От събота ми прави номер както си карам давам газ и колата тръгва назад и гасне , това май го прави като позагрее след това пали и все едно работи на 2 3 цилиндара пуши бяло и немога и да е исфорсирам ........ мисля си дали не е от нафтата , сложих и снощи една добавка от шел 50 мл на пълен резервоар против замръзване , сложих и една за прочистване на системата и вървеше нормално вчера но сутринта пак същата работа ....... кво и става незнам ? някаква идея или на някой да му се е случвало нещо такова ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 1.9ТД 75 гасне в движение ?
Collapse
X
-
Днес като тръгнах на работа ми направи проблем!Запали от раз поизчаках я да загрее и тръгнах но на 3-тия км изгуби мощност и изгасна! Помислих че е замръзнала нафтата и наблизо имаше бензиностанция и сипах 2 л бензин !След половин час мъки запали и тръгна но след 2-3 км пак изгсна! Този път бях сигурен че не е от нафтата и я почнах на пътя! Проблема явно е по доставката на гориво! Най-напред развих входа на горивния филтър и като дръпнах с устата работата стана ясна-не идва нафта! После откачих маркуча от сондата духнах през маркуча и всичко по маркуча си беше наред!ПРОБЛЕНА СЕ ОКАЗА В СОНДАТА ! Като свалих маркуча на излишната нафта в резервоара имаше налягане и изтече нафта ! После закачих маркучите и колата запали ! Но сега като се прибирах пак изгасна тоя път само откачих маркуча от сондата духнах навътре и нещо щтракна после пак запали ! Искам да попитам има ли някакъв клапан в сондата ? И за какво е този маркуч! Че сега е студено и немода да разглобявам !LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар