Колеги, на фиат браво 1,9 TD75 зад турбото се появи шупла на блока, от която изтича антифриз. Случвало ли се е на някого!? Помогнете!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
шупла в цилиндровия блок!!!
Collapse
X
-
Щом го виждаш, значи и заварчика ще го види. Източва се антифриза и се заварява. Необходимо е обаче да е майстор заварчика, защото чугун се заварява трудно. Особенно ако е стар или с примеси. В отделни случаи с по-специални примеси, чугунът не търпи заварка. Така че да се внимава да не стане по-голяма беля. В такъв случай шуплата може и да се залепи. Има доста маркови способи за тая цел. Ако ще се заварява, мястото около заварката се загрява и след това се заваря. Иначе блока се пука настрани. Затова трябва да е майстор, който разбира от заварки на чугун.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Само не бързайте да вкарвате в приключение колегата с тея заварки. Ако е на удобно место препоръчвам да се разпробие с подходящ отвор и да се нареже резба и да се навие някакво болче с лепило. Лепила за такива неща колкото искаш. Щом шуплата е 1мм значи и резба М2 би свършила работа. И ако е плътна даже и без лепило ще мине. Но трябва да се прецени на место.
Коментар
-
С професионалните лепила на една известна марка съм преоткрил в практиката си много "опции". Тези лепила са двукомпонентни от типа: Течен метал. Лепил съм уреди, които са подложени на работно налягане над 10 бара. Не съм ги тествал на високи температури( не ми е трябвало ), но ги дават да издържат над 140 градуса по Целзий. Единственото условие е мястото да е много добре почистено. Самото лепило втвърдява за 15 минути при околна температура от 20 градуса по Целзий. Продава се в специализираните магазини на фирмата и струва около 27 лева. Лепил съм и медна серпентина за ракиен казан, където температурните аномалии не са малки :D ПС: При по-големи пукнатини или шупли съм подлагал монети от 1, 2, или 5 стотинки. Така ме посъветваха дистрибуторите на лепилата. Това са лепила само и единствено за запълване на шупли и пукнатини от разнородни метали.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар