Да драсна и аз някой ред. Зареждам само от ОМV, защото ми е най-близо. Преди две седмици някъде като запалих колата се чудеше какво да прави - да работи или да загасне. След 5 секунди започна да тресе и пуши като за световно - изглежда някой от цилиндрите отказваше да заработи. Едва след минута някъде се оправи. От тогава проблеми няма и като чета сега съм склонен да мисля, че горивото е било "кръстено". Така че дали от колонка или от туба гаранция няма
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо да не наливаме нафта от туби - нагледен пример
Collapse
X
-
Докато си карах Мерцедеса имах навика да купувам от бензиностанцията нафта в туби по 20л и ги преливах в един 100л варел с канелка поставена на 10см височина от дъното . Та така точех от варела и в Мерца . След година и нещо на дъното на варела се бяха утаили какви ли не примеси и вода . Ама си е голяма разправия наливане, точене, мацане с нафта . От една страна е хубаво, че си наливам утаена чиста нафта, но от друга разправията е голяма . Тъй, че по някое време го зарязах тоя начин и по лесно на Ромпетрол и пей сърце. :D
Коментар
-
От време на време и аз карам с "локомотивна нафта" проблеми не ми е създавала колата.По отношенои в първите постове за кражбата : ами когато започнат да плащат на хората достатъчно, че да треперят за работата си, а не за гладното дете в семейството тогава ги съди! Никой не краде от теб, а крадът от държавата, която и без това по цял ден ни ограбва за пъден данък и винетки, които неоправдават стойността си !мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
коцев написа:Докато си карах Мерцедеса имах навика да купувам от бензиностанцията нафта в туби по 20л и ги преливах в един 100л варел с канелка поставена на 10см височина от дъното . Та така точех от варела и в Мерца . След година и нещо на дъното на варела се бяха утаили какви ли не примеси и вода . Ама си е голяма разправия наливане, точене, мацане с нафта . От една страна е хубаво, че си наливам утаена чиста нафта, но от друга разправията е голяма . Тъй, че по някое време го зарязах тоя начин и по лесно на Ромпетрол и пей сърце. :DAlfa Romeo 156 1.9 JTD 110
http://www.youtube.com/watch?v=eSJ-HzNWJGM
http://vbox7.com/play:c9fd4ea6
Коментар
-
коцев написа:Тука сите видове бензиностанции ги зарежда един бензиновоз и кара нафтата директно от Нефтохима в Бургас.FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
slavy_ivanov написа:коцев написа:Тука сите видове бензиностанции ги зарежда един бензиновоз и кара нафтата директно от Нефтохима в Бургас.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
коцев написа:Тука сите видове бензиностанции ги зарежда един бензиновоз и кара нафтата директно от Нефтохима в Бургас.
Коментар
-
donnna написа:slavy_ivanov написа:коцев написа:Тука сите видове бензиностанции ги зарежда един бензиновоз и кара нафтата директно от Нефтохима в Бургас.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Бе аз навремето когато имах Трабант го карах предимно с газ за осветление в бутилки беше по 1литър и по 10 стотинки струваше литъра .. Беше мазна и не се налагаше да слагам двутактово масло в резервоарчето . Вървеше като пушка , ама по едно време свърши газта в окръга и не ми се ходеше надалече да си купувам .
Коментар
-
paralesa написа:donnna написа:slavy_ivanov написа:коцев написа:Тука сите видове бензиностанции ги зарежда един бензиновоз и кара нафтата директно от Нефтохима в Бургас.FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
Да ви кажа и аз пробвах с двутактово масло в нафтата. Моето е минерално на Мобил 2Т за мотоциклети. Червено е на цвят и е леко гъстичко . Определено колата заработи някак си по-мазно и приятно за ухото ( направи впечатления и на момчетата, които сменяха маслото на двигателя , въпреки, че моята колица от "малка" си работи по-твърдичко). Определено този ефект се забеляза след около 30-40 км. преход. Добавям 100 гр. на 20 литра нафта + 20 грама ТДА на Кастрол. Не знам дали си въобразявам, но и колицата стана по-нервничка...Абе не изключвам и внушението, но щом съм удовлетворен, какво да му мисля.ПС: Преди да добавя 2Т масло в нафтата два дена питах чичко Гугъл и накрая разбрах, че вече съм му банален. Той ми каза: "Слагай" :DA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Да ви кажа и аз пробвах с двутактово масло в нафтата. Моето е минерално на Мобил 2Т за мотоциклети. Червено е на цвят и е леко гъстичко . Определено колата заработи някак си по-мазно и приятно за ухото ( направи впечатления и на момчетата, които сменяха маслото на двигателя , въпреки, че моята колица от "малка" си работи по-твърдичко). Определено този ефект се забеляза след около 30-40 км. преход. Добавям 100 гр. на 20 литра нафта + 20 грама ТДА на Кастрол. Не знам дали си въобразявам, но и колицата стана по-нервничка...Абе не изключвам и внушението, но щом съм удовлетворен, какво да му мисля.ПС: Преди да добавя 2Т масло в нафтата два дена питах чичко Гугъл и накрая разбрах, че вече съм му банален. Той ми каза: "Слагай" :DFIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
slavy_ivanov написа:ntodorov написа:Да ви кажа и аз пробвах с двутактово масло в нафтата. Моето е минерално на Мобил 2Т за мотоциклети. Червено е на цвят и е леко гъстичко . Определено колата заработи някак си по-мазно и приятно за ухото ( направи впечатления и на момчетата, които сменяха маслото на двигателя , въпреки, че моята колица от "малка" си работи по-твърдичко). Определено този ефект се забеляза след около 30-40 км. преход. Добавям 100 гр. на 20 литра нафта + 20 грама ТДА на Кастрол. Не знам дали си въобразявам, но и колицата стана по-нервничка...Абе не изключвам и внушението, но щом съм удовлетворен, какво да му мисля.ПС: Преди да добавя 2Т масло в нафтата два дена питах чичко Гугъл и накрая разбрах, че вече съм му банален. Той ми каза: "Слагай" :DFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар