Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дизели на Мареа?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ilhanbg написа:
    Колеги да питам, как е този мотор 1.9 65 к.с?надежден ли е?разход и т.н....
    Това е най обикновен атмосферен дизел.Без голяма динамика и голяма макс.скорост,но е най надежден и най безпроблемен и с най дълъг живот от всички дизели на Фиат.Чиста механика,без електронно управление на двигателя.Няма авансатори,няма турбини ,няма дебитомери,няма демф.шайби и маховици и да не изреждам какво още няма.....................Ако не си любитл на гонки и др.и ако попаднеш на читав екземпляр-няма да съжаляваш.

Коментар

Ганчо, я кажи, кажи, какви са тези адапторни касети? Не съм чувал за тях...Пък може и да съм ги виждал, ама като не го знам що е ?ПС: Извенете ме за отклонението от темата на колегата, но може да е интересно и за други.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

тези ФМ трансмитери дето се пъхат в запалката наистина са доста лошо изпълнение. Аз наскоро нали купувах една навигация , която има вграден ФМ трансмитер - ами той е на светлинни години пред тези фм-трансмитери другите. На 30 - 40 метра от колата, се чува перфектно през уредбата на колата, стига да е на подходяща честота. Пробвах го на 108 мегахерца в София. Качеството на звука е перфектно, като за радио. Напоследък произвеждат и такива навигацийки, които четат SD-HC карти до 32 гигабайта, може да гледаш ДивХ - филми на тях, и е добър избор за пътуващи хора. Но от бюджетна гледна точка - цитираната касетка определено е по-добро решение от ФМ-трансмитер.ntodorov - това са тези касети, от които излиза кабел , завършващ с жак 3.5 мм за слушалки, и например го свързваш към мп3-плеър, или друго плеърче с 3.5 стерео изход, а то изкарва стерео звука през тази касета, към главата на касетофона, и от там - през стерео системата на колата.

Коментар

Колега, такава адаптерна касета ползвах в щатите на един шевролет- качеството на звука беше ужасно (пращене и др.). Мой приятел с Мареа си взе трансмитер и е много доволен, звука е в пъти по-добър от тази касетка. Значи вероятно зависи от производителя и марката на въпросните джаджи.
          Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
          Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.

Коментар

ntodorov написа:
            Ганчо, я кажи, кажи, какви са тези адапторни касети? Не съм чувал за тях...Пък може и да съм ги виждал, ама като не го знам що е ?ПС: Извенете ме за отклонението от темата на колегата, но може да е интересно и за други.
            Ами това са касети, само че без лента. На мястото на лентата има магнитна глава, която предава магнитен импулс като този от лентата на възпроизвеждащата глава на касетофона. Абе с една дума - предава сигнала от мп3 плейъра към касетофона. Ползвах и транзмитер и адапторна касета - касетата беше в пъти по-добра от транзмитера. Транзмитерът даваше смущения, прекъсваше, сигналът му беше слаб и примесен с адски много фонов шум. Абе, кошмар. С адапторната касета се родих.Очевидно зависи от изпълнението. Едно е сигурно - в евтините класове касетата е в пъти по-добра според моя опит. :D
            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Да, благодаря ви. Извинявам се още веднъж на колегата.
              A17DTС/S
              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Колеги, доколкото разбрах освен касетата трябва да имаме и мп3 плеар(ако фм трансмитера няма аудио изход) на който трябва да ми се измисли и захранване, нали разбирате на батерии колко ще изкарва.

Коментар

Колега мен ако ме питаш не се занимавай с касети, трансмитери и т.н. Парите които ще ги дадеш за един трансмитер ще са достатъчни та и отгоре да ти извадят вход на касетофона................. След това само си купуваш МР3 или нещо друго което да възпроизвежда музика и го вклю. към въпросният вход :D Ако е касетофон аз лично го правя входа на мястото на касетката, махам на една касетка лентата и когато я бутна вътре входа тръгва :D По този начин няма нужда от ключове................ Захранване за МР3-то............... може да се направи, но има голяма вероятност да има смущения.

Коментар

chaveto написа:
                    Колега мен ако ме питаш не се занимавай с касети, трансмитери и т.н. Парите които ще ги дадеш за един трансмитер ще са достатъчни та и отгоре да ти извадят вход на касетофона................. След това само си купуваш МР3 или нещо друго което да възпроизвежда музика и го вклю. към въпросният вход :D Ако е касетофон аз лично го правя входа на мястото на касетката, махам на една касетка лентата и когато я бутна вътре входа тръгва :D По този начин няма нужда от ключове................ Захранване за МР3-то............... може да се направи, но има голяма вероятност да има смущения.
                    Ами ти реално правиш адапторна касета, доколкото разбирам. То е същото дали ще си я купиш или ще си я направиш, при това положение. Или бъркам някъде?Готовите касети си имат вход, който се включва към изхода за слушалки на мп3 плейърчето и така всички минава през усилвателя на стереото. Разбира се, плейърчето трябва да се захранва с батерии или да си включиш захранващ ток от запалката на колата, например. Дори и батериите издържат достатъчно а и нищо не струват, дето се вика... Въпрос на избор, колегата ще постъпи както си прецени...
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

От двигатели та на касетофони.Автора на темата, последно какво си хареса ?
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                        От двигатели та на касетофони.Автора на темата, последно какво си хареса ?
                        Последно си е харесал адапторен трансмитер 1.8TDFMHIFI....Баси, за това никога няма да питам в какъвто и да е форум какво да си купя Само ще чета какво да НЕ си купувам!
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Коментар

Гледах една мареа 2000 г. с новото табло нов внос,с регистрация вече - обаче беше 1.6 16v.-2600 лв, един румънец я пробва и накрая изкара 1000 евро, оня вика под 2300 лв не я давам - инак освен драскотини по бронята и чупено стъкло на единия халоген др забелжки нямаше, мотора не беше мит...може и бензинки да гледам вече )

Коментар

nikolce написа:
                              За 1500лв, можеш да вземеш на баща ти запазен кадет комби дизел, и с останалите 500 да го по-стегнеш малко.Ма, ти вЕрно ли мислиш че ще намериш читава мареа дизел за 2000лв.?
                              Посипи си главата с пепел http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=54006

Коментар

Ти момче четеш ли въобще.Писал съм ти дизел мареа, ти ми даваш за пример браво на газ . Междудругото офертата е прекрасна.
                                00' Bravo 105 JTD

Коментар

Working...
                                X