Здравейте!Моля да ме извините,ако дублирам темата,но не можах да намеря точен отговор на моя проблем.От няколко дена съм горда с новата си придобивка Пунто 1.9 JTD 2000г.Проблема е че бордовия комп. ми дава разход 14-16,и съм склонна да му вярвам като гледам стрелката на горивото.Това е без да давам много газ и много малко градско .Моля за съвет и благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Висок разход на Пунто 1.9 JTD
Collapse
X
-
Re: Висок разход на Пунто 1.9 JTD
vi написа:Здравейте!Моля да ме извините,ако дублирам темата,но не можах да намеря точен отговор на моя проблем.От няколко дена съм горда с новата си придобивка Пунто 1.9 JTD 2000г.Проблема е че бордовия комп. ми дава разход 14-16,и съм склонна да му вярвам като гледам стрелката на горивото.Това е без да давам много газ и много малко градско .Моля за съвет и благодаря предварително.FIAT Punto '94, 1.1 Petrol
-
Re: Висок разход на Пунто 1.9 JTD
vi написа:Здравейте!Моля да ме извините,ако дублирам темата,но не можах да намеря точен отговор на моя проблем.От няколко дена съм горда с новата си придобивка Пунто 1.9 JTD 2000г.Проблема е че бордовия комп. ми дава разход 14-16,и съм склонна да му вярвам като гледам стрелката на горивото.Това е без да давам много газ и много малко градско .Моля за съвет и благодаря предварително.
Коментар
-
На първо време си провери настройките на бордовият компютър относно мерните единици за разхода.Тези показания са нормални ако компа е направен да показва колко километра можеш да изминеш с един литър,а другата опция на компютъра си е колко литра изгаря колата за 100 км.Всичко го има в менюто.Просто провери и корегирай при нужда.С тези показания 14-16,ако си с показание km/l,колата ще гори около 6,5/100,което според мен си е нормален разход за града.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
iakvvu написа:На първо време си провери настройките на бордовият компютър относно мерните единици за разхода.Тези показания са нормални ако компа е направен да показва колко километра можеш да изминеш с един литър,а другата опция на компютъра си е колко литра изгаря колата за 100 км.Всичко го има в менюто.Просто провери и корегирай при нужда.С тези показания 14-16,ако си с показание km/l,колата ще гори около 6,5/100,което според мен си е нормален разход за града.
Коментар
-
cheruna написа:iakvvu написа:На първо време си провери настройките на бордовият компютър относно мерните единици за разхода.Тези показания са нормални ако компа е направен да показва колко километра можеш да изминеш с един литър,а другата опция на компютъра си е колко литра изгаря колата за 100 км.Всичко го има в менюто.Просто провери и корегирай при нужда.С тези показания 14-16,ако си с показание km/l,колата ще гори около 6,5/100,което според мен си е нормален разход за града.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:cheruna написа:iakvvu написа:На първо време си провери настройките на бордовият компютър относно мерните единици за разхода.Тези показания са нормални ако компа е направен да показва колко километра можеш да изминеш с един литър,а другата опция на компютъра си е колко литра изгаря колата за 100 км.Всичко го има в менюто.Просто провери и корегирай при нужда.С тези показания 14-16,ако си с показание km/l,колата ще гори около 6,5/100,което според мен си е нормален разход за града.FIAT PUNTO 1.9 JTD
BMW 525 TDS
MERCEDES C 220D
Коментар
-
cheruna написа:iakvvu написа:На първо време си провери настройките на бордовият компютър относно мерните единици за разхода.Тези показания са нормални ако компа е направен да показва колко километра можеш да изминеш с един литър,а другата опция на компютъра си е колко литра изгаря колата за 100 км.Всичко го има в менюто.Просто провери и корегирай при нужда.С тези показания 14-16,ако си с показание km/l,колата ще гори около 6,5/100,което според мен си е нормален разход за града.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
[/quote]В менюто има опция за корекция на мерните единици на дистанцията,температурата и разхода.Не мога конкретно да опиша алгоритъма за промяната им,така че или си поиграй с менюто или прочети упътването.[/quote]Опции в менюто въобще няма, игри с него не знам да са възможни, а в книжката не е споменато, че може нещо да се настройва, каквото и да е било. А и показание за температура няма. Да не се заблуждаваш покрай твоето Стило? На Пунто няма такива екстри.Аз поне не знам. Ако можеш да кажеш нещо конкретно, то ще е много добре.
Коментар
-
Опциите на този борд компютър, свързани с разхода, са само смяна км/мили!Тази кола показва колко КМ се изминават с 1Л гориво, т.е. както са написали по-горе е 14-16км/литър гориво, което е абсолютно нормално за тази кола.Ако е градски цикъл само е повече от добре! Ако е само извънградски, тогава би трябвало да не е падала под 130-140 км/ч.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Мдам, не може да се смени в л/100км - само в км за литър е.Колко ме беше яд в началото, ама после му свикнахме - при нас с по-калпавия мотор DS - 13,5-14 км за литър на градско, на дълго с клима - 18-19км за литър. Това като карам аз, като кара жената - с по 1 км за литър повече минава.Поне на моето Пунто стрелката е много коректна в показанията си за количество гориво в резервоара.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар