Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с турбо на Пунто

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с турбо на Пунто

    Здравейте, колата ми е Пунто ТД ELX. От скоро турбото започна да издава силен свистящ звук след 2000об., а датчика които е на таблото отказа да работи. За свистенето имам идея - предполагам че е спукан въздуховод, но за датчика на таблото... Някакви идеи?

    #2
    Има едно маркуче,което излиза от вакуум помпата/или под нея някъде-не помня точно/и отива в таблото.Провери да не е откачено.Прибора работи от вакуума - то може и от това да"свири".
    PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
    Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

    Коментар


      #3
      Огледай въздуховодите.Най-вероятно имаш спукан маркуч.Не карай колата на високи обороти докато не оправиш проблема.Този двигател е с една турбина като на жената на сешоара. При малко повече зор без обратно налягане бързо сдава багажа.Уреда на таблото не работи на принципа на вакуум а си е чист манометър за налягане. Вързан е директно към смукателния тракт чрез едно тънко маркуче, около 6-7мм.Провери и самото маркуче, да не би то да се е скъсало и от там да ти свисти. При този вариант няма да усетиш огромен спад в мощността на автомобила.Самото маркуче излиза около казанчето със спирачна течност (точно зад арматурното табло към двигателя). Не можеш да го объркаш, защото там точно има само това маркуче. Проследи му пътя и ще се ориентираш.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

      Коментар


        #4
        Да,прав си колега!Не съм гледал точно къде отива маркучето/от скоро имам колата/.Видях,че е някъде под кутията на въздушния филтър,но къде точно...Моето се беше извадило от таблото и не отчиташе.Извинявам се за заблуждението!
        PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
        Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

        Коментар


          #5
          Оказа се че маркуча е изваден от таблото. Оправих го че и някоя друга изгоряла лампа смених.

          Коментар

          Working...
          X