същата скорост...може само така да му се е стрило :DSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
За седма серия на BMW (730) мога да кажа, че максималният разход който съм виждал според комп. е бил 9 и малко. Това е при скорост от 180-200км Пловдив-София. Обаче с какъв мотор е си нямам и на идея а и вече го няма за да видя какъв е.Няма смисъл да се обсъжда разход между неща по различни от Фиат във форум на Фиат. Нормално е всеки да си защитава неговото. Аз имам наблюдения върху различни автомобили, карал съм ги достатъчно за да знам колко може да харчат и просто ви казвам, че от тази тема няма да излезе нищо освен един голям спор.
Коментар
-
chaveto написа:За седма серия на BMW (730) мога да кажа, че максималният разход който съм виждал според комп. е бил 9 и малко. Това е при скорост от 180-200км Пловдив-София. Обаче с какъв мотор е си нямам и на идея а и вече го няма за да видя какъв е.Няма смисъл да се обсъжда разход между неща по различни от Фиат във форум на Фиат. Нормално е всеки да си защитава неговото. Аз имам наблюдения върху различни автомобили, карал съм ги достатъчно за да знам колко може да харчат и просто ви казвам, че от тази тема няма да излезе нищо освен един голям спор.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Мисля, че можеш сам да си отговориш на въпроса като сравниш няколко двигателя на фиат които се слагат в няколко марки/модели автомобили. Не знам само защо сравнявате съвсем различни двигатели, разхода не зависи само от обем, к.с..........................Ще ти дам прост пример, по напред беше намесен разход на 50 сс скутер. Двутактов харчи поне Х2 на 4-ри тактов, вярно конете са му малко повече, но и разхода е Х2 и отгоре пък са една кубатура. 250сс 4-ри тактов харчи малко повече от 50сс а конете са му 8-9 пъти повече. Килограмите също са много повече и макс. скорост също.............
Коментар
-
Хей, привърженици на ТДИ-тата.Щом толкова малко харчат дайте ми най-икономичното ново (да е Евро-5) ТДИ, което да харчи по каталог под:Градско - 5.0Извънградско - 3.3 Yellow_Flash_Colorz_PDT_31A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Хей, привърженици на ТДИ-тата.Щом толкова малко харчат дайте ми най-икономичното ново (да е Евро-5) ТДИ, което да харчи по каталог под:Градско - 5.0Извънградско - 3.3 Yellow_Flash_Colorz_PDT_31Fiat Bravo 1.9JTD 1999
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар