Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Светене на лампички!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Светене на лампички!

Колеги, искам да ви попитам запознати ли сте със лампичките на тъблото на турбо дизеловото браво 100 коня! ( TD100 )Имам следния проблем! Когато дам на контакт светва лампичката за подгрева след което изгасва и аз паля колата! Пали без проблем, но веднага след това започва да мига отново същата лампа и паралелно с нея от дясно на нея започва да мига една Червена която е нарисувана като Дюза или нещо подобно, преди време не ми правеше впечатление, но няколко пъти ми се случи да изпуши при запалване и да прекъсва след 30-тина секунди се оправя. Мерише на неизгоряла нафта, отзад! Някой имал ли е подобен проблем, ако не дайте мнение за да се предпазят и др. колеги!И оше нещо когато дам яко газ на колата примерно на 2-ра предавка след 3000 оборота , въпросната червена дюза на тъблото светва за малко и след малко изгасва! Не мога да намеря в опътването за такъв проблем!Безкрайно благодарен!Поздрави!

Заминавай на диагностика май имаш изгоряла свещ и още нещо.
    преди FIAT-BRAVO1.9JTD сега FIAT-MAREA1.8-16v

Коментар

dalgia123 написа:
      Заминавай на диагностика май имаш изгоряла свещ и още нещо.
      втория човек си който ми казва за свещ, но искам 1-во да видя какви мнения ще ми дадете, защото в сервизите доста послъгват!Благодаря ти, Колега...

Коментар

Подгрева ти мига, защото имаш изгоряла 1 или повече свещи.Дюзата ти мига, защото имаш проблем по колата- не е задължително проблема да е в дюзата, за да ти светне дюзата :D Диагностика му е майката.
        Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Без да ходиш на диагностика смени 4-те подгревни свещи.Не сменяй 1 или 2 само, по-добре всички наведнъж.
          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Е вие го пратихте за свещи а неможели едната причина, поради която да му мига подгрева да е от релето за подгрева?Щом пали без проблем, възможно е и релето да му прави мизерийте!А вече за това че му свети чек дюзата си е за диагностика!
            ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

J T D написа:
              Е вие го пратихте за свещи а неможели едната причина, поради която да му мига подгрева да е от релето за подгрева?Щом пали без проблем, възможно е и релето да му прави мизерийте!А вече за това че му свети чек дюзата си е за диагностика!
              По принцип си прав колега :D Аз така направих - смених си свещите и разбрах, че проблема ми е в релето.Само, че ако проблема е в релето, не би трябвало да пали "без проблем" Най-вероятно 1 свещ си е заминала
              Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Благодаря ви , полезни съвети!Ще ви послушам, може ли да предпоръчате място за диагностика на дизели!От София съм!

Коментар

ALCPT написа:
                  Благодаря ви , полезни съвети!Ще ви послушам, може ли да предпоръчате място за диагностика на дизели!От София съм!
                  Фиат марея уикенд 1.9ТД100

"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"

Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!

Коментар

[/quote]Имах същият проблем с мареята си.Проблема се оказа в релето,което е в жабкатаПоздрави![/quote]Жив и здрав...Много безаварийни километри...

Коментар

Здравейте, колеги! И примен вчера се появи тоя проблем. Интересното е, че свещите ги мерихме една по една и са здрави, релето пуска ток до свещите , алампичката пак си премига след запалване. Да полудее човек. Кажете кое реле е точно в жабаката, че там са доста?
                      ФИАТ МАРЕА 1,9ТД

Коментар

Колега, може ли по-подробно - как точно измерихте свещите че са здрави, и как разбрахте че релето пуска ток до свещите? С ампер-клещи ли?

Коментар

С мултицет
                          ФИАТ МАРЕА 1,9ТД

Коментар

Откачихме свещите от кабелчетата на свещите при откачен акумолатор и на всяка по отделно им се измери съпротивлението с мултицет. Не ми стан ясно защо са ги завряли така тия свещи, но това е друга тема.
                            ФИАТ МАРЕА 1,9ТД

Коментар

А мислил ли си върху проблем с липса на връзка между кабелите и свещите? Така бяха моите на антифриза - свещите здрави, на лулите меря +12 В, но въпреки това - като ги включа, нямаше добър контакт между свещта и кабела и тя не работи. Намери, или си купи ампер-клещи и с тях измери дали когато трябва да работят свещите, по всеки кабел тече 15-20 А ток.

Коментар

Working...
                              X