Чува се леко свистене постоянно, мисля че от лагерите на генератора , да карам ли така или да се мача да ги сменям
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за ТД 100 генератор
Collapse
X
-
Да де. И аз това се чудя! Да нямаш ухо локатор. На ръка, без ремък, ако го завъртиш и шуми-да. Сваляш алтернатора, разглобяваш и сменяш лагерите. Свалянето е доста трудно и си има тема за това в съответния раздел. Ползвай търсачката. Добре е след като така или иначе си го свалил, да смениш лагерите, дори и да няма нужда. Не купувай от най евтините а ползвай тия на KOYO или SKF. Не са кой зне колко пари. Смени и четките и изчисти на струг контакната повърност на ротора, там където контактуват. Провери и зареждащият ток на зареден акумулатор и ако то не е в границите на 13.7-14.5v/20*C , то смени и регулатора. При сглобяване на двете половини на тялото на генератора, трябва и малко усет. Например стягаш малко болтовете и почукваш с гумен чук по тялото на статора, после още малко и пак и така до окончателно и равномерно стягане. Не е за всеки.П.П. И ако шуми наистина лагер на алтернатора, не се бави с ремонта, защото ще превърти и ще го сменяш целия после.Fiat Marea TD100
Коментар
-
robs написа:Както винаги инструкциите на колегата са перфектни. Само дето продължавам да си мисля, че проблема е в ремъка.FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар