Бош ОРИ, от Ауто+ или Киров.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Почистване на дебиЛомера!
Collapse
X
-
Reptile написа:Airfan написа:Аз пръсках с контактен спрей и резултатът беше, че си купих нов дебитомер после. Амин.
Коментар
-
Airfan написа:Reptile написа:Airfan написа:Аз пръсках с контактен спрей и резултатът беше, че си купих нов дебитомер после. Амин.Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Reptile написа:Според мен на това няма какво да му се счупи! ...Reptile написа:Прецаква се пластината за отчитане на кислорода или покритието заминава или механично губи контакт с подложката, поради някаква причина!Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
Skip_01 написа:Може, може ...Механично не може да се строши, но е напълно възможно да пробие прехода на диода или да отчита нявярно ...Skip_01 написа:Освен пластината/сензора, под нея има електроника, която като всяко електронно изделие може да дефектира ...Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Това съпротивление което се вижда и Чавето го нарича "термометър",не е никакъв ценер-диод а най обикновен терморезистор/съпротивление/и към него няма никава друга електроника.Съпротивление,лоето си мени стойноста във функция от температурата.Захранено е с 5 волта стабилизирано напрежение и контролера мери какъв спад на напрежение се получава върху него при различни температури.При 20 градуса е около 2,5 волта например.При деб итомера нещата са доста по сложни и в него има и активни електронни елементи.Възможностите за повреди са налице и то от различен характер.Най често там са проблемите и не подлежи на ремонти.
Коментар
-
chaveto написа:Чавето не го нарича "термометър" а ценер диод защото на моя дебитомер е ценер а не някакъв терморезисор. Термометъра е съвкупност от няколко неща, това е само датчика. Ако искаш да се изтъкнеш като много умен го прави пред някой друг.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар