iakvvu написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странно тракане ЖТД
Collapse
X
-
_______
146 JTD
-
trustworthy написа:Ти ги наричаш колела, аз - дискове, защото ми звучи по-правилно. Вибрациите, за които говориш и които има за цел да демпфира тази шайба, са единствено и само тези, идващи откъм двигателя и предавани по коляновия вал, а самата шайба гаси тези трептения в система с демпферния маховик. Динамото, климатикът и другите се ’ВОЗЯТ’ само на пистовия ремък. На тях и плътна шайба би им свършила същата работа. Дали гумата се къса или буквално се пука и разтрошава в следствие на стареенето и вибрациите не ми се впуска в спорове.Аз съм далеч от мисълта да правя онлайн диагностики и не твърдя, че проблемът не е в шайбата, но да се купува нова демпферна шайба, без да се повери старата, ми се вижда малко прибързано. Теоретично има шансове тракането да е от демпферния маховик. Трябва ли да го сменим и него в комплект със съединителя, ако след свалянето на скоростната кутия се окаже, че и на съединителят не му остава много?!? Най-важното е да се диагностицира ПРИЧИНАТА за скъсването на ремъка. Вероятността тракането да идва от двигателя си остава за мен.Самата шайба се държи на 4 болта. Най-лесното е да се свали, да се огледа и после да се решава дали е от нея.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
iakvvu написа:...Вероятно колега,не си имал проблем с шайбата..._______
146 JTD
Коментар
-
При мен проблема е ясен. Ще го коментирам след като си прибера колата от сервиза. Само ще вметна, че стигнахме до отваряне на картер. Отстраняваме грешка на предно-правили ремонт. Ще коментирам по-късно. И друго - ЖТД 100 и ЖТД 105 се различават и...в биелните лагери.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:При мен проблема е ясен. Ще го коментирам след като си прибера колата от сервиза. Само ще вметна, че стигнахме до отваряне на картер. Отстраняваме грешка на предно-правили ремонт. Ще коментирам по-късно. И друго - ЖТД 100 и ЖТД 105 се различават и...в биелните лагери.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар