Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с подгревните свещи и паленето в студа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с подгревните свещи и паленето в студа

въпроса е за браво jtd.имам изгорели подгревни свещи.сутринта запалих много трудно,както и сега,въртях може би 10-на пъти,а утре пак съм на работа и не мога да ги сменя.други ден се заемам,но въпроса е за утре.на колата става ли и нещто,освен че се товарят акумолатора и стартера т. е. да си търся ли друг превоз или и утре да я мъча по същия начин.благодаря за отговорите предварително.
    impossible is nothing

Нищо няма да стане на колата, НО ги смени при първа възможност, да не се мъчиш ти
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

а какво да направя за да запаля най-лесно.да давам ли газ,да изчакам ли още 4-5с. след изгасването на подгревните свещи.живея на стръмно мога ли да пусна и да запаля на скорост.питам такива лаишки въпроси по простата причина че досега съм карал само бензинови коли.
      impossible is nothing

Коментар

Колеги не сте ли чували за спрей(старт).Верно опасен е при предозиране но пък палиш от раз ако си в час как да го правиш.

Коментар

Aз не съм, къде се пръска ?
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Не го гледай реотанчето на таблото. Слушай, като цъкне от жабката, тогава палиш. Ако трябва подгрявай по два пъти.Подаването на газ, не играе роля тук. И не пали на скорост, да не се вкараш в лоши филми.
            00' Bravo 105 JTD

Коментар

emzo написа:
              Aз не съм, къде се пръска ?
              Точно ти ли ще се ...... с мен?

Коментар

Нищо подобно, не се **** с теб, къде се пръска ?Какво прави спрея ? Някаква реакция и загрява ли ?
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Пръскаш във филтъра за момент. Лошото е, че може да се запали и веднага след ДМТ.............

Коментар

значи давам на контакт изчаквам да цъкне в жбката,изключвам контакта,пак на контакт пак цъква и тогава въртя.газ не давам и така докато запаля.
                    impossible is nothing

Коментар

emzo написа:
                      Нищо подобно, не се **** с теб, къде се пръска ?Какво прави спрея ? Някаква реакция и загрява ли ?
                      Не вярвам че не си запознат,по скоро си мисля че се майтапиш.Сместа се взривява при помалко налягане и температура.Понякога го използвам и при бензиновите за да локализирам проблем.Стои ми в жабката, и досега съм го ползвал винаги на други автомобили за да докажа нещо,не съм се подлъгвал с него.

Коментар

veskra123 написа:
                        значи давам на контакт изчаквам да цъкне в жбката,изключвам контакта,пак на контакт пак цъква и тогава въртя.газ не давам и така докато запаля.
                        Да. Поне аз така правя като е под -7 -8. И аз имам изгорели подгревни свещи.
                        00' Bravo 105 JTD

Коментар

Само да вметна една забележка за неопитните притежатели на JTD двигатели и изобщо такива с инжекционни електронно управляеми системи - подаването на газ на незапалил двигател не прави нищо... Само си натискате педала за газта...Що се отнася до паленето без подгрев - Common Rail двигателите (JTD) палят почти прекрасно и безпроблемно при ниски температури дори и без подгрев, но трябва да има изпълнени три важни неща:1. Добър и зареден акумулатор2. Добра нежелирана нафта (незамръзнала)3. Изправен двигател и горивна система.Ако някой се сеща - да добавя.
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                            Само да вметна една забележка за неопитните притежатели на JTD двигатели и изобщо такива с инжекционни електронно управляеми системи - подаването на газ на незапалил двигател не прави нищо... Само си натискате педала за газта...Що се отнася до паленето без подгрев - Common Rail двигателите (JTD) палят почти прекрасно и безпроблемно при ниски температури дори и без подгрев, но трябва да има изпълнени три важни неща:1. Добър и зареден акумулатор2. Добра нежелирана нафта (незамръзнала)3. Изправен двигател и горивна система.Ако някой се сеща - да добавя.
                            Всичко е точно,но нека потребителите на форума правят разлика за това какъв мотор е поставен на колата им.За тях може да няма значение но за паленето без подгрев има и то голямо.Няма да изпадаме в конструктивни особености ,но е важно за тях самите да знаят как да експлоатират надежно и безопасно колите си.

Коментар

jenshen73 написа:
                              Колега от трите точки само за една съм сигурен,акумолатор.Аз смятам че имам проблем с компресията тъй като ми духа като отвия капачката за доливане на маслото.А за подаването на газ имах впредвид чак когато придруса двигателя и аха да запали и не иска.тогава мога ли да подам леко газ и дали има някаква полза.
                              impossible is nothing

Коментар

Working...
                              X