Колеги,предстои ми закупуване на Марея комби 1.9JTD.С фиатките съм запознат ,личи ми от подписа,но дизела е друга бира за мен.Прочетох и препрочетох всяка тема за закупуване е пр.Трябва да гледам демферната 6шайба,турбина и т.н.Ако може всеки препатил с този мотор,а и колеги с купето уикенд да драснат топ 10 на нередностите.Ще съм благодарен на всяко едно мнение.П.П. Ако един мотор е над 300 000км и експлоатиран подобаващо да очаквам ли лоши неща.Предварително Ви благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Закупуване на JTD
Collapse
X
-
Re: Закупуване на JTD
kimirai написа:П.П. Ако един мотор е над 300 000км и експлоатиран подобаващо да очаквам ли лоши неща.Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
SilenceR написа:що така се мяташ на големия кораб (не че нещо спрямо мареата, даже ме радват) , какво ще правиш с бравока.... а друг въпрос е защо не идваш на срещите ..... ?Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
Мятай се на парахода ако те радва. За двигателя- един и същ е почти на всички- 105 коня. Ако случиш на 110 още по- добре. Досега при мен на параходчето само демпферентна шайба сменях (по сериозно като сумичка) ЖТД 105 е доста добър и др колеги ще го потвърдят. При покупка- турбината не трябва да се чува много, смисъл чува си се но не някакво брутално свирещо; тръгвай без газ-ако не притриса съединитела е ок че са доста парички с тоз демпферентен маховик, следи за динамика- сравнение от 0-100 за 13,5-14 сек. с 3ма души в колата по равно като сменям на 4100 об. Колата трябва да пали от третия оборот на стартера независимо дали си подгрявал или не,тез мотори си палят и без подгрев. И не на последно място виж климатика дали бачка, имай в предвид че ако е по малко от +5 градуса компресора няма да се включи. Това е което се сещам, др. колеги да допълват. Вярвай ЖТД се отблагодарява с прилично вървене и нисък разход. Успех при избора!Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
cokata_23 написа:Колата трябва да пали от третия оборот на стартера независимо дали си подгрявал или не,тез мотори си палят и без подгрев. ..She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Аз бих обърнал внимание на 3 неща:1. Тресене при потегляне и за тупкащи звуци при смяна на предавките. Тресе ли, почти сигурно е за смяна на съединител и маховик. Маховика е скъпичък - 600 лв (преди бяха по 1000).2. Гаснене при движение във високите обороти - помпа за високо налягане - ремонтът е около 500 лв (в цената влиза изпитване на стенд).3. Виене от турбото - ремонт ххх до хххх лв за ново. Да не се бърка свистене с виене. За справка - търсене в youtube за broken turbo. Звукът се оприличава на виене на реактивен двигател или прахосмукачка.Всичко друго е лесно за ремонтиране и не е сериозен проблем, според мен. Естествено, не го ворим за кола, която е за основен ремонт.
Коментар
-
Вчера ходихме да гледаме 2-3 коли.Резултатите:110коня не можа да запали при -5гр с ток от друга кола,джамбазите казаха че била с лятната нафта от италия и затова.Другите две се представиха добре,едната беше с изгоряла под.свещ-след запалване примигва свеща.Не знам защо но при гасене на мотора притриса.От какво може да е.Третата беше най добра като визия и мотор.При нея ми направи впечатлиние,чеслед запалване светва замалко лампата на АВС-а,Колите не сме ги карали просто оглед на място и палене.Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
emzo написа:Намери си някой колега с лаптоп и кабели и гледайте, че така малко .... на късмет отива работата.Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
gantcho написа:cokata_23 написа:Колата трябва да пали от третия оборот на стартера независимо дали си подгрявал или не,тез мотори си палят и без подгрев. ..Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар