Значи от около 10 дни колата се държи странно при пъво палене.Давам на контакт,изчаквам да изгаснат лампите и паля,при което всички лампи в момента на паленето пак светват и след като съм запалил вече изгасват.Все едно не съм давал на контакт и не съм чакал да изгаснат лампите а направо съм запалил.Това се случва само при първо палене когато е студен мотора.Ако колата е работила не се получава.Иначе колата си работи нормално.Правих й диагностика 2 пъти вчера и няма никакви грешки записани.Някой е ако се е сблъсквал с подобен проблем да сподели.Ето вижте за какво говоря: http://www.youtube.com/watch?v=_bh64NmROZQ
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем при старт на JTD105
Collapse
X
-
emzo написа:Хакумулятур
Коментар
-
ogi28b написа:Ако акумулаторът е добре зареден, клемите - стегнати и проблемът продължава, то друг възможен вариант е вътре в клемореда на контактния ключ.
Коментар
-
Там има едни пластини, от които една контактува когато си на контакт, а на стартер - не, тя захранва късите светлини, радито, и други неща които гаснат като палиш. Друга контактува когато си и на контакт, и на стартер - тя захранва ЕКУ и други важни за запалването системи. Трета контактува когато завъртиш ключа наобратно - тя е за габаритите, четвърта контактува когато си на конткат, ина стартер, но не е основна за запалването, ами захранва разни неща и на стартер.Обърни внимание когато палиш - от контакт върти мнОООго леко ключа към стартер. Когато ключът е в междинно положение - нито на контакт , нито на стартер - тогава ако някоя пластина не е наред и проблемът е в клемореда, би трябвало цялата кола да "умре", все едно я гасиш и вадииш ключа. След като продължиш напред с ключа, вече започва да контактува стартерната пластина, и все ендо всичко започва отначало, с всички лампи. Но започва и стартерът да се върти.
Коментар
-
ogi28b написа:Обърни внимание когато палиш - от контакт върти мнОООго леко ключа към стартер. Когато ключът е в междинно положение - нито на контакт , нито на стартер - тогава ако някоя пластина не е наред и проблемът е в клемореда, би трябвало цялата кола да "умре", все едно я гасиш и вадииш ключа. След като продължиш напред с ключа, вече започва да контактува стартерната пластина, и все ендо всичко започва отначало, с всички лампи. Но започва и стартерът да се върти.
Коментар
-
ogi28b написа:Вероянто да. Все пак след малко излизам, и ще обърна внимание как точно е при мен. Аз нямам описания от теб проблем, засега.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар