Колеги знам че има много теми из форума за завишен разход на гориво, но искам да насоча внимание към високия разход на гориво на моята кола. Колата е Брава тд100 98г. Разхода ми е от рода на 15/100 с други думи слагам 5литра и минавам не повече от 40км. , когато я купих съм сменял горивен и въздушен филтър, чистил съм и сондата в резервоара(тя беше в ужасно състояние). Колата не пуши в смисъл не и фрапантно припушва когато влезе в обороти иначе не, за течове съм гледал преди имах теч от помпата, но той си спря от самосебеси и реших че всичко си е дошло на мястото, но с този разход нещата не са добре. Преди когато течеше помпата при ускорение пушеше яко черно , а сега не... гледал съм и случайно тапицерията на капака да не прави проблем, но уви НЕ. Термостата рааботи добре вдига си температурата точно до средата и всичко изглежда в ред.Въпроса ми е какво още може да е от значение за високия разход, защото при ЖТД мотора знам, че от значение е дебитомера при мен не е от значение той и несмятам да го пипам...От какво може да в този разход???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
отново за висок разход на ТД100
Collapse
X
-
не колеги никъде под колата няма теч, слагал съм картони какво ли не... дори последно, като я карах в сервиз помолих момчетата да огледат за всякакви течове и всичко било наред, няма дори миризма в купето на нафта... Нямам идея... за това питам ако някой се сети нещо да каже, утре ще я карам е сервиз за друъги манипулации и ще помоля за една компютърна диагностика.. да видим дали ще изскочи нещо... Някой има ли идея колко литра гориво остават след като светне лампата на таблото?Fiat Brava TD100
Коментар
-
така да пиша сега след диагностиката... до колкото разбрах всичко е нормално освен сигнала който идва от датчиците за температура на двигателя и въздуха, на компютъра излиза че двг-то работи на 150 градуса. И колата вървяла в някакъв авариен режим. Незнам аз не разбирам кой знае колко, ако някой има идея за какво иде реч да сподели моля.. до колкото разбрах това можело да се получи от не добра маса или някъде да давало на късо, но трябвали да се види от някой специалист... Абе изобщо някой ако е наясно да ми обясни точно за какво иде реч...Дали от това може да гори толкова много???Fiat Brava TD100
Коментар
-
Мойта в началото съм я докарвал до 12 разход. Но каране само със заварена газ, а беше и зима. Отделно ако я газиш под 2000 оборота определено ще ти гори много. Хич не ги обича ниските обороти тоя двигател.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:Мойта в началото съм я докарвал до 12 разход. Но каране само със заварена газ, а беше и зима. Отделно ако я газиш под 2000 оборота определено ще ти гори много. Хич не ги обича ниските обороти тоя двигател.FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
slavy_ivanov написа:Да бе стига глупости. Искаш да кажеш че при леко каране гори повече - абсурд колега. Не му приказвайте на човека врели-не кипели, че само го обърквате още повече. При включване на предавките на около 2к оборота 1.9ТД 1000 гори не повече от 8-9 градско.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:slavy_ivanov написа:Да бе стига глупости. Искаш да кажеш че при леко каране гори повече - абсурд колега. Не му приказвайте на човека врели-не кипели, че само го обърквате още повече. При включване на предавките на около 2к оборота 1.9ТД 1000 гори не повече от 8-9 градско.FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар