Колеги от месец съм собственик на марея уикенд 105 жтд,за сега съм доволен от колата.Обслужих я и т.н.Още с закупуването разбрах,че съединителя си е за смяна.Педала много корав,притрисане при потегляне,но не и боксуване.Смених го с валео и то от хубавото-като я отвориха лагера се беше вкопал в притискатела-трябваше да се удря с чука за да падне,но както и да е.Огледаха маховика и казаха,че е добре-нямаше аксиален луфт,или съвсем малък,иначе при напъване поддаваше но колко градуса не мога да ви кажа.След смяната педала стана мек и притрисането намаля,но пак остана малко което мен ме дразни.При потегляне трябва да подавам лекичко газ и тогава проблем няма,но иначе леко притриса.Друго което забелязах е,че при палене и гасене мотора силно се разклаща,като се предава по цялата кола,табло и пр.Не се чува изчаткване което ми обясниха е характерно при заминал маховик.Аз съм набедил някои тампони на мотора,но кои не знам-трябва да ги сменям наред ли
.При смяната на съединителя огледах тампоните и мисля,че два от тях имаха закъсано,но не и скъсани.Този който е в коша е закъсан,но да е от него не ми се вярва.Надявам се да съм бил изчерпателен и да разрешим проблема с ваша помощ.

Коментар