Всъщност искам да разбера,колко колеги са махнали тази планка и ОТ колко време карат без нея? Има ли някакви последствия за картера от махането на планката? За какво точно е сложена там? За красота едва ли..да държи да не падне изпускателната тръба звучи смехотворно Twisted Evil .Един квартален майстор ми каза,че била сложена картера да не се усуквал/счупел/загубил форма/поддържал целостта на двете половини и други такива,които лично за мен са хипотези само.Понеже ми се налага да пътувам с Фиат-а по-наводнени пътища,които няма как да знаеш на каква дупка ще налетиш във водата и да пръснеш картера.Готов съм да махна планката на мига,ако споделите точно и конкретно мнение за какво е сложена там.И малко спам,но мисля полезен за всички с новоотворилите се дупки в България след последните дъждове и снегове.Кажете как малко да се вдигне този Фиат моля ви някакви идеи Question.В момента съм с гуми 185/60/14.Според вас с колко мм би се повдигнал,ако му сложа гуми 175/70/14 Question Моля и за други идеи за повдигане на самата кола.Всяка идея и всеки МИЛИМЕТЪР ми е важен,защото трябва засега да ходя на работа с нея и локви до фаровете Evil or Very Mad .Благодаря на всеки предварително изказал мение-Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Планка на картера и повдигане на Фиат-а
Collapse
X
-
Моята кола я купих без тази планка, а е имало такава. В сервиза на приятеля ми беше дошла Алфата 147 ( на DJ Жоро Унисона ). Синът му беше попаднал в дебрите на някой трап, а удара е бил точно в тази планка. Последствията: 1/3 от дъното аут, планката на две и скоротечно изтичане на маслото. Така и не се убедих в смисъла на тази планка (все пак не може да е сложена ей така), но се убедих във вредността и в този случай. Лично аз си мисля, че картера става по уязвим с нея и не си правя труда да си слагам такава.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
-
е че ти какво очакваш,ако влезеш в трап да те опази,така ли? Тя такава планка се прави от по дебела ламарина,за да може просто да обира по-малките неща,като буци,камъчета и по леките одирания на картера. Ако влезеш в кратер и удари директно и силно точно върху картера,няма какво да опази от спукване...смисъл си има и колегата го знае. Колега виж със търсачката,преди време бях попадал вече на подобна тема ако не се лъжаex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:е че ти какво очакваш,ако влезеш в трап да те опази,така ли? Тя такава планка се прави от по дебела ламарина,за да може просто да обира по-малките неща,като буци,камъчета и по леките одирания на картера. Ако влезеш в кратер и удари директно и силно точно върху картера,няма какво да опази от спукване...смисъл си има и колегата го знае. Колега виж със търсачката,преди време бях попадал вече на подобна тема ако не се лъжаA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Моята кола я купих без тази планка, а е имало такава. В сервиза на приятеля ми беше дошла Алфата 147 ( на DJ Жоро Унисона ). Синът му беше попаднал в дебрите на някой трап, а удара е бил точно в тази планка. Последствията: 1/3 от дъното аут, планката на две и скоротечно изтичане на маслото. Така и не се убедих в смисъла на тази планка (все пак не може да е сложена ей така), но се убедих във вредността и в този случай. Лично аз си мисля, че картера става по уязвим с нея и не си правя труда да си слагам такава.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Re: Планка на картера и повдигане на Фиат-а
itan75 написа:Всъщност искам да разбера,колко колеги са махнали тази планка и ОТ колко време карат без нея? Има ли някакви последствия за картера от махането на планката? За какво точно е сложена там? За красота едва ли..да държи да не падне изпускателната тръба звучи смехотворно Twisted Evil .Един квартален майстор ми каза,че била сложена картера да не се усуквал/счупел/загубил форма/поддържал целостта на двете половини и други такива,които лично за мен са хипотези само.Понеже ми се налага да пътувам с Фиат-а по-наводнени пътища,които няма как да знаеш на каква дупка ще налетиш във водата и да пръснеш картера.Готов съм да махна планката на мига,ако споделите точно и конкретно мнение за какво е сложена там.И малко спам,но мисля полезен за всички с новоотворилите се дупки в България след последните дъждове и снегове.Кажете как малко да се вдигне този Фиат моля ви някакви идеи Question.В момента съм с гуми 185/60/14.Според вас с колко мм би се повдигнал,ако му сложа гуми 175/70/14 Question Моля и за други идеи за повдигане на самата кола.Всяка идея и всеки МИЛИМЕТЪР ми е важен,защото трябва засега да ходя на работа с нея и локви до фаровете Evil or Very Mad .Благодаря на всеки предварително изказал мение-Благодаря.FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
Колега Благодаря ти и на теб за отговора.Всъщност се оказа,че само от гумите,ако сменя с размер 175/70/14 при сегашния ми нищо няма да спечеля,а ще спечеля наистина тези 11мм,за които говориш,ако запазя ширината т.е пак да е 185/14.Обаче и това се оказа не проста задача,защото това е един доста рядък размер.Отделно толкова дни търся транспортна лента и не мога да намеря.Къде ли не ходих да питам-в хлебозавода в гр.Бургас питах за някое парче бракувано,ама нъцки.Питах и по други фирми,но никой няма.Някой има ли идея откъде мога да си закупя транспортна лента достатъчна да си изрежа Четири тампона,за да си вдигна малко каляската,за да не опира.Направих само едно и това е,че се реших да махна планката на картера.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Tornado написа:Транспортна лента има в мини Бобовдол.Колко ти трябва дай някакви размери имам едно парче подготвено точно за това с дебелина 20 мм.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
///// написа:За таз’ планка още не съм чул никой да каже нещо хубаво. Дотук само белИ прави. Аз на алфата на колегата iee я махнах още като я купи, с шпилките барабар.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
itan75 написа:///// написа:За таз’ планка още не съм чул никой да каже нещо хубаво. Дотук само белИ прави. Аз на алфата на колегата iee я махнах още като я купи, с шпилките барабар.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:itan75 написа:///// написа:За таз’ планка още не съм чул никой да каже нещо хубаво. Дотук само белИ прави. Аз на алфата на колегата iee я махнах още като я купи, с шпилките барабар.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
колеги, проблема със защитата с много лесно решение: Взимате едно парче цолага/ алуминиева сплав ако не се лъжа/ с дебелина 5мм. и я поставяте на местото на кората под двигатела. Така си решавате кардинално въпроса. На мен ми взеха около 20, 30 лв. за работа и рамка от профил 2х2 см. ,на която да се захване тая цолага. И така мареята може да устои и на бомбен атентат :D :D . Решението е изпитано и при офроуд терен, картера е непокътнат, но по тази броня има резкиот удари , които биха направили картера на сол. Надявам се да съм бил плезен.ФИАТ МАРЕА 1,9ТД
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар