Здравейте колеги,От скоро се сблъсках със следния проблем:Мотора пали нормално, работи 1-2 секунди, разколебава оборотите и гасне. За първи път ми се случи на една почивка на магистралата. Свалих капака, отвих щуцера, напомпах с крушата и колата запали (крушата беше празна).След тази случка проблема не се появи близо месец. И сега започна все по-често и по-често, като в момента е на почти всяко палене.Странното е че открих, че дори и без да отвивам щуцера, само като напомпам с крушата, почти винаги успявам да запаля. Не знам къде се появява този въздух.За съжаление не съм с прозрачни маркучи и все още не знам какво точно става. Нямам течове. Проблема се появи след смяна на горивен филтър, но може да е съвпадение.Единия вариант е някой клапан да не затваря. Тук следва въпроса какви клапани има, къде се намират и как се проверяват? Трябва да има един, който е за гасенето на мотора и е свързан с имобилайзера. Крушата също трябва да има клапан. Има ли нещо във филтъра? (все си мечтая да е от него
)Моля споделете мнения и евентуално какво може да бъде, както и какви тестове мога да пробвам да направя.Вероятно е чист късмет, но до сега никога не ми се е случвало да не запали след дълъг престой. Времето не е от значение. Може да я изгася и след 1 минута вече е готова да ми създава ядове.Очаквам Вашата помощ. Благодаря предварително.

Коментар