Не се подлъгвай за основен ремонт.Търси си цял двигател, както казват колегите.Смятам че ще намериш.Успех.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги да питам 1,7тд на мястото на 1,7 чист за типо
Collapse
X
-
Koлега сметнал съм го,колко е 1000 лева е без труд.....Трудът ще е от мен...Каква е гарнцията че като зема втора употреба мотор ще искара дълго при добра подръжка,моят мотор е на поне 350000 км. без ремонти по бутала лагери и тен подобни...малко масло гореше 500 мл на 1000 км.. при яко каране, не съм го жалил....Не се обиждаи мога и 500 да дам, ама Англичанина ко е каъал не си купувам евтини работи,защото излизат 2 пъти по скъпо......
Коментар
-
teodor19 написа:Koлега сметнал съм го,колко е 1000 лева е без труд.....Трудът ще е от мен...Каква е гарнцията че като зема втора употреба мотор ще искара дълго при добра подръжка,моят мотор е на поне 350000 км. без ремонти по бутала лагери и тен подобни...малко масло гореше 500 мл на 1000 км.. при яко каране, не съм го жалил....Не се обиждаи мога и 500 да дам, ама Англичанина ко е каъал не си купувам евтини работи,защото излизат 2 пъти по скъпо......Fiat Marea 1.9 Jtd 110 hp
----------------------------
Peugeot boxer ІІ 2.2HDI
teodor19 написа:Koлега сметнал съм го,колко е 1000 лева е без труд.....Трудът ще е от мен...Каква е гарнцията че като зема втора употреба мотор ще искара дълго при добра подръжка,моят мотор е на поне 350000 км. без ремонти по бутала лагери и тен подобни...малко масло гореше 500 мл на 1000 км.. при яко каране, не съм го жалил....Не се обиждаи мога и 500 да дам, ама Англичанина ко е каъал не си купувам евтини работи,защото излизат 2 пъти по скъпо......
Коментар
-
Аз лично бих си направил старият от колкото да купувам някой на който не знаеш дереджето. Дори и да е от катастрофирала и т.н пак може да изядеш дървото. Един колега си продава на части мареата 2.4JTD Наистина мотора работи тихо и не се чува, обаче е масленик и няма душа да откъсне. Като го измие и ще стане като нов, до тук добре. Обаче сваляне качване и всичките разправии заслужават ли си ако уцелиш греда.
Коментар
-
chaveto написа:Аз лично бих си направил старият от колкото да купувам някой на който не знаеш дереджето. Дори и да е от катастрофирала и т.н пак може да изядеш дървото.
Коментар
-
Мен не ме интересува ти колко познаваш а това, че аз не познавам такива които са го яли. Да знам един на който му правиха коляновият вал на паджеро три пъти и след 1000км блокираше и след като смени майстора паджерото не блокира. По твоята логика не трябва да се правят ремонти на каквото и да било, но онзи ден ме караш да си направя пълен ремонт на помпата............................. Ако се спазят всички изисквания при един ремонт, ако майсторите не се изтъкват на какво са способни а правят всичко както е писано по дебелите книги и частите не са купени от битака, не виждам причина да се купува двигател който след ХХХ км може да е за боклука. Не по малко значение има експлоатацията на двигателя след ремонта, защото не се знае какви хлабини са оставени.
Коментар
-
Да тия дето шлайфат трябва да си знаят, но все пак трябва да се съобразяват и с частите. Например е хубаво цилиндрите да се шлайфат по буталата освен ако не са еднакви. Също така не е желателно да се престарават и да го оставят по стегнат като си мислят, че са направили нещо добро. Аз досега никога не съм имал проблеми с такива ремонти, колегата след като има наблюдения, че не трябва да се правят да не прави :D И само за негова информация на двутактовите мотоциклети където съм имал и съм правил ремонтите преди време съм ги правил на струг и със шкурка съм заглаждал. Коляновия вал съм избивал да сменя биелният лагер и след това е сглобяван в домашни условия и не е имало проблеми. В момента не си правя аз шлайфовете защото има машини в БГ пък и повечето цилиндри започнаха да ги правят никасилови.
Коментар
-
дам колега,от маисторите зависи дето шлаифат.в русе е само едно мястото където ги правят тия работи.носил съм цилиндри на двутактови имам моторетки и сам нямал проблеми като са ми ги правили ...Да те попитам дружба раъград праят ли сегменти за италиански коли.... по евтини са пратих им запитване....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар