Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

JTD vs TDI

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chaveto написа:
    TDI на дълго гори доста прилично. С един резервоар от 70л 1.9 отива от София до Истанбул и се връща. Накрая постоянно дава предупреждения, че трябва да се зареди гориво.
    2.4 JTD на дълъг път дава под 5/100.
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Jtd-то може да си дава под 5, но и TDI-то не е по далече от него. Това го написах защото го знам от личен опит, докато някой по напред написа, че харчели много.

Коментар

gantcho написа:
        chaveto написа:
        TDI на дълго гори доста прилично. С един резервоар от 70л 1.9 отива от София до Истанбул и се връща. Накрая постоянно дава предупреждения, че трябва да се зареди гориво.
        2.4 JTD на дълъг път дава под 5/100.
        ТДИ-то при всички режими за разход е под ЖТД-то.В моята практика икономична италианка не познавам,особено при дизел изпълненията.Примери да не посочвам-четете раздел колко ни харчат дизелите във форума.

Коментар

Най-много харесвам италианските JTD автомобили поради простотата на системата Комън Рейл.Това са много надежни дизели.Частите са по-евтини и ремонтите също,но и по-малко.Всяко по-просто нещо се чупи и по-малко.Като дизайн и красота италианките бият.Като продажна цена JTD също печели.За много по-малко пари купуваш по-нова кола.По икономичност ги поставям наравно с TDI,но тук оказва влияние стила на каране.Докарвал съм Голф ТДИ главно с цел продажба тъй като знаете че немската техника в България незаслужено се обожествява и бързо се продава,но аз обичам да карам JTD.
          Petar

Коментар

Имам наблюдения върху 4 ТДИ-та (2 от които съм ги карал известно време).Е никой и никога не може да ме обеди,че харчат по малко и вървят повече от JTD.

Коментар

Lane Staley написа:
              Reptile написа:
              Преди имах Тойта GTI 1.6 133 коня....на 4-та 200, на 5-та 250 и малко повече, разход 7.2 на дълъг път, но тази кола нормално не е карана никога...та, при 100км/ч незнам колко и е разхода.
              Да не блъснеш мармота, че няма кой да завива шоколад.
              Просто не знаеш за какво иде реч, вЕрвай ми! Прочети повече за тази кола и ще разбереш, че е така!Колата става ЗМЕЙ с мнооо малко доработки.OPEL GSI излиза фабрично на 115 коня, направен за рали става 130-135, тази кола излиза толкова от завода. Да, на 7800об на 4-та върви с 200км/ч, поне по километраж :D, колата е до 9000об с изключвател на 7800, но това се "оправя".Абе, една идея е под HONDA VTI 1.6 160к.с! Има модел GTI Black Top със 165к.с, у нас не съм го виждал, но идва с новото купе, което е по-тежко и върви съвсем малко повече!
              Fiat Marea JTD 105 09.2000г

Коментар

chaveto написа:
                TDI на дълго гори доста прилично. С един резервоар от 70л 1.9 отива от София до Истанбул и се връща. Накрая постоянно дава предупреждения, че трябва да се зареди гориво. Колега @Reptile сметни ми ремонта на дюзите 2.4Jtd маслена помпа, турбо (ново или рециклиране) и ми кажи, че резултата няма да е 3000+
                Аз не познавам човек, който да е ремонтирал всичко това на куп, иначе си прав - над 3000 ще е! Позанвам обаче поне 3-ма "фолксвагенисти" с такива ремонти.Виж колко е проста "сметката" - колата я взех за 5500 преди почти 3 години, сметни на колко години е била. Тогава Голфовете бяха 12-15 хил.лв.Моята кола за това време реално ми се изплати с липсата на каквито и да е било проблеми.Ако утре "гръмне" и трябва да ремонтирам за 3000, просто я пускам тук във форума за части и ти гарантирам, че ще изкарам 3 - 3500, слагам още 3000 и се качвам на Lancia 2.4 JTD 2002. Без ремонти без разправии!Ако обаче колата ти струва 12 или 15 хил. тази "мисия" става невъзможна, ще плащаш и ще ремонтираш и ще си траеш.....и ще си имаш Голфче за 10К ЕВРО, колкото е цената на един ЧИСТО НОВ малък автомобил с ГАРАНЦИЯ.Това са моите основни доводи.

Коментар

pugsy написа:
                  Имам наблюдения върху 4 ТДИ-та (2 от които съм ги карал известно време).Е никой и никога не може да ме обеди,че харчат по малко и вървят повече от JTD.
                  Е, Хаджов го твърди!Имат изнесена мощност в по-високи обороти и на ниски с МЪРТВИ...от тук, ако ги караш до 2000об, наистина харчат по-малко.Същата работа са и моторите на ОПЕЛ, преди 20 дни един познат си взе ЗАФИРА 1.9 101к.с и ми казва, абе не върви бре човек и харчи яко.Та му правих малко обучение как да я кара, че до сега само бензин е карал....под 2300об, е мнооо зле, после тръгва, но "тръгне ли" разхода е 10 градско!

Коментар

@Reptile - по-кротко викам, ела до Зарата да ти дам да покараш А3 160кончета, да видиш мъртвец ли е в ниските.Ако искаш ще ги засечем магистрално да видим кой ще изгори повече нафта Да не говорим, че хората имат 200++ дизели , тук в БГ с разход 5/100 !Аре първо докарай JTD до 200+ коня, после да те видя как ще гори 5/100.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                      @Reptile - по-кротко викам, ела до Зарата да ти дам да покараш А3 160кончета, да видиш мъртвец ли е в ниските.Ако искаш ще ги засечем магистрално да видим кой ще изгори повече нафта Да не говорим, че хората имат 200++ дизели , тук в БГ с разход 5/100 !Аре първо докарай JTD до 200+ коня, после да те видя как ще гори 5/100.
                      Говорим за различно поколение мотори, особено новите BMW са уникални за това няма спор!

Коментар

Не, аз ти говоря за дърто TDI110 от 98г, само че назобено до 160 кобилки.Смея да твърдя, че при еднакви скорости ще е по-икономичен от евро3 дизел, за по-новите нямам лични впечатления.И все пак прогреса на JTD100 спрямо 105 е огромен, въпреки че разликите не са много
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ей сега говорих с колегата си, който кара само TDI-та.Пасат 2.5 TDI 150 коня - на дълъг път около 8/100 при неговото каране. В града над 10/100 във всички случаи. При нормално каране 100-110 извън града - около 7/100, но не и под това. Колата е с чип (т.е. вече е над 150 коня) и казва, че откакто е сложил чипа му е паднал разхода леко на извънградско. Тоест, това е намаленият разход.Ауди А4 1.9 TDI 110 коня (бившата му кола) - между 5.7 и 7/100 извън града в зависимост от карането. Веднъж на магистрала във Франция му паднал до 5.4/100. Никога по-малко.
                          She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

E akо не пада под 160км/ч нормално.Мене ме интересува при разрешената скорост - 130км/ч.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                              Не, аз ти говоря за дърто TDI110 от 98г, само че назобено до 160 кобилки.Смея да твърдя, че при еднакви скорости ще е по-икономичен от евро3 дизел, за по-новите нямам лични впечатления.И все пак прогреса на JTD100 спрямо 105 е огромен, въпреки че разликите не са много
                              "Зоби" си ги и на 2000 коня, щом можеш и щом вярваш на приказките на "тунингистите" и се вози с "4 на 100" - мога само да се радвам на такива технически успехи!На мен ми е смешно, но инженерите на Ауди сигурно си скубят косите, КОЛО СА ПРОСТИ, та са направили мотора 110, вместо 160 коня....Човека си признава, че под 5.4 не е падал, ти питаш при 130 колко е! Във Франция много трудно се кара над 130, защото е пълно с камери!

Коментар

gantcho написа:
                                Ей сега говорих с колегата си, който кара само TDI-та......
                                Може да се повторя, но ще ме извините, ако съм Ви го разправ3ял вече!Качвам се в едно такси Пасат ТДИ, бях в "Сухата Река"! И след малко питам - колко гори и пича - абе т’ва е избаран немски мотор, градско не дава над 6.2 - 6.5, зимата трудно качва на 7!!!! Викам си брех к’во чудо!Чукна на комп-а - ей го 5.9! И аз му предлагам, ако до НДК държи до 6.2 - плащам двойно, иначе не плащам и той - ДАДЕНО! И познайте на НДК 6.5 без задръствания и - нЕМа да плащаш....е платих му к’во да го пра’иш. Той си каза - аз от Враждебна идвах и там рестартирах разхода......ама го продавам и. Имам и преки наблюдения над Голф4 1.6 бензин, ами при 120 извън града си дава едни 6.5, че ги и прескача! Немските мотори, като мотори са добри, но си харчат, а за БМВ не искам да подхващам темата за разхода, че там е СТРАШНО.....имам тестови впечателния поне 10 години!

Коментар

Working...
                                X