Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо да не наливаме нафта от туби - нагледен пример

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не знам дали се похвалих,че проблемната дюза е отремонтирана и в момента вече всичко е наред.А иначе за тукашните майстори това е диагностиката....закача компютъра и гледа.Какво гледа и той не знае.
    http://joro711.com

Коментар

Автомобила е с нови дюзи и в движение, не са отваряли ДВГ.Дали е трябвало да го отворят ще си проличи след време.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

pyntoto написа:
        на времето олиото го ползвах вместо масло за бензина на балканчето ,и то ползвано
        Хах, и аз на един Симсон. На какво ли не го карах и още си работи.
        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

ако знаем сигурният произход защо да не наливаме но при този случеи и аз съм съгласен,един приятел само от туби налива за 2 месеца фирма му дава 2 варела нафта от лукоил и допалнително квото си изкара защото прави на тирове гуми и вместо да му плащат дават нафта и му отикаха няква от русия ли от каде била не знаем точно но на БМВ-то му помпата протече така че единствено наливам когато са от сигурен източник

Коментар

marea2.4 написа:
            ако знаем сигурният произход защо да не наливаме но при този случеи и аз съм съгласен,един приятел само от туби налива за 2 месеца фирма му дава 2 варела нафта от лукоил и допалнително квото си изкара защото прави на тирове гуми и вместо да му плащат дават нафта и му отикаха няква от русия ли от каде била не знаем точно но на БМВ-то му помпата протече така че единствено наливам когато са от сигурен източник
            то сигурен източник има ли... като идеш на бензиностанцията има ли гаранция кво наливаш...
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
              marea2.4 написа:
              то сигурен източник има ли... като идеш на бензиностанцията има ли гаранция кво наливаш...
              Именно!!! Все пак предпочитам да наливам на бензиностанция с име и традиции,отколкото на месната "народна бензиностанция" -така се казва наистина...макар,че там дизела е с 10 ст по-евтин,кой знае колко е кръщаван А при големите вериги,при рекламация гледат да те обезщетят,че да не им замине реномето.
              ex.Мареа ТД100

Коментар

Тази тема ми се струва най-подходяща да ви кажа - днес на всички служебни бусове раздадоха по едно шише газ, да си наливат в нафтата, че всички шофьори се оплакаха от нафтата. Всички коли от фирмата зареждат само и единствено на Лукойл, на най-различни места в страната, с карти по договор за безкасово плащане веднъж в месеца.

Коментар

ogi28b написа:
                  Тази тема ми се струва най-подходяща да ви кажа - днес на всички служебни бусове раздадоха по едно шише газ, да си наливат в нафтата, че всички шофьори се оплакаха от нафтата. Всички коли от фирмата зареждат само и единствено на Лукойл, на най-различни места в страната, с карти по договор за безкасово плащане веднъж в месеца.
                  Днес и аз налях профилактично 1л. газ за осветление на 40 литра гориво.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

С какво помага газта ? До колкото знам, по трудно би замръзнала нафтата. Не искам да опитвам... Аз наливам 50/50 алпин дизел и обикновена, ако зареждам до горе зимата.Иначе ако е кучи студ само алпин. По-скъп е с около 13 ст., но пък страх лозе пази.
                    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

ogi28b написа:
                      Да. На служебните ни коли също слагат газ за горене, но...приумица ли е, мит ли е, истина ли ? - задължително сменят горивните филтри след студа. Идеята е, че газта вдигала батаците ( ако ги има де ) от дъното на резервоара. Аз не съм убеден в подобни твърдения, но пък няма лошо - нека сменят филтрите всеки ден ако искат.
                      A17DTС/S
                      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Имаше няколко мнения не на място, вече са на място - в коша! В този форум не се толерира кражбата на нафта и каквато и да е друга кражба!!!

Коментар

Хммм, интересна тема.Аз лично си карам с нафта от туби, но с тази разлика, че лично си ги пълня от колонка на бензиностанция.Къде, как и за колко - няма да нарушавам правилата на форума :DА този хюндай още си кара с такава нафта, ся като му я подаряват, да я хвърля ли ?
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ogi28b написа:
                            Имаше няколко мнения не на място, вече са на място - в коша! В този форум не се толерира кражбата на нафта и каквато и да е друга кражба!!!
                            Естествено, и така трябва да е!Но от друга страна - фирмата отпуска разходна норма - толкоз литра на км. Шофера бачка кат смахнат за смешни пари и познава машината си до съвършенство, знае кога да превключи и кога да освободи от скорост, знае колко да настъпи и кога как да кара. Тоя е невероятен спец по шофирането. Фирмата не му дава бонус за спестено гориво. Фирмата ако разбере, че шофьора може да спести литър на сто, ще му свали разходната норма. Ами много ясно, че колегата ще подпомогне семейния бюджет БЕЗ, повтарям БЕЗ ДА ОЩЕТЯВА никого.Не толерирам кражбата, но това кражба ли е? Или работа .. и аз мога да карам юнашки и да не се вмествам в никакви разходни норми, но за да внимаваш в продължение на 8 работни часа за да изкараш допълнително някой лев - това не мога да нарека кражба, само и единствено извънреден труд.И аз бих го направил. А вие? ... Темата е по-скоро за мръсна нафта или нафта която не е достатъчно добра за съвременните дизели. И за проблемите породени от некачественото гориво ..
                            Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

Колега, мнението ти няма никакво място в тази тема, както и сам си отбелязал в края му. Ако искаш да коментираш дали това е кражба - пусни една в раздела общи приказки и питай колко хора се облагодетелстват от служебни пари, дали това е кражба или е труд за подпомагане на семейния бюджет. Даже аз ще я пусна. Тук се коментират последиците за един съвременен двигател от нафта с неизвестен произход (от туби), а не как Гошо кара ТИР и точи нафта, и я продава на лев и 50. Такива теми - в коша.

Коментар

И така и така не мога да се примиря с това, което се случва из нашите Бургаски бензиностанции. Рових се, рових се и накрая се натъкнах на една статийка, която има давност, но съвпада с това, което съм чувал. И за да не бъдат нещата от сорта ЕЖК се позовах на написаното от този журналист и в частност какво ние зареждаме в югоизточна БГ. Имах презумпции и ей ги на:http://www.desant.net/show-news/20244/Вчера за първи път си напълних колата с нафта директно от извора. Избегнах "бензиноментърмошеникостанции" всякакви и какво да кажа - разликата е очевадна и във вървеж и в звук и във всичко. За мен вече е рисковано да зареждам от нафтоколонка в Бургас...
                                A17DTС/S
                                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
                                X