Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странно свирене откъм ремъците при загрял двигател?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странно свирене откъм ремъците при загрял двигател?

http://www.youtube.com/watch?v=AISpAV5eCwk Ясно се чува свирукащиято звук откъм ремъците.Сменил съм всичко преди около 14000 км, ангренажния комплект ми е Фиатовският оригинален, пистовият ремък ми е "Hutchinson", ролките са "Ruville", като подам газ изчезва свиренето, свири само на празен ход.От какво може да е този звук колеги, ремък, ролка или...?!
    Fiat Bravo JTD '99

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...=asc&start=255
    Marea TD100

Коментар

Колега и аз имам същия проблем и се чудя от какжо е. Само че аз се съмнявам да не е от ремъка ми понеже несъм го сменял. Но мойе и жодна помпа да е. Вече незнам в какво да се съмнявам. Ако откриеш нещо сподели. Успех
      FIAT Brava SX 1.9 JTD 105 1999г.
      Подкрепете в Facebook "Не на скъпите горива в България"

Коментар

RC_MIRO написа:
        Колега и аз имам същия проблем и се чудя от какжо е. Само че аз се съмнявам да не е от ремъка ми понеже несъм го сменял. Но мойе и жодна помпа да е. Вече незнам в какво да се съмнявам. Ако откриеш нещо сподели. Успех
        И аз си мисля за ремък, защото четох в една друга тема че колега със същият ремък му се е появило това свирене именно заради ремъка, а и съм го купувал от Евро07.Всичко друго ми е сменено, видях ти поста в другата тема и мисля че са ни еднакви проблемите. На заплата ще взема друг ремък, съмнявам се да е водна помпа защото би трябвало като се подаде газ да вие по-силно, както и ако е ролка да речем. Чудя се само коя марка да предпочета при купуването на пистовия ремък?
        Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Утре мисля да ходя да търся ремък. занм че имаше някжа разлика в дължините ама ще видя какво ще измисля кои е точно за моят модел JTD 105 182B4и като го сваля за смяна ще опитам да смажа ролките с високо оборотна грес ако е възможно. Ако стане ще пусна и снимки.
          FIAT Brava SX 1.9 JTD 105 1999г.
          Подкрепете в Facebook "Не на скъпите горива в България"

Коментар

Ако колата ти е след февруари 99-та, значи си с дългия ремък (1795). За най-сигурно - като е свален ремъкът, измери диаметъра на шайбата на компресора на климатика, ако е 115, значи си с ремък 1795, ако си със шайба 105 мм, значи си с ремък 1778.

Коментар

RC_MIRO написа:
              Утре мисля да ходя да търся ремък. занм че имаше някжа разлика в дължините ама ще видя какво ще измисля кои е точно за моят модел JTD 105 182B4и като го сваля за смяна ще опитам да смажа ролките с високо оборотна грес ако е възможно. Ако стане ще пусна и снимки.
              Ще чакам да кажеш дали е било от това колега, аз днес ходих да питам за ремък, но имаше само Flennor, беше към 27-28 лв, но незнам, дали е добра марка?
              Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Според мен това не е от ремъка защото е много бързо. Фленор не е лош, но за тези пари ще си вземеш Геитс. И преди да смениш ремъка си провери ролките..........А водната помпа не се ли върти от ангренажният ремък?

Коментар

chaveto написа:
                  Според мен това не е от ремъка защото е много бързо. Фленор не е лош, но за тези пари ще си вземеш Геитс. И преди да смениш ремъка си провери ролките..........А водната помпа не се ли върти от ангренажният ремък?
                  Ролките са на 14000 км - "Ruvile", възможно ли е толкова бързо да се прецакат?
                  Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Скърцането се получава от вибрациите на обтегача.Сложете малко по дълъг/3-5мм./ пистов ремък и ще изчезнат.Успех.
                    BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Палена ли е колата при свален пистов ремък? Дали се чува тогава това, което се чува?Преди време при мен се разсвири водната помпа: точно висок,"металически" и изчезващ във високите обороти звук.
                      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                      http://www.keepfighting.ms

Коментар

bobis написа:
                        Скърцането се получава от вибрациите на обтегача.Сложете малко по дълъг/3-5мм./ пистов ремък и ще изчезнат.Успех.
                        ...или сменете обтегача, защото по някое време ще започне да изхвърля ремъка от шайбите! Аз имам доверие само на ремъци Гейтс и ролки Ина или SKF - истински
                        Типо-то е истинската работа !

Коментар

Jimy написа:
                          Палена ли е колата при свален пистов ремък? Дали се чува тогава това, което се чува?Преди време при мен се разсвири водната помпа: точно висок,"металически" и изчезващ във високите обороти звук.
                          Не е палена при свален ремък, звукът се чува само при наполно загрял двигател и като я понастъпвам повечко.Вчера направих един експеримент - при загряла кола и следователно посоченото скърцане, подадох газ съвсем леко до към 1000 об. при което скърцането изчезва и започва да се чува нещо между "пльокане" и чегъртане, което не е постоянно като свиренето, а е през интервали.Звукът на видеото се чува по силно защото съм го снимал в гаража.
                          Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Ами задължително припали БЕЗ пистовия! Веднага ще си каже, дали е ролка или не. Един майстор "опипа" със слушалки мотора и най-ясно се чуваше при последната дюза точно до ангренажа. И наистина, до колкото си спомням това ставаше само при топъл двигател, защото водната помпа е с някакъв втулков лагер, и като се надуе тая втулка от температурата започва да вие. Ако е това значи ти предстои следния разход: ~65лв. водна помпа и пари за смяната и, колкото струва работата по подмяна на ангренаген комплект, а това е според-зависи, успех!
                            Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                            Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                            http://www.keepfighting.ms

Коментар

Jimy написа:
                              Ами задължително припали БЕЗ пистовия! Веднага ще си каже, дали е ролка или не. Един майстор "опипа" със слушалки мотора и най-ясно се чуваше при последната дюза точно до ангренажа. И наистина, до колкото си спомням това ставаше само при топъл двигател, защото водната помпа е с някакъв втулков лагер, и като се надуе тая втулка от температурата започва да вие. Ако е това значи ти предстои следния разход: ~65лв. водна помпа и пари за смяната и, колкото струва работата по подмяна на ангренаген комплект, а това е според-зависи, успех!
                              Ще ида до майстора който ми сменява ролките, защото от неговият магазин ги взе, та ако е от тях да му убия у главата качествените ролки. А като се разкачи ремъка и се припали, естествено при загрял двигател, ако продължава да вие значи остава да е водната помпа така ли? Да знам, ако се опита да ме метне, че е нещо друго.
                              Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Working...
                              X