Понеже моят Фиат много пушеше като го понастъпя реших да намаля нафтата от оня пломбирания винт! Махнах ламаринката и пластмасата развих контрата и развих малко!оборотите паднаха значи и количеството на нафтата която се впръсква през дюзите трябва да е паднало после регулирах оборотите с помоща на шпилката на газта! ! Проблема е че сега неможе да вдигне повече от 130км/ч. иначе няма никакви пушеци ! Някой ако има опит нека сподели как точно се регулира! Само не ми казвайте да ходя в сервиз защото помпата е механична и "Визата" няма какво да прочете ! Ако го навия малко колата направо "излита" но и много пушилка прави а и следователно разхода е по-голям(така си мисля)! Нека специалистите да кажат ДАЛИ ИМА РАЗЛИКА В РАЗХОДА КОГАТО Е ПУСНАТО ПОВЕЧЕ НАФТА ПО ТОЗИ НАЧИН ИЛИ РАЗХОДА ЗАВИСИ ОТ ТОВА КОЛКО НАСТЪПВАМ ПЕДАЛА НА ГАЗТА Е за този винт говоря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да регулираме нафтата
Collapse
X
-
chaveto написа:А защо реши, че пушенето трябва да изчезне като въртиш нещо по помпата. Според мен не е трябвало да въртиш капсулованите неща по помпата. Помпата се центрова на стенд.LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
maxuel82 написа:chaveto написа:А защо реши, че пушенето трябва да изчезне като въртиш нещо по помпата. Според мен не е трябвало да въртиш капсулованите неща по помпата. Помпата се центрова на стенд.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
От там регулираш цикловата порция на помпата и по този начин сместа става по бедна на гориво.Затова ти изчезва дименето ама и вървенето.Не зная колко си въртял,но там се пипа много малко.С около четвърт оборот наляво или надясно можеш да промениш много двигателя.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
maxuel82 написа:chaveto написа:А защо реши, че пушенето трябва да изчезне като въртиш нещо по помпата. Според мен не е трябвало да въртиш капсулованите неща по помпата. Помпата се центрова на стенд.
Коментар
-
Всъщност съм проверил и дюзите когато свалях ГНП-то !Но и преди това си пушеше! Всъщност пуши само при рязкото подаване на гас и то само когато е в движение ! На празен ход колкото и да я форсирам не пуши!Просто ми беше интересно ако намаля нафтата"скопя "колата дали ще падне малко разхода !Сега разхода е около 5.5 по магистрала и 8- 8.5 л/100км градско каране из Пловдив А и нали цялата помпа отворих та само този болт си остана пломбиран та и него да "бъзикна" Ето тук се справям с помпата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=49079 !Както и да е явно ще си върна болта там където беше !LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
maxuel82 написа:Всъщност съм проверил и дюзите когато свалях ГНП-то !Но и преди това си пушеше! Всъщност пуши само при рязкото подаване на гас и то само когато е в движение ! На празен ход колкото и да я форсирам не пуши!Просто ми беше интересно ако намаля нафтата"скопя "колата дали ще падне малко разхода !Сега разхода е около 5.5 по магистрала и 8- 8.5 л/100км градско каране из Пловдив А и нали цялата помпа отворих та само този болт си остана пломбиран та и него да "бъзикна" Ето тук се справям с помпата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=49079 !Както и да е явно ще си върна болта там където беше !
Коментар
-
maxuel82 написа:Всъщност пуши само при рязкото подаване на гас и то само когато е в движение ! На празен ход колкото и да я форсирам не пуши!Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Коментар
-
Е да ама смесения разход от 7.5л/100км ми се вижда множко за 75 кс! Изчетох цялата тема за разхода на дизелите обаче неможах да видя никъде някой да е писал за разхода на тд 75кс! а толкова е и разхода на тд100кс! та ми се вижда малко много !Според мен за 75кс трябва да гори не повече от 6-6.5 смесено! Може и да бъркам но имах Форд фиеста 1.6 която харчехе точно 6.5л/100км смесен разход и почти вървеше колкото Фиата ! Засичал съм я с туба от минерална вода сложена при двигателя за да няма измама с 5л нафта по магистралата измина 108км = 4.63л/100км при скорост около 100км/ч! Пак по същия начин с тази туба и 5л нафта само градско 72км=6.94л/100км!!LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
Прав си, разхода изглежда висок, но все пак зависи от начина на експлоатация. Ако я караш по магистрала със 120 км/ч и повече, а после в града само студена и в задръствания, особено в студа, е нормално да се качи разхода. Иначе при мен на ТД100 смесено варира между 6.5 - до макс. 7 л. /100 км, но аз не я юркам почти.Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Коментар
-
maxuel82 написа:Е да ама смесения разход от 7.5л/100км ми се вижда множко за 75 кс! Изчетох цялата тема за разхода на дизелите обаче неможах да видя никъде някой да е писал за разхода на тд 75кс! а толкова е и разхода на тд100кс! та ми се вижда малко много !Според мен за 75кс трябва да гори не повече от 6-6.5 смесено! Може и да бъркам но имах Форд фиеста 1.6 която харчехе точно 6.5л/100км смесен разход и почти вървеше колкото Фиата ! Засичал съм я с туба от минерална вода сложена при двигателя за да няма измама с 5л нафта по магистралата измина 108км = 4.63л/100км при скорост около 100км/ч! Пак по същия начин с тази туба и 5л нафта само градско 72км=6.94л/100км!!
Коментар
-
maxuel82 написа:Е да ама смесения разход от 7.5л/100км ми се вижда множко за 75 кс! Изчетох цялата тема за разхода на дизелите обаче неможах да видя никъде някой да е писал за разхода на тд 75кс! а толкова е и разхода на тд100кс! та ми се вижда малко много !Според мен за 75кс трябва да гори не повече от 6-6.5 смесено! Може и да бъркам но имах Форд фиеста 1.6 която харчехе точно 6.5л/100км смесен разход и почти вървеше колкото Фиата ! Засичал съм я с туба от минерална вода сложена при двигателя за да няма измама с 5л нафта по магистралата измина 108км = 4.63л/100км при скорост около 100км/ч! Пак по същия начин с тази туба и 5л нафта само градско 72км=6.94л/100км!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар