Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Планка на картера и повдигане на Фиат-а

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Планка на картера и повдигане на Фиат-а

Всъщност искам да разбера,колко колеги са махнали тази планка и ОТ колко време карат без нея? Има ли някакви последствия за картера от махането на планката? За какво точно е сложена там? За красота едва ли..да държи да не падне изпускателната тръба звучи смехотворно Twisted Evil .Един квартален майстор ми каза,че била сложена картера да не се усуквал/счупел/загубил форма/поддържал целостта на двете половини и други такива,които лично за мен са хипотези само.Понеже ми се налага да пътувам с Фиат-а по-наводнени пътища,които няма как да знаеш на каква дупка ще налетиш във водата и да пръснеш картера.Готов съм да махна планката на мига,ако споделите точно и конкретно мнение за какво е сложена там.И малко спам,но мисля полезен за всички с новоотворилите се дупки в България след последните дъждове и снегове.Кажете как малко да се вдигне този Фиат моля ви някакви идеи Question.В момента съм с гуми 185/60/14.Според вас с колко мм би се повдигнал,ако му сложа гуми 175/70/14 Question Моля и за други идеи за повдигане на самата кола.Всяка идея и всеки МИЛИМЕТЪР ми е важен,защото трябва засега да ходя на работа с нея и локви до фаровете Evil or Very Mad .Благодаря на всеки предварително изказал мение-Благодаря.
    EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Моята кола я купих без тази планка, а е имало такава. В сервиза на приятеля ми беше дошла Алфата 147 ( на DJ Жоро Унисона ). Синът му беше попаднал в дебрите на някой трап, а удара е бил точно в тази планка. Последствията: 1/3 от дъното аут, планката на две и скоротечно изтичане на маслото. Така и не се убедих в смисъла на тази планка (все пак не може да е сложена ей така), но се убедих във вредността и в този случай. Лично аз си мисля, че картера става по уязвим с нея и не си правя труда да си слагам такава.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

е че ти какво очакваш,ако влезеш в трап да те опази,така ли? Тя такава планка се прави от по дебела ламарина,за да може просто да обира по-малките неща,като буци,камъчета и по леките одирания на картера. Ако влезеш в кратер и удари директно и силно точно върху картера,няма какво да опази от спукване...смисъл си има и колегата го знае. Колега виж със търсачката,преди време бях попадал вече на подобна тема ако не се лъжа
      ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
        е че ти какво очакваш,ако влезеш в трап да те опази,така ли? Тя такава планка се прави от по дебела ламарина,за да може просто да обира по-малките неща,като буци,камъчета и по леките одирания на картера. Ако влезеш в кратер и удари директно и силно точно върху картера,няма какво да опази от спукване...смисъл си има и колегата го знае. Колега виж със търсачката,преди време бях попадал вече на подобна тема ако не се лъжа
        В случая който описах ударът беше в планката, а не в картера. Самата планка беше пренесла усукването върху картера. Или по-ясно казано, ако беше без планка този картер щеше да остане здрав. Просто казах, че с нея уязвимата долна част на картера става по-голяма. Иначе и картера и планката са изработени от алуминий. И все пак колега оставам с усещането, че нямаш точна представа от планката ( поне от поста ти се усети, че не отдаваш значение на мнението ми по-горе), но си представи нещо, като "мост" между долната част на картера минаващ под изпускателната тръба и закрепен нейде из двигателя. Планката е широка около 90 мм и дълга около 250 мм. Та тази планка няма никакви, ама никакви защитни функции за картера. Плюс това колегата искаше някой да сподели дали е карал без нея. Да аз карам без нея вече 18 месеца.
        A17DTС/S
        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
          Моята кола я купих без тази планка, а е имало такава. В сервиза на приятеля ми беше дошла Алфата 147 ( на DJ Жоро Унисона ). Синът му беше попаднал в дебрите на някой трап, а удара е бил точно в тази планка. Последствията: 1/3 от дъното аут, планката на две и скоротечно изтичане на маслото. Така и не се убедих в смисъла на тази планка (все пак не може да е сложена ей така), но се убедих във вредността и в този случай. Лично аз си мисля, че картера става по уязвим с нея и не си правя труда да си слагам такава.
          Значи да я махам тая пуста планка смело нали така? Всъщност,аз я бях разкарал по едно време,докато както казах едно мое приятелче майсторче ми каза,че тази планка поддържала един вид картера...ух как да го обясня с негови думи .Абе един вид поддържала двете половини на картера да не се...не това е извън всякаква логика да не се счупел от центробежните сили породени от коляновия вал.Тук един колега ми прати линк,за което много му благодаря как да се повдигне малко Фиат-а.Моля колегата Стефан Хаджов,ако чете темата да каже,колко дебела транспортна лента е използвал и по-възможност откъде се купува тази лента....http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=46100

Коментар

Re: Планка на картера и повдигане на Фиат-а

itan75 написа:
            Всъщност искам да разбера,колко колеги са махнали тази планка и ОТ колко време карат без нея? Има ли някакви последствия за картера от махането на планката? За какво точно е сложена там? За красота едва ли..да държи да не падне изпускателната тръба звучи смехотворно Twisted Evil .Един квартален майстор ми каза,че била сложена картера да не се усуквал/счупел/загубил форма/поддържал целостта на двете половини и други такива,които лично за мен са хипотези само.Понеже ми се налага да пътувам с Фиат-а по-наводнени пътища,които няма как да знаеш на каква дупка ще налетиш във водата и да пръснеш картера.Готов съм да махна планката на мига,ако споделите точно и конкретно мнение за какво е сложена там.И малко спам,но мисля полезен за всички с новоотворилите се дупки в България след последните дъждове и снегове.Кажете как малко да се вдигне този Фиат моля ви някакви идеи Question.В момента съм с гуми 185/60/14.Според вас с колко мм би се повдигнал,ако му сложа гуми 175/70/14 Question Моля и за други идеи за повдигане на самата кола.Всяка идея и всеки МИЛИМЕТЪР ми е важен,защото трябва засега да ходя на работа с нея и локви до фаровете Evil or Very Mad .Благодаря на всеки предварително изказал мение-Благодаря.
            Здр колега. Аз сложих зимни 175/70/14. Разликата между тях и 195/60/14 е 6мм във височина. Определено автомобила стана по-лесно проходим, но стабилността е по-лоша. Поздрави!
            FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Колега Благодаря ти и на теб за отговора.Всъщност се оказа,че само от гумите,ако сменя с размер 175/70/14 при сегашния ми нищо няма да спечеля,а ще спечеля наистина тези 11мм,за които говориш,ако запазя ширината т.е пак да е 185/14.Обаче и това се оказа не проста задача,защото това е един доста рядък размер.Отделно толкова дни търся транспортна лента и не мога да намеря.Къде ли не ходих да питам-в хлебозавода в гр.Бургас питах за някое парче бракувано,ама нъцки.Питах и по други фирми,но никой няма.Някой има ли идея откъде мога да си закупя транспортна лента достатъчна да си изрежа Четири тампона,за да си вдигна малко каляската,за да не опира.Направих само едно и това е,че се реших да махна планката на картера.

Коментар

Транспортна лента има в мини Бобовдол.Колко ти трябва дай някакви размери имам едно парче подготвено точно за това с дебелина 20 мм.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                  Транспортна лента има в мини Бобовдол.Колко ти трябва дай някакви размери имам едно парче подготвено точно за това с дебелина 20 мм.
                  Ми колко брат,колкото да си изрежа за предните и задните амортисьори да подложа.И аз незнам точно колко материал отива,понеже нали се чертае по задните пружини и предните планки на Макферсоните.Как може да ми я изпратиш в Бургас и аз незнам освен чрез куриер.Благодаря за отзоваването.Поздрави.

Коментар

Относно планката на картера при една алфа 146 точно заради нея картера беше пострадал. Картера беше усуркан, а планката беше заорала и сътворила две доволно големи пукнатини ...
                    '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                    '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

За таз’ планка още не съм чул никой да каже нещо хубаво. Дотук само белИ прави. Аз на алфата на колегата iee я махнах още като я купи, с шпилките барабар.

Коментар

///// написа:
                        За таз’ планка още не съм чул никой да каже нещо хубаво. Дотук само белИ прави. Аз на алфата на колегата iee я махнах още като я купи, с шпилките барабар.
                        Естествено,че и шпилките се махат не само планката.Шпилката е доста дълга и удари ли нещо ако не е свалена и тя става страшно.Кажете за транспортната лента откъде да си намеря?

Коментар

itan75 написа:
                          ///// написа:
                          Естествено,че и шпилките се махат не само планката.Шпилката е доста дълга и удари ли нещо ако не е свалена и тя става страшно.Кажете за транспортната лента откъде да си намеря?
                          Нали ти казах или мислиш ,че съм те отсвирил.Ако можеш почакай малко ако не търси където ти посочих.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                            itan75 написа:
                            ///// написа:
                            Нали ти казах или мислиш ,че съм те отсвирил.Ако можеш почакай малко ако не търси където ти посочих.
                            Ок чакам

Коментар

колеги, проблема със защитата с много лесно решение: Взимате едно парче цолага/ алуминиева сплав ако не се лъжа/ с дебелина 5мм. и я поставяте на местото на кората под двигатела. Така си решавате кардинално въпроса. На мен ми взеха около 20, 30 лв. за работа и рамка от профил 2х2 см. ,на която да се захване тая цолага. И така мареята може да устои и на бомбен атентат :D :D . Решението е изпитано и при офроуд терен, картера е непокътнат, но по тази броня има резкиот удари , които биха направили картера на сол. Надявам се да съм бил плезен.
                              ФИАТ МАРЕА 1,9ТД

Коментар

Working...
                              X