Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нещо като виене ТД100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нещо като виене ТД100

Значи колеги, като изгася двигателя се чува някакво въртеливо движение придружено с виене. Около 3-4 оборота. Това е само при изгасяне на двигателя. Като работи не се чува, или поне аз не съм го забелязал. Имате ли някакви идеи, че утре рано сутринта ще пътувам
    Fiat Marea 1.9 TD100 97г.

Днес извиках комшията да я угаси а аз слушаш и резултата е следния: чува се някъде отпред на двигателя почти 100% съм сигурен че е от турбото. Та въпросът ми е: "пътник" ли е моето турбо?

Коментар

Ако турбото си заминава ще вие сериозно и на високи обороти. Можеш да провериш състоянието му след като свалиш въздуховодите около него и провериш за луфт. Но ако не вие силно на високи обороти не е повод за притеснение.
      Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
      Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Ами чува се виене но не е много силно. Когато е студена колата е по силно

Коментар

Ако колата ти няма гърнета или катализатор е нормално (все пак турбината се върти с над 80 000 оборота ) другия вариант е да си смениш маслото Сигурен ли си че се чува точно от турбото ???

Коментар

Имам си и гърнета и катализатор. Маслото е сменено преди 500-600 км. Не съм убеден на 100 % че е от турбото, но няма какво друго пред двигателя да се чува освен самият двигател.

Коментар

да не ти свири някой ремък и да не чуваш точния звук?
              ex.Мареа ТД100

Коментар

canko1604 написа:
                Имам си и гърнета и катализатор. Маслото е сменено преди 500-600 км. Не съм убеден на 100 % че е от турбото, но няма какво друго пред двигателя да се чува освен самият двигател.
                Ами много варианти са. Едва ли е турбото ти, понеже като гасиш колата тя работи на 800 до 1к оборота в мин, зависи от настройките, т.е. турбото работи на 1%. Ако има проблем с него, според мен ще имаш шумове във високи обороти - след 2200-2300, тогава може да се чуе с просто ухо а и тогава се усеща в динамиката на автомобила Търси другаде проблема
                FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Working...
                X