Колеги да се похваля,вече съм горд собственик на фиат браво жтд-2000г.колата я взех преди 10-на дни,и ставам редовен член на форума.имам няколко въпросчета надявам се да ми помогнете.1.маслото е сменено преди 6500км използвано е кастрол.днес забелязах че е на минимума.аз искам да използвам селениа.да го смениам ли направо или мога да купя някакво друго в малка расфасофка и само да долея докато стане време за смяна.2.като издърпам штеката за маслото оттам духа,не много силно,но духа,същото става и когато отвия тапата за наливането на маслото,само че много по-силно,там направо си духа яко.това съм го гледал на не много загрял двигател,ако има ниакакво значение.мисълта ми е,че съм чувал че това не е много добре,но голям проблем ли е трябва ли нещо да правя или мога да си карам и така.3.на таблото долу в ляво като запаля двигателя мига една лампичка в продължение на 20-30с.как да я опиша все едно е някаква спирала.какво показва тя.4.нормален ли разход 7 на 100.извънградско.15км.сутрин в 7ч и 15км.вечер към 10-11ч..като колата кажи речи загрява половината растояние.раэхода е замерен пълно-пълно,и нормално каране превключвам на около 2200обр.скорост 80-90км/ч.работи около 5мин.на място,преди да тръгна.надявам се на отговори.

Коментар