Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Теч на нафта по задната част на двигателя, някaкви идеи?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nkaishev написа:
    И на мене ми протече гнп-то ,там където съм го маркирал под номер 11.Моля за решение на проблема
    Така, като гледам ми се струва, че тече номер 9, а именно така прословутият клапан-авансатор. Използвай търсачката за да разбереш, как се ремонтира, или си отдели 180лв. за нов.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Виж дали не подлизва и не тече по-отгоре. Откъм авансатора, например.
      Fiat Marea TD100

Коментар

Клапана съм го ремонтирал.Някоѝ ако може да каже приблизително цените за смяната на гарнитурите
        FIAT MAREA 1.9TD100

Коментар

nkaishev написа:
          Клапана съм го ремонтирал.Някоѝ ако може да каже приблизително цените за смяната на гарнитурите
          За да си сигурен, че течът не е от клапана, омотай около стъблото му прегъната на две, три хартиена ностна кърпа, или салфетка и покарай. Аз така хванах авансатора си в издънка-хартията бе напоена с нафта... Просто може някое от петте уплътнения в него да е дало фира (не знам дали си използвал качествени уплътнители). Просто не се хвърляй в дълбоките води преди да си сигурен, че проблемът не е в нещо по-малко. Успех!
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

nkaishev написа:
            Във Варна -190 лева без смяна на лагери.
            Фиат марея уикенд 1.9ТД100

"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"

Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!

Коментар

ПРОБЛЕМЪТ Е РЕШЕН.Оказа се клапан-авансатора отново,това със салфетката даде добър резултат.Благодаря много
              FIAT MAREA 1.9TD100

Коментар

nkaishev написа:
                ПРОБЛЕМЪТ Е РЕШЕН.Оказа се клапан-авансатора отново,това със салфетката даде добър резултат.Благодаря много
                И как си го ремонтирал, че пак протече? Я пиши какво си сменил, натисна ли му капачката преди да го завариш? Аз съм отремонтирал вече над десет клапана и нито един не е протекъл. Да не би случайно да тече от пръстена му към помпата, ако не си го сменил?
                Fiat Marea TD100

Коментар

Понеже аз не го заварявам корпуса а го лепя с лепило.Изкара точно 1 година.Сега отново смених уплатненията и го залепих отново с лепило ,но слешдващия път ще го заваря и аз,но просто сега нямах време да тарся заварчици,които да се разправят с двете капки заварки
                  FIAT MAREA 1.9TD100

Коментар

Working...
                  X