Здравейте, На няколко пъти след диагностина на Пунтото с VAG COM и Unidiag под Windows ми дава грешка P0404 - Exhaust Gas Recirculation Circuit Range/Performance. Може ли съвет дали е опасна тази грешка и на какво се дължи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Грешка P0404 - Exhaust Gas Recirculation Circuit на 1.9 JTD
Collapse
X
-
За моята е 362лв ако не се лъжа. Това е за ел. ЕГР-клапан. Почистване може да направиш в ултразвукова вана или с разглобяване и физическо почистване. Аз лично моя го чистих няколко пъти по какви ли не начини и все не искаше да работи нормално. Накрая му направих нова ос, смених му пружините и прешлайфах двете клапанчета и сега е като нов. Целият ремонт ми излезе 15лв. 10лв на стругара да направи нова ос от автомобилен клапан (изпускателен) и 5лв за пружини (2бр) работата и шлайфането си е от мен.
Коментар
-
Свързах се с вносител на части за Фиат и ми каза че ЕГР-клапана за вакум стува 40 лв. но имало и друг ЕГР за изгорелите газове на който не знаел цената и приличал на елетромоторче. Не го разбрах много добре по телефона но ако е така кой от двата дава проблем при мен? На първия цената е поносимаFiat Stilo 1.9 MJet
Коментар
-
emzo написа:Евро3 мотор ли си ?Май и при теб антифриза се подгрява от ЕГРто.Аз бих го оправил.Fiat Stilo 1.9 MJet
Коментар
-
emzo написа:Евро3 мотор ли си ?Май и при теб антифриза се подгрява от ЕГРто.Аз бих го оправил.
Коментар
-
dron4e написа:emzo написа:Евро3 мотор ли си ?Май и при теб антифриза се подгрява от ЕГРто.Аз бих го оправил.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
komanreel написа:EGR излиза като грешка също когато дебитомера не е наред-така че е добре да се проверят и неговите стойности!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар