Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

някоя идея за скъсан ангренажен ремък :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

някоя идея за скъсан ангренажен ремък :(

Здравейте колеги, вчера колата ми фиат браво 1.9 тд беше в сервиза за пребоядисване на броня и ми се обадиха и ми казаха, че след като са я запалили се е скъсал ангренажния ремък ( а той е на 45000 хил километра ) отидох и им дадох нов с надеждата да не е скапал нещо в двигатела.Днес ми се обадиха и ми казаха че неможе да я запалят, явно е от буталата.Та идеята ми е как така може ли само при палене да се скъса ремъка, може ли ако не е в движжение като се скъса ремъка да счъпе и двигателя?
    каквото е били,то е и сега,и каквото пак ще бъде вече е било...

Това ми прилича на постановка от страна на майсторите.При въртене на стартер едва ли ще скъса ремък,но ако дори и за оборот е запалила е напълно възможно да е станала белята.Може само клапани да са.

Коментар

има криви клапани.дори да не запали стартера щеги изкриви.много от ремъците се късат точно призапалване.едвали са повредени боталата.
      тел.0897943620

Коментар

gal76 написа:
        има криви клапани.дори да не запали стартера щеги изкриви.много от ремъците се късат точно призапалване.едвали са повредени боталата.
        Също мога да потвърдя, че доста често при палене се къса ремък.

Коментар

Привет! Потърси си скъсания ремък и го огледай. Ако не ти подскаже нищо снимай го и го покажи на колегите тук - със сигурност ще получиш компетентно мнение. Поздрави!

Коментар

Re: някоя идея за скъсан ангренажен ремък

coko_boko написа:
            Здравейте колеги, вчера колата ми фиат браво 1.9 тд беше в сервиза за пребоядисване на броня и ми се обадиха и ми казаха, че след като са я запалили се е скъсал ангренажния ремък ( а той е на 45000 хил километра ) отидох и им дадох нов с надеждата да не е скапал нещо в двигатела.Днес ми се обадиха и ми казаха че неможе да я запалят, явно е от буталата.Та идеята ми е как така може ли само при палене да се скъса ремъка, може ли ако не е в движжение като се скъса ремъка да счъпе и двигателя?
            Който чупи-купи това е тъпо да им дадеш здрава кола ,да ти я върнат с "втасал" двигател и да ти кажат оправяй се. Това е риска на професията им все пак...представи си инъче слената ситуация-клиент си носи компютъра за преинстал,гори му дъното докато се занимавам с него-виновен ли е човек,че ми го е дал? Да и аз не съм виновен,но ще трябва да го оправя за своя сметка ,ако държа на името си. Като се пишеш "майстор" ще си носиш и позитивите и негативите
            ex.Мареа ТД100

Коментар

Наистина най често се късат при стартиране.Вероятно ще се разминеш само с 2-3 изкривени клапани.Пиши за резултата.Успех.
              BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

момчета ето го и резултата : три изкривени клапана от които 2 всмукателни и 1 изпускателен = на 30 лв ; сега ги поръчахме , остава да поръчаме гарнитурата и ролката на коляновия вал на ангренажния ремък .... дано се размина с малко че е мн кофти да даваш парички които не са в бюджета ти
                каквото е били,то е и сега,и каквото пак ще бъде вече е било...

Коментар

Working...
                X