Здравейте колеги, от доста време усещах мирис на нафта при двигателя и днес реших да видя откаде идва.Свалих кората и като загледах около гнездата на дюзите се бяха насъбрали локвички нафта, подсуших ги и след 8 км каране, локвичките ги имаше отново!Незнам точно номерацията на цилиндрите и съответно дюзите, затова ги номерирам откъм акумолатора - ремъците, имаше локвички при 2,3 и 4 дюза, при 1 нямаше особеноОт какво може да се получава този теч и как може да се премахне ми е въпроса?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Теч на нафта Браво ЖТД!
Collapse
X
-
janyboy написа:Колегата emzo ме е изпреварил.Виж мойта тема.Мисля че проблемът ти е същия.Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
Първо,изсмучи всичката нафта с маркучле или спринцофка и след това покарай малко или форсирай на празен ход и виж първо под коя дюза се пълни с нафта.След като установиш проблемната дюза трябва да затегнеш добре гайката от рейла към дюзата.Най-добре провери дали всички гайки са затегнати добре.За всеки случай.
Коментар
-
@ janyboy Не е само при една, а при 3 се събира така нафта и първо мислех че хвърля от друго място, но бях направил точно това което ми казваш в горния пост - изсмуках нафтата и го подсуших и се беше събрало пак на същото място! И аз мисля да ги проверя всичките дали са затегнати добре, а има ли вариант отдолу кадето влиза дюзата в блока да изпуска и от какво може така да са се разхлабили много ми е чудно?!Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
Такам, днес ходих до един майстор, защото ме беше шубе да пипам аз там, казах му откаде се съмнявам че тече, пича се опита да натегне и каза че било затегнато, гледа отсам-оттам след което ми каза че неможел да ми помогне с друго тъй като незнаел откаде може да идва теча, обаче познайте кое се мъчи да притяга - не гайката откъм дюзата, а другата по-голямата която е, мисля че за контра служи. Абе тотално ме ядоса, но както и да е. Изгуби си един клиент.Прибрах се вкъщи, набързо махнах окабеляването, напънах на първата дюза откъм ремъците, първо наляво, защото се обърках и гайката се разви с минимално усилие! Затегнах я вече в правилната посока , натегнах и другите, дет се вика чак двигателя да мръдне, но те не помръднаха. Форсирах я на място, но неможах да видя откаде изпуска. Утре ще я разцъкам до работата и ще видя дали се събира пак нафта.Ако отново има какво остава?Fiat Bravo JTD '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар