Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.9ТД 75 гасне в движение ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Браво 1.9ТД 75 гасне в движение ?

    От събота ми прави номер както си карам давам газ и колата тръгва назад и гасне , това май го прави като позагрее след това пали и все едно работи на 2 3 цилиндара пуши бяло и немога и да е исфорсирам ........ мисля си дали не е от нафтата , сложих и снощи една добавка от шел 50 мл на пълен резервоар против замръзване , сложих и една за прочистване на системата и вървеше нормално вчера но сутринта пак същата работа ....... кво и става незнам ? някаква идея или на някой да му се е случвало нещо такова ?

    #2
    Koлега от тия добавки кел файда......може да е пробила гарнитурата на главата между цилиндрите,ама чак да гасне има нещо друго..

    Коментар


      #3


      мен ме съмняват нещо дюзи или разпръсквачи , ако е по голяма повредата тя няма да запали изобщо а тя един път върви един път неще и от ауспуха все едно хвърля нафта , мокро е и мирише на нафта

      Коментар


        #4
        Днес като тръгнах на работа ми направи проблем!Запали от раз поизчаках я да загрее и тръгнах но на 3-тия км изгуби мощност и изгасна! Помислих че е замръзнала нафтата и наблизо имаше бензиностанция и сипах 2 л бензин !След половин час мъки запали и тръгна но след 2-3 км пак изгсна! Този път бях сигурен че не е от нафтата и я почнах на пътя! Проблема явно е по доставката на гориво! Най-напред развих входа на горивния филтър и като дръпнах с устата работата стана ясна-не идва нафта! После откачих маркуча от сондата духнах през маркуча и всичко по маркуча си беше наред!ПРОБЛЕНА СЕ ОКАЗА В СОНДАТА ! Като свалих маркуча на излишната нафта в резервоара имаше налягане и изтече нафта ! После закачих маркучите и колата запали ! Но сега като се прибирах пак изгасна тоя път само откачих маркуча от сондата духнах навътре и нещо щтракна после пак запали ! Искам да попитам има ли някакъв клапан в сондата ? И за какво е този маркуч! Че сега е студено и немода да разглобявам !
        Прикачени файлове
        LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

        Коментар


          #5
          Да може въздуха да излиза безпрепятствено от предната част на резервоара.

          Коментар


            #6
            Да ясно !!! А с какво се обяснява налягането в резервоара? (под наляганя имам предвид налягане не ВАКУУМ) ? И изобщо имали някакъв клапан в сондата ? ( То аз ще я "разчекна" ама нека да се постопли времето !)
            LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

            Коментар


              #7
              Има тема със снимки кое как се прави и чисти.Не е много сложно.При мен наистина имаше доста боклуци точно на самата цетка.
              И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

              Коментар


                #8
                MartoModev написа:
                Има тема със снимки кое как се прави и чисти.Не е много сложно.При мен наистина имаше доста боклуци точно на самата цетка.
                ....ако знаете кде е тази тема пратете линк щот и мойта го прави тоя номер .....

                Коментар


                  #9
                  В неделя свалих и почистих сондата ! Нямаше много боклуци и всичко си беше наред !Извода е само един---в големите студове замръзва нафтата! сега няма проблем !
                  LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

                  Коментар

                  Working...
                  X