artech написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения 1.9 JTD или 2.4 JTD
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Stefan Hadjov написа:BO написа:Stefan Hadjov написа:gantcho написа:Stefan Hadjov написа:Защо ми е 2,4 като непрекъснато ще я карам във възможностите на 1,9.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Аз бих гледал само 2.4. Простата причина е, че се наситих на 1.9 искам малко повече тяга. А и Либрата е голяма кола, по-пъргава ще е с големия мотор."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Колеги, знам колко непогрешими са някои от вас, но ви призовавам да се въздържате от менторския тон поне в техническата част на форума.Возя семейството си, децата си, и не съм от лудите глави по пътя. Никога не ми се е случвало да се разминавам на сантиметри с насрещните при изпреварване. Не изпреварвам рисково защото си познавам колите, които карам. Това, което е рисково със 105 коня не винаги е рисково със 140 Рядко, но се случва да има значение. Преценил съм, че по нашите натоварени с тирове пътища повечето коне са голям плюс и това за мен е факт. Изказвам си мнението и го обосновавам. Това, че някой конкретно му е все едно дали кара 50 или 150 коня и ги кара по еднакъв начин - негов проблем...А за цените на окачването, колега, провери тук:www.axm-auto.comАко не се лъжа, в окачването на Либра 1.9 и 2.4 няма никаква разлика. Но все пак си провери. И не се хвърляй на някоя кола само заради цената, защото ако окачването е занемарено, логично е да се очаква, че не само то е ззанемарено.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Яденето идва с апетита. Като се качих от 1.0 на 1.2 бензинки - си казах голяма работа. От 1.2 се качих на ТД - бах мама му - голЕма работа . От ТД на 1,9 ЖТД - още повече бах мама му . Сега вече искам 2.4 ЖТД, но то човешкото лакомство - нЕма граници. Само знам, че винаги има по-хубаво има... и по- лошо. Аз карам ЖТД 100. От форума разбирам, че ги харесват повече от ЖТД 105, но, като не съм карал 105 как да сравня ??? Колега вземи по-читавата и по-запазената кола. Всичко е късмет. Аз, като карам ЖТД 100 и плащам нисък данък, имам променлива геометрия на турбината и антифриз с "чупки" към ЕПР за неговото охлаждане ( научих го скоро от Емо и Оги ) какво от това?. Всичко ток по-колата, стегнато, приветливо, чисто, безшумно ( но до смяната на маслото и още 1000 км. след това )...Та хванах рогата и се изсипах за туй онуй и хайде коня в рЯката. Всичко е късмет. Аз лично сънувам Либра с 2,4 ЖТД мотора, но и на 1,9 ЖТД не бих отказал...Късмет е всичко.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
2.4 е истината за мен, тествах го, мнооого е добре и то на комби Ланча.Почти съм склонен да приема, че 2.4 харчи, колкото 1.9 на дълъг път, защото всеки наклон в който искам да ускоря с 1.9, реално го претоварва и от там го кара да харчи повече, докато 2.4 го направи почти без усилие. Хаджов е прав, че ако галиш педала и караш със 110км, без много ускорения, 2.4 ще има по-висок разход. В реални суловия обаче - по магистрала Хемус с дестина сериозни изкачвания и ипзреварвания 1.9 е леко претоварен.Последните наколко пъти се прибирах по-бавничко и не давах газ по изкачванията и разхода падна под 5, ама нали чистих дебитомера, та незнам от кое е по-голям ефекта.УСПЕХ С ПОКУПКАТАП.СХаджов - абе остави децата да се порадват на ускорението де, стига с тази прагматичност!Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Reptile написа:П.СХаджов - абе остави децата да се порадват на ускорението де, стига с тази прагматичност!
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Остави тези децибели дето ги пишат по брошурките.Стилото ми е шумно и колкото искат децибели да го дават.Децибелите ги определям като съм в колата,по асфалт,паваж,вибропът и т.н.в различни режими.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Reptile написа:П.СХаджов - абе остави децата да се порадват на ускорението де, стига с тази прагматичност!Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
BO написа:Stefan Hadjov написа:Остави тези децибели дето ги пишат по брошурките.Стилото ми е шумно и колкото искат децибели да го дават.Децибелите ги определям като съм в колата,по асфалт,паваж,вибропът и т.н.в различни режими.
Коментар
-
Reptile написа:Stefan Hadjov написа:Reptile написа:П.СХаджов - абе остави децата да се порадват на ускорението де, стига с тази прагматичност!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар