Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съединител: буксуване/плъзгане, малко теория.....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Airfan, какъв друг избор от марка освен Валео има за твоя мотор ?
    Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Закс, Лук, Ап...И всичките са по-добре от валеото маи.
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

tomsan написа:
        Airfan, какъв друг избор от марка освен Валео има за твоя мотор ?
        Както nikolce е написал по-долу - Закс, Лук/Люк, АП. Като Закс и АП няма в цял Пловдив, а Люк намерих на 2 места с триста мъки. Навсякъде повтарят само Валео та Валео. В магазините твърдят - "е как, Валео е перфектно - нямаме оплаквания", а по сервиците твърдят "не взимай Валео , а само Закс или Люк! С Валео само проблеми имаме". Ай кажи ми къде е истината сега? Наистина незнам какво да взема вече, а и то няма много избор в момента.

Коментар

Airfan написа:
          Моя съединител плъзга вече, а е едва на 25 000 км. В близките седмици ще го сменям с друг и повече Валео в моя кола дори и чистачки няма да сложа.
          Е па 25000км. не са малко за Валео. Срещат се случаи, и на по 5-6000км. А като плъзга, тресе ли? Други признаци? Миризма на феродо в купето?
          Airfan написа:
          Като Закс и АП няма в цял Пловдив, а Люк намерих на 2 места с триста мъки. Навсякъде повтарят само Валео та Валео.
          Друг вариант е някой да ти го купи в София, и да ти го прати по куриер. Ако не се намери никой, мога и аз. Освен това сигурен съм , че има хора във форума които пътуват PB->CA и СА->РВ.EDIT: М@мк@ му, тези фиати не са никак лоши коли, за парите си, ама просто частите за тях са много, ама много голями боклуци. Под всякаква критика. Не знам, на запад какви части предлагат, ама едва ли са като тукашните.
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
            Airfan написа:
            Моя съединител плъзга вече, а е едва на 25 000 км. В близките седмици ще го сменям с друг и повече Валео в моя кола дори и чистачки няма да сложа.
            Е па 25000км. не са малко за Валео. Срещат се случаи, и на по 5-6000км. А като плъзга, тресе ли? Други признаци? Миризма на феродо в купето?
            Airfan написа:
            Като Закс и АП няма в цял Пловдив, а Люк намерих на 2 места с триста мъки. Навсякъде повтарят само Валео та Валео.
            Друг вариант е някой да ти го купи в София, и да ти го прати по куриер. Ако не се намери никой, мога и аз. Освен това сигурен съм , че има хора във форума които пътуват PB->CA и СА->РВ.EDIT: М@мк@ му, тези фиати не са никак лоши коли, за парите си, ама просто частите за тях са много, ама много голями боклуци. Под всякаква критика. Не знам, на запад какви части предлагат, ама едва ли са като тукашните.
            Значи на трета и четвърта предавка директно си плъзга - вдига обороти бързо, а скоростта расте бавно или изобщо не расте в началото особено. На 5-та ако съм с по-ниски обороти първо вибрира леко с много висока честота, а ако съм в обороти пак директно ги вдига без да се променя скоростта. Звучи все едно караш автоматик или автомобил с фрайлайф (трабант на 4-та скорост) - форсира се такова едно и след малко тръгва да набира.На феродо категорично не мирише или поне до сега не съм усетил, но аз и го жаля, за да не ме остави съвсем. Има една теория тук, че може да ми е омасле, но освен плъзгането, педала ми се повтвърди и се усещат някакви механически като засечки като го натискам. Трудно е да се опише. Освен тези две неща има и трето - понякога на място като включвам първа все едно не съм натиснал докрай съденителя и изхрущява неприятно.Иначе ако имаш възможност да провериш дали има комплекти на Лук/Люк или Закс някъде в София би ми било полезно. Само ако не те затруднява, разбира се!Колкото до колите - аз много си я харесвам мареята и вътре и вън. Пари никога не съм жалил за ремонт и това може всеки, който ме познава да го потвърди. Обаче до тук няколко пъти само на боклуци попадам от към носачи, например, но да не се отклонявам от темата.

Коментар

Абе решение има, но никой не споделя инфо.Направо маховик от 145 барабар със ск. кутия ако става ще е идеално.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                Абе решение има, но никой не споделя инфо.Направо маховик от 145 барабар със ск. кутия ако става ще е идеално.
                А жила, а полуоски?Едит: Жила за скоростите

Коментар

Airfan написа:
                  Иначе ако имаш възможност да провериш дали има комплекти на Лук/Люк или Закс някъде в София би ми било полезно. Само ако не те затруднява, разбира се!
                  Ще погледна утре, или други ден. Иначе в сайта на Euro07 излиза Закс на цена 475 лева, като по-надолу на страницата, при "взаимозаменяеми части", излиза и друг Закс за 450лв. Те са ми поне близо, още утре ще погледна.
                  00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                    Airfan написа:
                    Иначе ако имаш възможност да провериш дали има комплекти на Лук/Люк или Закс някъде в София би ми било полезно. Само ако не те затруднява, разбира се!
                    Ще погледна утре, или други ден. Иначе в сайта на Euro07 излиза Закс на цена 475 лева, като по-надолу на страницата, при "взаимозаменяеми части", излиза и друг Закс за 450лв. Те са ми поне близо, още утре ще погледна.
                    За JTD 105 се използват следните номера:LuK - 623312700Sachs - 3000 951 306Sachs - 3000 951 306-S - подсиленValeo - 821463 - за това ако питаш, търси се само Френски кит!В сайта не Евро 07 го има закса, но напрактика нямат. Поне така казват тук в Пловдив.

Коментар

ибей ? Гледал ли си ?
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                        ибей ? Гледал ли си ?
                        Да, аз поне не откривам, а е и малко рисково, тъй като не е 20 лв, за да ги прежалиш ако нещо...

Коментар

Airfan написа:
                          emzo написа:
                          А жила, а полуоски?
                          Алфата е с помпи.Как е при фиата?
                          AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                          HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Жила за скоростите има предвид и е прав като цяло
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Airfan написа:
                              Брат туй Валео от форумния гуру ИцитУ ли го купи? .Защото аз се излъгах да си взема от неговия магазин прехален в Ямбол (чак там отидох на крака да се консултирам очи в очи с него,защото му вярвах) тъй като тук в Бургас явно малко ми бяха другите магазини и другите марки съединители са е.а и бунака прост .Думите му бяха цитирам дословно:Жоре аз внасям само евтини и качествени части "Fiat by Valeo"за първоначално вграждане.И не забравяй,ако стане нещо със съединителя парите се печелят не те са най-важното в тоз живот.Платих му го съединителя,но взе да става много твърд педала и да буксува яко и го смених със Закс и засега нямам ядове макар и моята да е мапната. п.п Колеги от София преди някъде около месец получих лично съобщение един вид заплаха явно от нахъсан продавач,който е на процент от на ИцитУ магазина в столицата.То гласеше да не пиша във форума колко ментак били неговите части,защото на консултанта щяла драстично да му падне заплатата и нямало да има оборот,ако частите не се сменяли толкова често.Такава наглост никога не съм срещал в живота си.Потресен съм просто от всичко,но ще го преглътна и този път,защото парите се печелят много лесно от такива хора за сметка на други.
                              EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

itan75 написа:
                                Airfan написа:
                                Брат туй Валео от форумния гуру ИцитУ ли го купи? .Защото аз се излъгах да си взема от неговия магазин прехален в Ямбол (чак там отидох на крака да се консултирам очи в очи с него,защото му вярвах) тъй като тук в Бургас явно малко ми бяха другите магазини и другите марки съединители са е.а и бунака прост .Думите му бяха цитирам дословно:Жоре аз внасям само евтини и качествени части "Fiat by Valeo"за първоначално вграждане.И не забравяй,ако стане нещо със съединителя парите се печелят не те са най-важното в тоз живот.Платих му го съединителя,но взе да става много твърд педала и да буксува яко и го смених със Закс и засега нямам ядове макар и моята да е мапната...
                                Ами адаш.... и аз от там поради същата причина и аз сложих Fiat by Valeo като за по-добре уж. Педала се втвърди отдавна, между другото, не е от скоро втвърденото.

Коментар

Working...
                                X