Здравеите колеги.Преди два дена си купих фиат Браво 19jtd.До днес и ниамаше ништо.светнами лампата за дюзите,огасих колата кога да запали неможа да запали след ниаколко опита запали.Но трудно ми пали, наи на края но лампата си свети.Реших да отида на маистор които ми го качи на компа и ми каза че е дачик на пазпределителен вал.Има и нешто друго като дам на контакт и исчакам около20 секунди запали.Ако може помагаите,ште бада благодарен предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със светеща индикация дюза
Collapse
X
-
emzo написа:Диагностика ти трябва.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Щом свети значи или има записана грешка и затова не гасне или някой датчик не е в час. Но ако датчика на разпределителният вал не е в час въобще няма да запалиш. Грешката за датчика на коляновият вал и разпределителният ако не се лъжа е една и съща или поне при мен когато съм си играл да ги изключвам ми записваше една и съща грешка и за двата датчика. Както ти каза колегата @emzo трябва ти диагностика, но качествена.
Коментар
-
Ето я темата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...E0%F2%F7%E8%EA има още теми за този датчик, но тази мисля ще ти свърши работа. Щом имаш датчик за пробата остава само да го смениш и да видиш дали ще пали. Смяната е за няколко минути.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар