http://www.youtube.com/watch?v=AISpAV5eCwk Ясно се чува свирукащиято звук откъм ремъците.Сменил съм всичко преди около 14000 км, ангренажния комплект ми е Фиатовският оригинален, пистовият ремък ми е "Hutchinson", ролките са "Ruville", като подам газ изчезва свиренето, свири само на празен ход.От какво може да е този звук колеги, ремък, ролка или...?!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странно свирене откъм ремъците при загрял двигател?
Collapse
X
-
Колега и аз имам същия проблем и се чудя от какжо е. Само че аз се съмнявам да не е от ремъка ми понеже несъм го сменял. Но мойе и жодна помпа да е. Вече незнам в какво да се съмнявам. Ако откриеш нещо сподели. УспехFIAT Brava SX 1.9 JTD 105 1999г.
Подкрепете в Facebook "Не на скъпите горива в България"
Коментар
-
RC_MIRO написа:Колега и аз имам същия проблем и се чудя от какжо е. Само че аз се съмнявам да не е от ремъка ми понеже несъм го сменял. Но мойе и жодна помпа да е. Вече незнам в какво да се съмнявам. Ако откриеш нещо сподели. УспехFiat Bravo JTD '99
Коментар
-
Утре мисля да ходя да търся ремък. занм че имаше някжа разлика в дължините ама ще видя какво ще измисля кои е точно за моят модел JTD 105 182B4и като го сваля за смяна ще опитам да смажа ролките с високо оборотна грес ако е възможно. Ако стане ще пусна и снимки.FIAT Brava SX 1.9 JTD 105 1999г.
Подкрепете в Facebook "Не на скъпите горива в България"
Коментар
-
RC_MIRO написа:Утре мисля да ходя да търся ремък. занм че имаше някжа разлика в дължините ама ще видя какво ще измисля кои е точно за моят модел JTD 105 182B4и като го сваля за смяна ще опитам да смажа ролките с високо оборотна грес ако е възможно. Ако стане ще пусна и снимки.Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
chaveto написа:Според мен това не е от ремъка защото е много бързо. Фленор не е лош, но за тези пари ще си вземеш Геитс. И преди да смениш ремъка си провери ролките..........А водната помпа не се ли върти от ангренажният ремък?Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
Палена ли е колата при свален пистов ремък? Дали се чува тогава това, което се чува?Преди време при мен се разсвири водната помпа: точно висок,"металически" и изчезващ във високите обороти звук.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
bobis написа:Скърцането се получава от вибрациите на обтегача.Сложете малко по дълъг/3-5мм./ пистов ремък и ще изчезнат.Успех.Типо-то е истинската работа !
Коментар
-
Jimy написа:Палена ли е колата при свален пистов ремък? Дали се чува тогава това, което се чува?Преди време при мен се разсвири водната помпа: точно висок,"металически" и изчезващ във високите обороти звук.Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
Ами задължително припали БЕЗ пистовия! Веднага ще си каже, дали е ролка или не. Един майстор "опипа" със слушалки мотора и най-ясно се чуваше при последната дюза точно до ангренажа. И наистина, до колкото си спомням това ставаше само при топъл двигател, защото водната помпа е с някакъв втулков лагер, и като се надуе тая втулка от температурата започва да вие. Ако е това значи ти предстои следния разход: ~65лв. водна помпа и пари за смяната и, колкото струва работата по подмяна на ангренаген комплект, а това е според-зависи, успех!Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Jimy написа:Ами задължително припали БЕЗ пистовия! Веднага ще си каже, дали е ролка или не. Един майстор "опипа" със слушалки мотора и най-ясно се чуваше при последната дюза точно до ангренажа. И наистина, до колкото си спомням това ставаше само при топъл двигател, защото водната помпа е с някакъв втулков лагер, и като се надуе тая втулка от температурата започва да вие. Ако е това значи ти предстои следния разход: ~65лв. водна помпа и пари за смяната и, колкото струва работата по подмяна на ангренаген комплект, а това е според-зависи, успех!Fiat Bravo JTD '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар