chaveto написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
JTD vs TDI
Collapse
X
-
gantcho написа:chaveto написа:TDI на дълго гори доста прилично. С един резервоар от 70л 1.9 отива от София до Истанбул и се връща. Накрая постоянно дава предупреждения, че трябва да се зареди гориво.
Коментар
-
Най-много харесвам италианските JTD автомобили поради простотата на системата Комън Рейл.Това са много надежни дизели.Частите са по-евтини и ремонтите също,но и по-малко.Всяко по-просто нещо се чупи и по-малко.Като дизайн и красота италианките бият.Като продажна цена JTD също печели.За много по-малко пари купуваш по-нова кола.По икономичност ги поставям наравно с TDI,но тук оказва влияние стила на каране.Докарвал съм Голф ТДИ главно с цел продажба тъй като знаете че немската техника в България незаслужено се обожествява и бързо се продава,но аз обичам да карам JTD.Petar
Коментар
-
Lane Staley написа:Reptile написа:Преди имах Тойта GTI 1.6 133 коня....на 4-та 200, на 5-та 250 и малко повече, разход 7.2 на дълъг път, но тази кола нормално не е карана никога...та, при 100км/ч незнам колко и е разхода.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
chaveto написа:TDI на дълго гори доста прилично. С един резервоар от 70л 1.9 отива от София до Истанбул и се връща. Накрая постоянно дава предупреждения, че трябва да се зареди гориво. Колега @Reptile сметни ми ремонта на дюзите 2.4Jtd маслена помпа, турбо (ново или рециклиране) и ми кажи, че резултата няма да е 3000+Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
pugsy написа:Имам наблюдения върху 4 ТДИ-та (2 от които съм ги карал известно време).Е никой и никога не може да ме обеди,че харчат по малко и вървят повече от JTD.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
@Reptile - по-кротко викам, ела до Зарата да ти дам да покараш А3 160кончета, да видиш мъртвец ли е в ниските.Ако искаш ще ги засечем магистрално да видим кой ще изгори повече нафта Да не говорим, че хората имат 200++ дизели , тук в БГ с разход 5/100 !Аре първо докарай JTD до 200+ коня, после да те видя как ще гори 5/100.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:@Reptile - по-кротко викам, ела до Зарата да ти дам да покараш А3 160кончета, да видиш мъртвец ли е в ниските.Ако искаш ще ги засечем магистрално да видим кой ще изгори повече нафта Да не говорим, че хората имат 200++ дизели , тук в БГ с разход 5/100 !Аре първо докарай JTD до 200+ коня, после да те видя как ще гори 5/100.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Не, аз ти говоря за дърто TDI110 от 98г, само че назобено до 160 кобилки.Смея да твърдя, че при еднакви скорости ще е по-икономичен от евро3 дизел, за по-новите нямам лични впечатления.И все пак прогреса на JTD100 спрямо 105 е огромен, въпреки че разликите не са многоF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Ей сега говорих с колегата си, който кара само TDI-та.Пасат 2.5 TDI 150 коня - на дълъг път около 8/100 при неговото каране. В града над 10/100 във всички случаи. При нормално каране 100-110 извън града - около 7/100, но не и под това. Колата е с чип (т.е. вече е над 150 коня) и казва, че откакто е сложил чипа му е паднал разхода леко на извънградско. Тоест, това е намаленият разход.Ауди А4 1.9 TDI 110 коня (бившата му кола) - между 5.7 и 7/100 извън града в зависимост от карането. Веднъж на магистрала във Франция му паднал до 5.4/100. Никога по-малко.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
emzo написа:Не, аз ти говоря за дърто TDI110 от 98г, само че назобено до 160 кобилки.Смея да твърдя, че при еднакви скорости ще е по-икономичен от евро3 дизел, за по-новите нямам лични впечатления.И все пак прогреса на JTD100 спрямо 105 е огромен, въпреки че разликите не са многоFiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
gantcho написа:Ей сега говорих с колегата си, който кара само TDI-та......Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар