Blade SG написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
TDi - TDS
Collapse
X
-
Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
-
Не съм казал, че данните дето имам са 100% верни. А и може при различните марки да имат различни значения.Ето какво съм свалил аз от един сайт, не помня кой беше:4WD - Four Wheel Drive 4WS - Four Wheel Steering ABC - Active Body Control ABS - Anti Blokier System AC - Air Condition ACC - Active Cruise ControlAGS - Adaptive Gearbox Shift ALB - Anti Lock Braking ASC - Automatic Stability Control ASC+T - Automatic Stability and Traction Control ASMS- Automatic Stability Management System ASR- Anti Schlupf Regelung ATM -Adaptive Transmission Management AUC -Automatische Umluft Control AWD- All Wheel Drive BAS -Brake Assyst BST -Battery Safety Terminal CAN- Controller Area Network CDI - Common-rail Diesel InjectionCFI -Central Fuel Injection CNG -Compressed Natural Gas CVT- Continously Variable Transmission DBC -Dynamic Brake Control dCi -diesel Commonrail injection (Renault)DDE -Digital Diesel Electronics DISA -Differenzierte Sauganlage sistem DOHC- Double Over Head Camshaft DME- Digital Motor Electronics DSA -Dynamic Stability Assistance DSC -Dynamic Stability Control DSTC- Dynamic Stability & Traction Control dTi ..-diesel Turbo intercooler DTI -Diesel Turbo Intercooler EBD -Electronic Brakeforce Distribution EBV- Elektronische Bremskraft Verteilung ECU-Engine Control Unit EDC -Electronic Damper Control EDC -Electronic Diesel Control EDS -Elektronische Differencialsperre EFI- Electronic Fuel Injection EG- European Gas EGR- Exhaust Gas EMC -ElectroMagnetic Compatibility EPS -Electronic Power Steering ESP -Electronic Stability Program ETC -Electronic Traction Control ETS- Electronic Tracion SystemEV -Electric Vehicle FDR- Fahr Dynamik Regelung FFV- Flexible Fuel VehicleFIRE -Fully Integrated Robotized Engine F.I.R.S.T.- Fully Integrated Road Safety Technology FPS -Fire Protecting System GDI- Gasoline Direct Injection (Mitsubishi) GPS -Global Positioning System HDC- Hill Descent Control HDi .- High-pressure Direct Injection HP -Horse Power HPi -... ... injection i, I- InjectionIC- Inflatable Curtain ICIM -Individual Control Intake Mainfold IMS- Instant Mobility System IRD -Intermediate Reduction Drive ISOFIX -International Standard Organization FIX ITS -Inflatable Tubular Structure JTD- uniJet Turbo DieselKW- Kilowatt LSD -Limited Slip Differential MPI- Multi Point Injection NGV- Natural Gas VehicleOBD- On Board DiagnosticPDC- Park Distance Control PES -Poli Elipsoid System PPD- Passenger Presence Detection PRS- Programmed Restraint System SIPS -Side Impact Protection System SDI- Standard Diesel Injection SMH- Societe de Microelectronique et d’Horlogerie SOHC- Single Over HeadCamshaft SPI -Single Point Injection SRS -Supplemental Restraint System STC -Stability & Traction Control TC -Traction Control TCS- Traction Control System TDI- Turbo Diesel VANOS- Variable Nockenwelle Steuerung VDC -Vehicle Dynamic Control VIS -Variable Induction System VTEC- Variable valve Timing and lift Electronic Control system VVT-i Variable Valve Timing - intelligent WHIPS -WHiplash Protection System WET W- Engineered Tread"Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/
Fiat Tempra 1.9 TDs
Subaru Legacy 2.0i
Коментар
-
tonino написа:Колегата се интересуваше каква е разликата между TDS и TD*I* ,а вие му написахте куп не саществени неща и нито един адекватен отговор.Като не сте наясно поне не пишете да му губите времето.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Blade SG написа:DTI означава Diesel Turbo Intercooler, а TDI означава просто Turbo Diesel, или поне според данните от един сайт е така. TDS не е споменато, но до колкото знам това е типично обозначение за Фиат и е равносилно на TDI.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Написани са неща ,които никъде не описват разликата м/у TD или TDI и TDS .Такива обозначения имат моторите в опел /астра/,бмв и рено.Но явно не знаете разликите и за това пишете кой какво видял,чул и т.н.ако знаете отговорете с два реда точно и ясно,а не да разтегате локуми и да пишете 5стр.празни приказки ,за неща които се знаят от обща култура.Мисля,че форума е да се дават точни и компетентни разяснения, а не от рода "мисля че","четох някаде","при WV" и темп подобни.Или може би избивате така някои комплекси и искате да налучквате .Извинявам се ако сам обидил някой,моля да ме извини.Ето и пример,че по мойта тема няма кой да ми отговори.FIAT BRAVO GT 1.9 105 JTD 99g.
FIAT BRAVO GT 1.9 101 TD 98g.
Mitsubishi CARISMA 1.8 GDI 2000g.
Коментар
-
tonino написа:Написани са неща ,които никъде не описват разликата м/у TD или TDI и TDS .Такива обозначения имат моторите в опел /астра/,бмв и рено.Но явно не знаете разликите и за това пишете кой какво видял,чул и т.н.ако знаете отговорете с два реда точно и ясно,а не да разтегате локуми и да пишете 5стр.празни приказки ,за неща които се знаят от обща култура.Мисля,че форума е да се дават точни и компетентни разяснения, а не от рода "мисля че","четох някаде","при WV" и темп подобни.Или може би избивате така някои комплекси и искате да налучквате .Извинявам се ако сам обидил някой,моля да ме извини.Ето и пример,че по мойта тема няма кой да ми отговори.
Коментар
-
tonino написа:Написани са неща ,които никъде не описват разликата м/у TD или TDI и TDS .Такива обозначения имат моторите в опел /астра/,бмв и рено.Но явно не знаете разликите и за това пишете кой какво видял,чул и т.н.ако знаете отговорете с два реда точно и ясно,а не да разтегате локуми и да пишете 5стр.празни приказки ,за неща които се знаят от обща култура.Мисля,че форума е да се дават точни и компетентни разяснения, а не от рода "мисля че","четох някаде","при WV" и темп подобни.Или може би избивате така някои комплекси и искате да налучквате .Извинявам се ако сам обидил някой,моля да ме извини.Ето и пример,че по мойта тема няма кой да ми отговори.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
tonino написа:Написани са неща ,които никъде не описват разликата м/у TD или TDI и TDS .Такива обозначения имат моторите в опел /астра/,бмв и рено.Но явно не знаете разликите и за това пишете кой какво видял,чул и т.н.ако знаете отговорете с два реда точно и ясно,а не да разтегате локуми и да пишете 5стр.празни приказки ,за неща които се знаят от обща култура.Мисля,че форума е да се дават точни и компетентни разяснения, а не от рода "мисля че","четох някаде","при WV" и темп подобни.Или може би избивате така някои комплекси и искате да налучквате .Извинявам се ако сам обидил някой,моля да ме извини.Ето и пример,че по мойта тема няма кой да ми отговори.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
tonino написа:Написани са неща ,които никъде не описват разликата м/у TD или TDI и TDS.
Коментар
-
nik_g написа:И аз да попитам защото въпроса е по темата.Има ли разлика тогава в конете на 1,9TD100 и 1,9TDI100 за Мареа например, защото съм срещал коли на които пише на предпазния капак на двигателя ТD и TDI а на емблемата на калника пише че и двата са 100 коня.А нали са само два мотора TD75 и TD100.Това "I" означавали ,че има някаква разлика в мощността на двигателя?Не ми е ясно нещо.Ако някой може да ме светне по въпроса.
Коментар
-
Я да оспамя - на моята кола на двигателя, а и на калниците пише JTD, а в целия спор не го срещам, да не е нещо Japan-sko??? Примерно: JapanTurboDiesel???Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар