за колегите които карат пунто 1.7тд 70 коня ! При 100км/ч съм на 3 000 оборота Нормално ли е ?? те и бензиновите са на толкова . Пък и много къси са скоростите ми 1-25, 2-45, 3-75,4-110, 5-до 140 макс ??
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 1.7тд скорости ???
Collapse
X
-
Re: Пунто 1.7тд скорости ???
gociy написа:за колегите които карат пунто 1.7тд 70 коня ! При 100км/ч съм на 3 000 оборота Нормално ли е ?? те и бензиновите са на толкова . Пък и много къси са скоростите ми 1-25, 2-45, 3-75,4-110, 5-до 140 макс ??Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
Убий скороста - Спаси дете!
-
kokss написа:gociy написа:за колегите които карат пунто 1.7тд 70 коня ! При 100км/ч съм на 3 000 оборота Нормално ли е ?? те и бензиновите са на толкова . Пък и много къси са скоростите ми 1-25, 2-45, 3-75,4-110, 5-до 140 макс ??Когато всичко е срещу теб, значи си в грешното платно.
Коментар
-
скорости
какво им е на скоростите не работят ли та ще ги сменяш виж първо двигатела дали работи норламно щото иначе и 2скоросни да сложиш пак ще е същото моетго е от М 1 1.2 75 коня и по магистрала 150 км. си ги прави хем съм на газ ако ти е целта да сложиш друг модел скорости е друго нещо со оригинални скорости Пунто 1.4 има на 280 к.с без да ги е променял
Коментар
-
Re: скорости
kluchar написа:какво им е на скоростите не работят ли та ще ги сменяш виж първо двигатела дали работи норламно щото иначе и 2скоросни да сложиш пак ще е същото моетго е от М 1 1.2 75 коня и по магистрала 150 км. си ги прави хем съм на газ ако ти е целта да сложиш друг модел скорости е друго нещо со оригинални скорости Пунто 1.4 има на 280 к.с без да ги е променялКогато всичко е срещу теб, значи си в грешното платно.
Коментар
-
pyntoto написа:Да и при моето е така,при 100км е на 3000 оборота 1,7 тд 60 кончета е моито,за града е перфектно но за дълак път е малко кофти,но с тези камери за превишена скорост е по добре дане бега много.Когато всичко е срещу теб, значи си в грешното платно.
Коментар
-
gociy написа:за колегите които карат пунто 1.7тд 70 коня ! При 100км/ч съм на 3 000 оборота Нормално ли е ?? те и бензиновите са на толкова . Пък и много къси са скоростите ми 1-25, 2-45, 3-75,4-110, 5-до 140 макс ??
Коментар
-
Вчера погледнах при 3000 об., моето Пунто се движи със 105 км/ч. Тази кола с този двигател не е за високи скорости, но ако се наложи да се сръчка до 110-120 се справя сравнително добре, при това без да прикажда много. Прави ми впечатление че след като наскоро му смених консумативите и по специално въздушния филтър, турбото започна да надува повече, към 0.9-1.0 бара, докато с предишния филтър дори като чисто нов не е надувало повече от 0.7-0.8 както е по книга. За това може да е допринесла и добавката която сложих или пък новия филтър е по-качествен от предишния.FIAT PUNTO 1.7 TD
CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE
Коментар
-
TOKATA написа:Вчера погледнах при 3000 об., моето Пунто се движи със 105 км/ч. Тази кола с този двигател не е за високи скорости, но ако се наложи да се сръчка до 110-120 се справя сравнително добре, при това без да прикажда много. Прави ми впечатление че след като наскоро му смених консумативите и по специално въздушния филтър, турбото започна да надува повече, към 0.9-1.0 бара, докато с предишния филтър дори като чисто нов не е надувало повече от 0.7-0.8 както е по книга. За това може да е допринесла и добавката която сложих или пък новия филтър е по-качествен от предишния.Когато всичко е срещу теб, значи си в грешното платно.
Коментар
-
Този двигател създава момент от 134 Нм при 2500 оборота, според ауто.ру. Не ми се смята, но при обороти на маскимална мощност - я имаш 100 - 110 Нм, я не. Така че от този двигател едва ли може да очакваш повече. Той няма интеркуллер, ако не бъркам, нали ? Ако сложиш по-дълги скорости - просто двигателят няма да може да създаде сила за да ги използва. Най-много да успееш да караш пак със същата скорост, но с малко по-ниски обороти. Ако си с оригиналната кутия - остани с нея, тя е най-добре изчислена. Все пак можеш да правиш каквото решиш, успех.
Коментар
-
ogi28b написа:Този двигател създава момент от 134 Нм при 2500 оборота, според ауто.ру. Не ми се смята, но при обороти на маскимална мощност - я имаш 100 - 110 Нм, я не. Така че от този двигател едва ли може да очакваш повече. Той няма интеркуллер, ако не бъркам, нали ? Ако сложиш по-дълги скорости - просто двигателят няма да може да създаде сила за да ги използва. Най-много да успееш да караш пак със същата скорост, но с малко по-ниски обороти. Ако си с оригиналната кутия - остани с нея, тя е най-добре изчислена. Все пак можеш да правиш каквото решиш, успех.Когато всичко е срещу теб, значи си в грешното платно.
Коментар
-
gociy написа:Нямам интеркулер, но мисля да сложа !FIAT PUNTO 1.7 TD
CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар