Здравейте,Помпата ми е лукас и има една черна пластмасова тапа,която е направена така,че може да се затегне,но не може да се развие.Та от тази тапа при работа на двигателя ми просълзява нафта-не много,но сълзи и мирише.Казаха ми,че тази тапа не може да се развие,а се избивала,сменял се някакъв "О" пръстен вътре и се навивала нова тапа.Казаха ми също,че можело и да се развие внимателно със затъпен секач.Някой да е сменял или да знае какъв е размера на този пръстен?Искам да го купя предварително,а не да избия тапата и после да тръгна да го търся,още повече,че не е сигурно колко лесно ще го намеря.С уважение,И.Иванов.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с помпа Лукас
Collapse
X
-
Tornado написа:Ами мога да ти измеря един такъв пръстен и реално тапата се развива с тъп секач без да се разруши.Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
Аз от такъв тъп сeкач, сега си търся нова тапа. Е, три пъти издържа на развиване. Иначе пръстени има там където продават семеринги, а и в магазините тип Елба-за справка GOOGLE!!!!!. Стига да са маслоустойчеви. Мисля си за вариант за нова тапа, но май ще я правя на струг от месинг, но с профил на шестограм. Ти можеш да пробваш малко да я позатегнеш, първо. Но и защо не се убедиш на 100% дали тече от нея. Да не тече от авансатора и да подлизва!!!Fiat Marea TD100
Коментар
-
[quote="Vladim"]iuly_vn написа:...Но и защо не се убедиш на 100% дали тече от нея. Да не тече от авансатора и да подлизва!!!По принцип ако помпата е омазнена трудно се познава откъде подлизва нафта.[/quoteСъс сигурност не е от авансатора -забърсвам помпото и тапата и след 4-5 секунди е просълзило-точно от нея.Странното е,че не винаги го прави,но още не мога да открия зависимост-какво причинява това сълзене от време на време само.И още -до тази тапа нафтата под налягане ли идва?Поздрави.
Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
Re: Проблем с помпа Лукас
ivannik написа:Здравейте,Помпата ми е лукас и има една черна пластмасова тапа,която е направена така,че може да се затегне,но не може да се развие.Та от тази тапа при работа на двигателя ми просълзява нафта-не много,но сълзи и мирише.Казаха ми,че тази тапа не може да се развие,а се избивала,сменял се някакъв "О" пръстен вътре и се навивала нова тапа.Казаха ми също,че можело и да се развие внимателно със затъпен секач.Някой да е сменял или да знае какъв е размера на този пръстен?Искам да го купя предварително,а не да избия тапата и после да тръгна да го търся,още повече,че не е сигурно колко лесно ще го намеря.С уважение,И.Иванов.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.orgДушата в рая на Фиата оборотомера до края!
FIAT BRAVO 1.8GT
FIAT BRAVO 1.9TD ex
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар