Зравейте.Понеже гаранцията на колата ми свърши и немисля вече да ходя по сервизи за смана на филтри и масло,а да си ги сменям аз ,искам да питам къде е тоя маслен филтър на тоя двигател И как се маха кората на мотора понеже нещо много вибрира(а не баше така )от последната ми смяна в сервиз.Тя попринцип на тампони ли е,съмняваме че или неса я стегнали или са ми подменили нещо.Колата е FIAT DOBLO 1.3 Д 75 к.с 2008год.Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде е масленият филтър на Добло 1.3 мултиджет?
Collapse
X
-
Re: Къде е масленият филтър на Добло 1.3 мултиджет?
kudo написа:Зравейте.Понеже гаранцията на колата ми свърши и немисля вече да ходя по сервизи за смана на филтри и масло,а да си ги сменям аз ,искам да питам къде е тоя маслен филтър на тоя двигател И как се маха кората на мотора понеже нещо много вибрира(а не баше така )от последната ми смяна в сервиз.Тя попринцип на тампони ли е,съмняваме че или неса я стегнали или са ми подменили нещо.Колата е FIAT DOBLO 1.3 Д 75 к.с 2008год.Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
-
кола
виж в EPER онлаин програмата там има схеми кое къде се намира изтегли си мануал за модела кола има и снимкиhttp://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/...erum.com:7080/ или тукhttp://eper.deltahpe.nl/
Коментар
-
MadHead написа:Линковете на колегите са изчерпателни. Аз само ще ти поясня че филтъра има 2 варианта. Т.е. в магазина може и да не го оцелят
Коментар
-
Мотора на доблото се ползва и в опел корса д/астра х, при нея както и предполагам и при доблото е под метален щит точно до фунията за наливане на масло, щита е хванат с една гайка 10, както и торкс. При опел има 2 разновидности на филтъра в зависимост от ревизията на мотора са UFI и Purflux, но това става дума за опел, при грандепунтото положението е същото. Ако не забравя и има кола с такъв мотор ще ти снимам утре Ако си с металния скъп, горивен филтър на уфи има врътка за преминаване на елементи Едит : намерих схема на мотора'93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
'97 Coupe 16VT 262WHP+
Коментар
-
S.W.A.T. написа:Мотора на доблото се ползва и в опел корса д/астра х, при нея както и предполагам и при доблото е под метален щит точно до фунията за наливане на масло, щита е хванат с една гайка 10, както и торкс. При опел има 2 разновидности на филтъра в зависимост от ревизията на мотора са UFI и Purflux, но това става дума за опел, при грандепунтото положението е същото. Ако не забравя и има кола с такъв мотор ще ти снимам утре Ако си с металния скъп, горивен филтър на уфи има врътка за преминаване на елементи Едит : намерих схема на мотора
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар