Reptile написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с подгревните свещи и паленето в студа
Collapse
X
-
Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
-
vgeorgiev написа:Здравейте,Карам колата си вече втора зима. Купих я с изгоряла една или няколко подгревни свещи.Миналата зима нито един път не е отказвала да запали от пъри път.Тази зима и особено тази сутрин паленето е много трудно.Ще сменя свещите. По форума има доста теми за тези свещи, но никъде не намерих някой да спомене, къде в София може да се сменят.Имам малко предубеждения вече за ИталСервиза и не ми се иска да ходя там.Някой ще сподели ли къде си ги е сменял и колко пари излиза процедурата.Владо.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
vgeorgiev написа:vgeorgiev написа:Здравейте,Карам колата си вече втора зима. Купих я с изгоряла една или няколко подгревни свещи.Миналата зима нито един път не е отказвала да запали от пъри път.Тази зима и особено тази сутрин паленето е много трудно.Ще сменя свещите. По форума има доста теми за тези свещи, но никъде не намерих някой да спомене, къде в София може да се сменят.Имам малко предубеждения вече за ИталСервиза и не ми се иска да ходя там.Някой ще сподели ли къде си ги е сменял и колко пари излиза процедурата.Владо.
Коментар
-
Малко наблюдея и от мен. Фиат мареа 1.9 jtd 105, преди няколо дена при -14 и нафта от туби, запали от първия път. Заредих от ОМW не алпин, а спринт дизел. Поже на Батак температурата беше -12, а аз трябваше да ходя до яз.Широка поляна, сложих един литър бензин за всеки случай. Рибата не кълвеше и не се наложи да оставам колата за повече от 5 часа и нямаше проблеми с паленето. Днес в София при -7 jtd-то не иска да запали, при -6 също. След като полях горивния филтър с топла вода, малко трудно, но запали. Сега му сложих още малко бензин приблизителни около 15% и ще видим утре каква ще е ситуацията. Имам изгоряла свещ или свещи, но до сега не им обръщах внимание, защото нямах проблеми с паленето, но явно всичко трябва да си е както трябва за да нямаме проблеми.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Reptile написа:Ползвал съм и Хелиос и на цвят и мирис не намирам разлика с Castrol, но все пак.....Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Geraka написа:Reptile написа:Tornado написа:Не наливайте Хелиос колеги ще патите и бъркате надълбоко в джоба.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
emil petkov написа:Малко наблюдея и от мен. Фиат мареа 1.9 jtd 105, преди няколо дена при -14 и нафта от туби, запали от първия път. Заредих от ОМW не алпин, а спринт дизел. Поже на Батак температурата беше -12, а аз трябваше да ходя до яз.Широка поляна, сложих един литър бензин за всеки случай. Рибата не кълвеше и не се наложи да оставам колата за повече от 5 часа и нямаше проблеми с паленето. Днес в София при -7 jtd-то не иска да запали, при -6 също. След като полях горивния филтър с топла вода, малко трудно, но запали. Сега му сложих още малко бензин приблизителни около 15% и ще видим утре каква ще е ситуацията. Имам изгоряла свещ или свещи, но до сега не им обръщах внимание, защото нямах проблеми с паленето, но явно всичко трябва да си е както трябва за да нямаме проблеми.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
chaveto написа:tyson написа:Чаве, твоето палене защо го пускаш въобще???? Гаражните изпълнения не се броят. То остава и в гараж да не запали, егати :D
Коментар
-
Малко офтопик.Имаше някъде тема със снимки как се сменят свещите на ЖТД.Е не мога да я намеря и не мога.Помогнете ми моля,защото и аз имам изгоряла свещ и да видя какви ключове трябваха.Пък нали някой каза,че свещ на Искра от Косер за ЖТД струва 7-8лева? Какви за тези цени 30лв? Те със златен или платинен нагревател са?EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:chaveto написа:tyson написа:Чаве, твоето палене защо го пускаш въобще???? Гаражните изпълнения не се броят. То остава и в гараж да не запали, егати :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар