Колеги от месец съм собственик на марея уикенд 105 жтд,за сега съм доволен от колата.Обслужих я и т.н.Още с закупуването разбрах,че съединителя си е за смяна.Педала много корав,притрисане при потегляне,но не и боксуване.Смених го с валео и то от хубавото-като я отвориха лагера се беше вкопал в притискатела-трябваше да се удря с чука за да падне,но както и да е.Огледаха маховика и казаха,че е добре-нямаше аксиален луфт,или съвсем малък,иначе при напъване поддаваше но колко градуса не мога да ви кажа.След смяната педала стана мек и притрисането намаля,но пак остана малко което мен ме дразни.При потегляне трябва да подавам лекичко газ и тогава проблем няма,но иначе леко притриса.Друго което забелязах е,че при палене и гасене мотора силно се разклаща,като се предава по цялата кола,табло и пр.Не се чува изчаткване което ми обясниха е характерно при заминал маховик.Аз съм набедил някои тампони на мотора,но кои не знам-трябва да ги сменям наред ли .При смяната на съединителя огледах тампоните и мисля,че два от тях имаха закъсано,но не и скъсани.Този който е в коша е закъсан,но да е от него не ми се вярва.Надявам се да съм бил изчерпателен и да разрешим проблема с ваша помощ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново за тресенето.
Collapse
X
-
Мини 300 км градско да се напасне феродовия диск към повърхността на маховика и ако пак прави така - маховик. Сори но това е реалността p.s. а пък така или иначе Валео тук са пълно боклуци (за JTD говоря), ако не се оправи след година като сменяш пак съединителя ще смениш и маховикаF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
-
emzo написа:Мини 300 км градско да се напасне феродовия диск към повърхността на маховика и ако пак прави така - маховик. Сори но това е реалността p.s. а пък така или иначе Валео тук са пълно боклуци (за JTD говоря), ако не се оправи след година като сменяш пак съединителя ще смениш и маховикаFiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
Re: Отново за тресенето.
kimirai написа:Друго което забелязах е,че при палене и гасене мотора силно се разклаща,като се предава по цялата кола,табло и пр.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Само като идея да подхвърля по основният ти проблем http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56681 Провери все пак как е при теб,защото до колкото разбирам е масов проблем с аналогични на твоите симптоми.[/quote]Този проблем съм го чел,но мотора ми е 105,той с тази фрайлайф шаиба ли еFiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
kimirai написа:При потегляне трябва да подавам лекичко газ и тогава проблем няма,но иначе леко притриса.
Коментар
-
kimirai написа:Друго което забелязах е,че при палене и гасене мотора силно се разклаща,като се предава по цялата кола,табло и пр.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Airfan написа:С фрай лайф шайба е, аз съм я сменял без нужда.
Коментар
-
И моята кола се разклаща при палене и гасене. Знам, че демпферната ми шайба не е в цветущо здраве. Имам наблюдения върху 2 ЖТД - а около мен и те притрисат при палене и гасене... Служебното Торнео не помръдваA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар