Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо да не наливаме нафта от туби - нагледен пример

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да драсна и аз някой ред. Зареждам само от ОМV, защото ми е най-близо. Преди две седмици някъде като запалих колата се чудеше какво да прави - да работи или да загасне. След 5 секунди започна да тресе и пуши като за световно - изглежда някой от цилиндрите отказваше да заработи. Едва след минута някъде се оправи. От тогава проблеми няма и като чета сега съм склонен да мисля, че горивото е било "кръстено". Така че дали от колонка или от туба гаранция няма

Коментар

Докато си карах Мерцедеса имах навика да купувам от бензиностанцията нафта в туби по 20л и ги преливах в един 100л варел с канелка поставена на 10см височина от дъното . Та така точех от варела и в Мерца . След година и нещо на дъното на варела се бяха утаили какви ли не примеси и вода . Ама си е голяма разправия наливане, точене, мацане с нафта . От една страна е хубаво, че си наливам утаена чиста нафта, но от друга разправията е голяма . Тъй, че по някое време го зарязах тоя начин и по лесно на Ромпетрол и пей сърце. :D
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Леко развитие има по въпроса на нтодоров. Служебните МПС-та си ги зареждат от ведомствена бензиностанция в завода. Другото е, че наскоро е променен стандартът за дизел от ЕС към по-лошо. Повече не мога да кажа, че ще ме пляскат.

Коментар

От време на време и аз карам с "локомотивна нафта" проблеми не ми е създавала колата.По отношенои в първите постове за кражбата : ами когато започнат да плащат на хората достатъчно, че да треперят за работата си, а не за гладното дете в семейството тогава ги съди! Никой не краде от теб, а крадът от държавата, която и без това по цял ден ни ограбва за пъден данък и винетки, които неоправдават стойността си !
          мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

коцев написа:
            Докато си карах Мерцедеса имах навика да купувам от бензиностанцията нафта в туби по 20л и ги преливах в един 100л варел с канелка поставена на 10см височина от дъното . Та така точех от варела и в Мерца . След година и нещо на дъното на варела се бяха утаили какви ли не примеси и вода . Ама си е голяма разправия наливане, точене, мацане с нафта . От една страна е хубаво, че си наливам утаена чиста нафта, но от друга разправията е голяма . Тъй, че по някое време го зарязах тоя начин и по лесно на Ромпетрол и пей сърце. :D
            Точно от Ромпетрол, на мен ми свети лампата за вода във филтъра........Ма знае ли се може при вас в Ловеч да са по-честни....... :D
            Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110
            http://www.youtube.com/watch?v=eSJ-HzNWJGM
            http://vbox7.com/play:c9fd4ea6

Коментар

Тука сите видове бензиностанции ги зарежда един бензиновоз и кара нафтата директно от Нефтохима в Бургас.

Коментар

коцев написа:
                Тука сите видове бензиностанции ги зарежда един бензиновоз и кара нафтата директно от Нефтохима в Бургас.
                Където и да зареждате колеги нафтата е е почти една и съща, а тези дето си мислят че като спрът на ОМВ и сложат от по-скъпата нафта слагат нещо по-различно - много поздрави от мен, и скъпа и евтина идва от един резервоар Относно по темата... горя евтина нафта та пушек се вдига, само да не е от кораби, всичко друго влиза в резервоара, че и бензинец чат пат по малко се слага, абе квото има тънкана се гори, автомобила нема никви проблеми трябва да знаете, ама си е ТД за новите системи нямам наблюдение. на около 1тон нафта му сипвам следния разтвор 1л високооктанен бензин и 1л 2Т масълце за щилки и доливам резервоара до горе с нафта - казвам Ви двигателя започва да пее и ако има некъде по горивната система боклуци или пък замърсени дюзи всичко се оправя
                FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

slavy_ivanov написа:
                  коцев написа:
                  на около 1тон нафта му сипвам следния разтвор 1л високооктанен бензин и 1л 2Т масълце за щилки и доливам резервоара до горе с нафта - казвам Ви двигателя започва да пее и ако има некъде по горивната система боклуци или пък замърсени дюзи всичко се оправя
                  ужаст!!!!!!!!!!почнахме и дървета да режем...
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

коцев написа:
                    Навсякъде е различно. При нас направиха петролен терминал и има камиони на всякакви фирми. Нафтата е хубава защото идва директно от Румъния и Гърция. Ако натам не се кръщава просто ще е на 6. Аз съм зареждал от там и то не с туби ами с тенекии и нямам проблем, защото знам какво съм си налял в резервоара

Коментар

donnna написа:
                      slavy_ivanov написа:
                      коцев написа:
                      на около 1тон нафта му сипвам следния разтвор 1л високооктанен бензин и 1л 2Т масълце за щилки и доливам резервоара до горе с нафта - казвам Ви двигателя започва да пее и ако има некъде по горивната система боклуци или пък замърсени дюзи всичко се оправя
                      ти какво,сега ли чуваш за двутактово масло в нафтата?Аз ако се сетя наливам и мога да кажа,че ефект има-двигателя е една идея по безшумен!!!
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

Бе аз навремето когато имах Трабант го карах предимно с газ за осветление в бутилки беше по 1литър и по 10 стотинки струваше литъра .. Беше мазна и не се налагаше да слагам двутактово масло в резервоарчето . Вървеше като пушка , ама по едно време свърши газта в окръга и не ми се ходеше надалече да си купувам .

Коментар

paralesa написа:
                          donnna написа:
                          slavy_ivanov написа:
                          коцев написа:
                          ти какво,сега ли чуваш за двутактово масло в нафтата?Аз ако се сетя наливам и мога да кажа,че ефект има-двигателя е една идея по безшумен!!!
                          Майтап няма двигателя наистина се кефи на 2Т масло и малко бенз, не пуши, върви по-добре и сякаш наистина тракането става по-безшумно. За първи път като ми казаха да го направя, на един лукойл ме гледаха като гръмнати от тогава 2-3 пъти в годината продухвам по този начин системата само дето е малко скъпичко, все едно слагаш добавка от неевтините

Коментар

Да ви кажа и аз пробвах с двутактово масло в нафтата. Моето е минерално на Мобил 2Т за мотоциклети. Червено е на цвят и е леко гъстичко . Определено колата заработи някак си по-мазно и приятно за ухото ( направи впечатления и на момчетата, които сменяха маслото на двигателя , въпреки, че моята колица от "малка" си работи по-твърдичко). Определено този ефект се забеляза след около 30-40 км. преход. Добавям 100 гр. на 20 литра нафта + 20 грама ТДА на Кастрол. Не знам дали си въобразявам, но и колицата стана по-нервничка...Абе не изключвам и внушението, но щом съм удовлетворен, какво да му мисля.ПС: Преди да добавя 2Т масло в нафтата два дена питах чичко Гугъл и накрая разбрах, че вече съм му банален. Той ми каза: "Слагай" :D
                            A17DTС/S
                            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
                              Да ви кажа и аз пробвах с двутактово масло в нафтата. Моето е минерално на Мобил 2Т за мотоциклети. Червено е на цвят и е леко гъстичко . Определено колата заработи някак си по-мазно и приятно за ухото ( направи впечатления и на момчетата, които сменяха маслото на двигателя , въпреки, че моята колица от "малка" си работи по-твърдичко). Определено този ефект се забеляза след около 30-40 км. преход. Добавям 100 гр. на 20 литра нафта + 20 грама ТДА на Кастрол. Не знам дали си въобразявам, но и колицата стана по-нервничка...Абе не изключвам и внушението, но щом съм удовлетворен, какво да му мисля.ПС: Преди да добавя 2Т масло в нафтата два дена питах чичко Гугъл и накрая разбрах, че вече съм му банален. Той ми каза: "Слагай" :D
                              Еми няма нищо страшно щом става въпрос за нашите стари печки На комънрейл двигателите може и да не им хареса

Коментар

slavy_ivanov написа:
                                ntodorov написа:
                                Еми няма нищо страшно щом става въпрос за нашите стари печки На комънрейл двигателите може и да не им хареса
                                Той точно на комън рейл двигател го слага. Няма никакъв проблем, даже напротив. Минал съм вече доста километри по този начин, като за редовно каране слагам 5мл/л, а може до 20мл/л колкото е стандартната двутактова смес 1:50.В немските форуми на Мерцедес е коментирано също и в българският Дачия форум. Няма пушек, по-тиха е.Въпросът е че увеличава цената за литър гориво с 5 стотинки, ако наливаш по-хубаво двутактово масло - 9-10 лв литъра.
                                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Working...
                                X