Не искам да те заблуждавам или подвеждам, но при мен се оказа точно водна помпа. Между другото много майстори и сервизи препоръчват при смяна на ангренажен комплект да се сменя и водната помпа. Е на мен точно когато ми трябваше, никой не ми беше казал за тая подробност и се наложи да плащам два пъти за едно и също нещо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странно свирене откъм ремъците при загрял двигател?
Collapse
X
-
Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
-
jenti написа:Колеги, звукът изчезна, тези дни валеше дъжд и свирукането изчезна, така че май водната помпа отпада, остава ремък да е, прав ли съм?FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
slavy_ivanov написа:jenti написа:Колеги, звукът изчезна, тези дни валеше дъжд и свирукането изчезна, така че май водната помпа отпада, остава ремък да е, прав ли съм?Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
Здравеи колега. Днес смених ремъка обаче се оказа че не е от него неса и ролките и те са добре и пак се чува при затолил мотоп и то само на малки обороти. Обаче ми се чува всякаш е шаибата на климатика там се чува най силно сякаш. Забеляз друго, че когато пусна климатика пак се чува обаче като подам гас и позадържа малко като я пусна свиренето исчезва за около минута две и пак се появява. От мен за сега толкова ако някои намери решение на гадния проблем нека пише. Ще съм благодарен.FIAT Brava SX 1.9 JTD 105 1999г.
Подкрепете в Facebook "Не на скъпите горива в България"
Коментар
-
RC_MIRO написа:Здравеи колега. Днес смених ремъка обаче се оказа че не е от него неса и ролките и те са добре и пак се чува при затолил мотоп и то само на малки обороти. Обаче ми се чува всякаш е шаибата на климатика там се чува най силно сякаш. Забеляз друго, че когато пусна климатика пак се чува обаче като подам гас и позадържа малко като я пусна свиренето исчезва за около минута две и пак се появява. От мен за сега толкова ако някои намери решение на гадния проблем нека пише. Ще съм благодарен.
Коментар
-
Аве пичаги, нищо няма да и стане на колата ако я припалите със свален пистов ремък! Ако е свален и запалите автомобила, и АКО пак се чува тоя идиотски звук, в каквито и да е режими значи на 100% изключвате: пистов ремък; шайба на климата; шайба на генератора; ролки и там други карантии, дето се връткат САМО чрез пистовия ремък.п.п. това говоря, погледнато през призмата на моя двигател...edit: Airfan-а не го видях, че е писал...разбира се и там има полезни мненияПежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Коментар
-
Jimy написа:Аве пичаги, нищо няма да и стане на колата ако я припалите със свален пистов ремък! Ако е свален и запалите автомобила, и АКО пак се чува тоя идиотски звук, в каквито и да е режими значи на 100% изключвате: пистов ремък; шайба на климата; шайба на генератора; ролки и там други карантии, дето се връткат САМО чрез пистовия ремък.п.п. това говоря, погледнато през призмата на моя двигател...
Коментар
-
Това се чува само при напълно затоплил мотор. Докато сваля ремъка тои изстива малко и така пак няма да се разбере нищо. Освен да почвам наред алтернатор шаиба на климатика водна помпа. Само дето са скъпи всичките. Да ви кажа имаме Lancia Kappa 2000 20v и за пет години сме и сменили само термостата и ремъци и ролки. Ама никакви проблеми с нея тоя фиат тамн едно оправя друго се почва нещо почна да ми дотяга.FIAT Brava SX 1.9 JTD 105 1999г.
Подкрепете в Facebook "Не на скъпите горива в България"
Коментар
-
Зависи от какви ръце си я купил?!А ремъка се сваля много бързо, дори и сам, с един ключ,звезда и... жица. Пускаш "устройството" през коша и дърпаш нагоре с едната ръка, а с другата откачаш ремъка. Слагането е малко по кофти, защото трябва да се усетиш откъде се промушва ремъка. Е ако имаш някой френд, да ти помогне...дори и само да ти бърбори , работата е по-лека, успех.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Коментар
-
RC_MIRO написа:Аз точно преди малко го свалях но само, че свалям гумата за по лесно. но слагането е страшно кофти. Благодаря за отзивите. Ако е лагер на климатика като го пусна трябва ли да спре на малки обороти.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар