Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дизели на Мареа?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дизели на Мареа?

Здравейте колеги, търся кола и се спрях на Марея комби дизел 1.9, (Колата е за баща ми. аз карам Мицубиши- 40 000 км. незнам как се отваря капака )но като се загледам по обявите всеки пише каквото му падне относно мощността на двигателите-65,80.90.105 коня- колко всъщност е мощността на Марея 1.9 ТД.За JTD знам че е комон реал,който е значително по скъп, също така не се интересувам от 2.4 мотора.Ще се радвам за мнения за този автомобил със този двигател.P.s на доста обяви звънях и цените са около 2000-2500 лв-97-98 г.

Re: Дизели на Мареа?

ilhanbg написа:
    Здравейте колеги, търся кола и се спрях на Марея комби дизел 1.9, (Колата е за баща ми. аз карам Мицубиши- 40 000 км. незнам как се отваря капака )но като се загледам по обявите всеки пише каквото му падне относно мощността на двигателите-65,80.90.105 коня- колко всъщност е мощността на Марея 1.9 ТД.За JTD знам че е комон реал,който е значително по скъп, също така не се интересувам от 2.4 мотора.Ще се радвам за мнения за този автомобил със този двигател.P.s на доста обяви звънях и цените са около 2000-2500 лв-97-98 г.
    Питаш конкретно на 1,9 ТД мотора той е в две разновидности.1,9 ТД75 SOFT това е 75 к.с. - без кулер с по-малка турбина 1,9 ТД100 с кулер 100 к.с и с кулер и по-голяма турбина.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Значи няма грешка, има и 75 к.с , на това голямо купе на Мареа сигурно е ужасно куцо и харчи повече? как да го позная, има ли някакви означения?Td ili TDI?

Коментар

ilhanbg написа:
        аз карам Мицубиши- 40 000 км. незнам как се отваря капака
        Айде бе. Масло не проверяваш ли, течност за чистачки?Никой не пише каквото му падне. Мощностите са такива, каквито хората казват. Вече разликите можеш да потърсиш сам. Форума е пълен с информация, относно дизеловите двигатели.Успех.
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
          ilhanbg написа:
          аз карам Мицубиши- 40 000 км. незнам как се отваря капака
          Айде бе. Масло не проверяваш ли, течност за чистачки?Никой не пише каквото му падне. Мощностите са такива, каквито хората казват. Вече разликите можеш да потърсиш сам. Форума е пълен с информация, относно дизеловите двигатели.Успех.
          Ами нали туй имам предвид, че капака го отварят в сервиза само да сменят маслото,ремъка и ролката като я взех ги смених.Изключително здрава кола откак си я докарах от холандия 2007, само ремак ролка и масло, нищо друго,наистина не се разваля, дано попадна и на някоя читава марйка Наиситна по обявите има дори 1.9 D и пише 65 к.с?!! мн странно...

Коментар

и аз колега се оглеждам за същото, за сега само да не ми се разминат плановете с щетата при застрахователите/секаха ми пътя и колата тоталка/.Инак има доста несмислени дани за кс.на мереиите.Щех да ти предложа 1 тепра комби бенз.116кс.4х4 и е мн.пазена колега от форума я продава и тънко,за мен ми е мощна и не ми ареса таблото.Искам да запитам как са тези мотори 1.9тд,карах до сеа крома 2.5тди и бе мн.добра.Има достатаъчно тд100 тук да драснат нещо,може да ни светнат какво да гледаме и като оглеждаме за читава мареа.

Коментар

vin_d написа:
              и аз колега се оглеждам за същото, за сега само да не ми се разминат плановете с щетата при застрахователите/секаха ми пътя и колата тоталка/.Инак има доста несмислени дани за кс.на мереиите.Искам да запитам как са тези мотори 1.9тд,карах до сеа крома 2.5тди и бе мн.добра.Има достатаъчно тд100 тук да драснат нещо,може да ни светнат какво да гледаме и като оглеждаме за читава мареа.
              Какво толкова ви интересува за тази Мареа.Добър дизелов двигател ако е гледан и не прегряван.4 години вече го лъзгам и най-сериозните ми разходи по него са ако не смятаме данъци такси и други е смяната на клапан авансатора 150 лв. и преди седмица смяна на ГНП с втора употреба.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Мареа ТД100 е добро товарно добиче! Имам я от 8 месеца и нямам сериозни проблеми,дано е все така!!!Ако не ти се видят 3000 много,обаче предпочети жтд 105,вярвай ми ще ти се отплати стократно! Разликите в цената не са повече от 800лв,а разликата във вървежа и разхода са си видни с просто око. Малко по претенциозен е двигателя,но е значитено по-ефективен и здрав ако се гледа добре. Ако не можеш и не сакаш жтд,ТД също е нелош избор...проблеми всички сме имали,но не съм чул някой тук да се оплаква,че го е оставила на пътя.Означенията са тд100 и тд75 оригинално са отпред на калниците,ако са отзад,значи е допълнително слагано. ТДИ означение няма!!! И чист дизел ако не се лъжа мареа няма. Торнадо ти описа разликата между двата двигателя 1,9 ,ако питаш мен 75 не си струва. Не че нещо,но 100 пак попада в малкия данък,а с тия 25 коня отгоре по-лесно се тегли голямото купе. Колата е широка,доста по широка от други по-скъпи комбита,седана не ти препоръчвам като вариант...поне според мен,ако ще е мареа,нека е уикенд! Багажното си е доста голямо,задните седалки се махат и така се увеличава още повече пространството. Какво да гледаш при покупката? Ами като при всички дизелови автомобили общо взето Не вярвай на показанията на километража,ориентирай се по други показатели и ако имаш възможност мини я на диагностика. В заключение-вземеш ли дизелова,гледана мареа ще останеш много доволен за парите които даваш!
                ex.Мареа ТД100

Коментар

aaa

А ако нее тайна,защо неискаш 2.4-то ?

Коментар

и аз съм с 1,9 тд.много добър мотор(за мен поне) с нормален разход и добър вървеж.за 2 години и малко.. само дреболии съм сменил по окачването.

Коментар

Re: aaa

niko_boev написа:
                      А ако нее тайна,защо неискаш 2.4-то ?
                      Ами за него чувам отзиви, че е много тежък, а пътищата тук в добруджа са като във Косово след войната )

Коментар

пък и влиза в големия дакък 2,4 ,а не мисля,че ТД100 няма да му е достатъчен на баща му
                        ex.Мареа ТД100

Коментар

Не толкова заради данъка-все пак се плаща веднъж в годината, по скоро ме притеснява масата на този мотор, което съчетано със лошите пътища,мисля че не е удачно знам ли....между другото изпадат и обяви за 1.9 ТД-90 коня ) шах )

Коментар

Не знам какво те притеснява масата на мотора.За Мареа не знам точните цифри, но за Ланча Либра разликата в масата по книжка между 1.9 и 2.4 е точно 60 килограма. И при седана и при комбито.А примерно разликата в разхода не е толкова голяма.Ти си решаваш.
                            Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Мареа 1.9JTD - за 3 календарни години - мога само суперлативи да ръся... Има обаче кекава боя - дере се лесно с пирони, мамка и.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                              X