Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за Пунто 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мнение за Пунто 1.9 JTD

Привет колеги!Мой много близък приятел от Алфа форума иска да си купи едно Пунто 1.9 JTD което обаче било 80 к.с., което ме учуди.До колкото знам те са по 105 коня.Можете ли да ми кажете всякакви мнения и впечатления относно този двигател на това купе, разход на гориво, подръжка, ремонти които сте правили и всякакви други полезни съвети какво да гледам при покупка на такъв вид кола.Благодаря предварително.
    предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
    Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=54390 Ето колега прочети , има доста полезна информация. И това че е 80к.с. да не те учудва , да не искаш такава малка кола да я направят с голяма мощност, все пак целта е икономия. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

Коментар

nelegalniq написа:
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=54390 Ето колега прочети , има доста полезна информация. И това че е 80к.с. да не те учудва , да не искаш такава малка кола да я направят с голяма мощност, все пак целта е икономия. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
      То гори пак същото почти, според мен целта е по-ниската данъчна ставка Не бе, изсилих се. Гори по-малко от 105 коня, но няма как да е нещо драстично. Гаранция. Смяна на масла, ремък и ролки излиза 250-300 лева. При покупка на такава кола гледай предимно двигателя (то това е и най-трудното де ) - окачването е опростено и без пари. Ако чуеш турбината да свири както ти свириш с уста, не се хващай на лафовете, че "тя така си свири по принцип". Двигателят трябва да поддържа равномерни обороти - точно 850. Нормално е стрелката на оборотомера да се поразклати малко само през първите секунди, след което да заспи на 850. Да не свети нищо по таблото. Особено нищо червено Пушекът от ауспуха да е "чист" - никакви цветове, трябва да е като на бензинова кола на практика. Позволено му е да изпуши само при рязко подаване на газ в движение - черен цвят. Абе най-добре е да си водиш човек, който наистина разбира от двигатели за да не те омагьосват джамбазите Погледни отдолу колко е омаслен картера ако можеш - там много често не мият съвсем щателно. Колкото повече - толкова по-зле. Колкото до окачването - пробвай дали няма някакво фрапиращо хлопане, но мен лично то не би ме притеснило почти никак. Гледай при потегляне да не придрусва като отпускаш съединителя, защото това е лоша поличба. And finally - успех!
      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Карам такова от много скоро че да мога да дам подробна оценка. Разхода при мене е 4,4 смесено. Пълно обслужване ремък, ролки, филтри и масло 400 лв. Наложи ми се и този ремонт http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...910&highlight= . Двигателите на Пунто 1,9 JTD са предимно 80 и 85 к.с. рядкост са 101 к.с. но не зная дали са фабрично с тази мощ. Направи ми впечатление че някои основни компоненти са по-евтини спрямо тези на предното ми Пунто 1,7 TD 96. По принцип можеш да очакваш само хубваи неща от 1,9 JTD двигателя стига да го вземеш в добро състояние и да го глезиш с качествени консумативи.

Коментар

Working...
        X