Колеги да се похваля,вече съм горд собственик на фиат браво жтд-2000г.колата я взех преди 10-на дни,и ставам редовен член на форума.имам няколко въпросчета надявам се да ми помогнете.1.маслото е сменено преди 6500км използвано е кастрол.днес забелязах че е на минимума.аз искам да използвам селениа.да го смениам ли направо или мога да купя някакво друго в малка расфасофка и само да долея докато стане време за смяна.2.като издърпам штеката за маслото оттам духа,не много силно,но духа,същото става и когато отвия тапата за наливането на маслото,само че много по-силно,там направо си духа яко.това съм го гледал на не много загрял двигател,ако има ниакакво значение.мисълта ми е,че съм чувал че това не е много добре,но голям проблем ли е трябва ли нещо да правя или мога да си карам и така.3.на таблото долу в ляво като запаля двигателя мига една лампичка в продължение на 20-30с.как да я опиша все едно е някаква спирала.какво показва тя.4.нормален ли разход 7 на 100.извънградско.15км.сутрин в 7ч и 15км.вечер към 10-11ч..като колата кажи речи загрява половината растояние.раэхода е замерен пълно-пълно,и нормално каране превключвам на около 2200обр.скорост 80-90км/ч.работи около 5мин.на място,преди да тръгна.надявам се на отговори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ново жтд във форума
Collapse
X
-
ЧЕСТИТО КОЛЕГА1. По добре смени маслото и всички филтри- горивен, двата въздушни, маслен. Провери си и ремъците, както и маслото в скоростната кутия2. И на моята духа, обаче върви като щура, не харчи масло. Ако и твоята не харчи с времето, нямаш проблем.3. Лампата е за изгоряла подгревна свещ. ( може да са ти изгорели и повече) Сменяй ги, при тоя студ ще се тормози мотора при палене и т.н.4. Разхода за незагрял мотор е нормален, иначе трябва да е около 5-5.5л/100км извънградскоFiat Bravo 1.9JTD 1999
-
Смени си маслото защото не се знае какво точно е сипано, освен ако не си взел колата от твой познат.Не е хубаво да духа, затова си провери отдушниците на двигателя. До колкото знам при Фиат е някаква кутия отзад на двигателя, свали и я измий или си купи нова. При мен въпросната кутия е вградена в капака на клапаните.Имаш изгоряла една или повече свещи и затова от време на време мига.
Коментар
-
kassavetov написа:Имаш май и проблем с термостата......Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
veskra123 написа:да и при мен парното си духа топло но четох,че трябва да застане в средата и да не мърда.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
kimirai написа:kassavetov написа:Имаш май и проблем с термостата......
Коментар
-
emzo написа:Разход 4/100 не очаквай.Извънградско, но само извънградско - 6-6.5/100 при нормално каране.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар