Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо да не наливаме нафта от туби - нагледен пример

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Червената нафта на черно най вероятно е от Гърция. Това е нафта която се дава като субсидия на фермерите.............. Такава нафта в момента се предлага на 1.70лв Не червена ами ако ще и небесно кафява да е за 1.70 си е далавера.

Коментар

Защо да не наливаме нафта от туби - нагледен пример

Червен дизел няма.Така се оцветява дизеловият дестилат в Нефтохим БУРГАС.Това е най-слабата фракция на дизела.

Коментар

Червена нафта тук, червена нафта там... С червена нафта се движат почти всички държавни автомобили Направено е с цел избягване на кражби...Информация от извора...Не е от Гърция не е кафява...Червена си е...
        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

chaveto написа:
          Червената нафта на черно най вероятно е от Гърция. Това е нафта която се дава като субсидия на фермерите.............. Такава нафта в момента се предлага на 1.70лв Не червена ами ако ще и небесно кафява да е за 1.70 си е далавера.
          Пфф 1.7 е скъпо за червенаа,на 1.5 в момента се търгува,а в думите на колегата kiselo има многоо истина!
          Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

А ето и от къде идва това гориво.
            Fiat - Stilo 1.9 JTD

Коментар

monstera написа:
              Не ти бачка линка
              И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

MartoModev написа:
                monstera написа:
                Не ти бачка линка
                Бачка си..
                Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

chaveto написа:
                  Някойяко те е метнал за субсидиите от Гърция! Те се чудят от къде да дръпнат некое евро...Гърците са като Евреите-само вземат без да дават! :D

Коментар

Жепейската нафта също е червена.

Коментар

"От 15 февруари Лукойл пуска на пазара на едро дизелово гориво и газьол за отопление (маркирано в червено гориво за отоплителни цели, чийто акциз е 50 лв. на 1000 литра)."източник http://money.bg/news/id_518240263

Коментар

u_bo написа:
                        "От 15 февруари Лукойл пуска на пазара на едро дизелово гориво и газьол за отопление (маркирано в червено гориво за отоплителни цели, чийто акциз е 50 лв. на 1000 литра)."източник http://money.bg/news/id_518240263
                        Ха ха,става въпрос за 14 февруари 2010 година!!
                        Фиат марея уикенд 1.9ТД100

"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"

Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!

Коментар

u_bo написа:
                          спрете с партенките,писнало ми е от такива!Така се пускат слухове,мразя слухове и още повече хората,които волно или неволно ги пускат!!!
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                            u_bo написа:
                            спрете с партенките,писнало ми е от такива!Така се пускат слухове,мразя слухове и още повече хората,които волно или неволно ги пускат!!!
                            http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/1805798583-Razkriha_nezakonno_gorivo_v_rezervoari_na_avtomobi li_v_Ruse.htmlако това е партенка, дет се вика : "Извинете!"
                            bTV написа:
                            От митницата обясняват, че маркираните горива плащат по-малък акциз - в размер на 50 лева за 1000 литра, вместо 615 лева, каквато е ставката за газьола. Горивата, оцветени в синьо, са предназначени за корабно зареждане, а тези в червено - за работа в инсталации за отопление, докато нарушителите са зареждали автомобилите си с тях.Съгласно закона за акцизите и данъчните складове е забранено маркирано гориво да се съдържа в резервоара на МПС-та. Това важи и за резервоари на станции за зареждане с горива, както и помпи за зареждане на моторни превозни средства.Такива проблеми могат да бъдат избегнати, ако не се извършва зареждане с горива от съмнителни източници без документи, обясняват от русенската митница и предупреждават, че нарушителите се наказват с глоба в размер от 100 до 500 лева - за физическите лица, ...

Коментар

Dimitar. написа:
                              По въпроса за двутактово масло, копирам от друг форум:============================================ ============2-тактово масло и дизелБлагодарение на мерките за контрол на замърсяването ................. Но 2-тактово масло доказа ,че не е вредно изобщо, точно обратното! =================================================Н авсякъде препоръчват дозата от 5 мл 2Т масло / литър гориво.
                              Хареса ми поста ти колега, изчетох го с интерес, мисля, че ще се снабдя с 2Т масло и ще добавям 200мл на резервоар, т.е. за 5 резервоара от литър масло, ще оскъпи приблизително с 2лв на резервоар, което е приемливо. Благодарности
                              saber1972 написа:
                              kiselo написа:
                              saber1972 написа:
                              Аз от 15 години карам с нафта от туби...но просто знам произхода на дизела и никога съм нямал проблеми, трета година съм с марейката, а преди това карах 2,5 тдс на който навъртях 1,5 милиона километра и не съм барал мотора-смених само веригите на 2 пъти и гарнитури на гнп веднъж, което е напълно нормално...така, че не виждам какъв е проблема...Даже и след малко ще ида да си хакна 3-4 десятки, че светнах... :D
                              Toва БМВ освен да си го ползвал за ТИР!? 1,5млн. км при средна скорост 90км/ч излиза да караш 2 години без да спираш дори да пикаеш и постоянно да караш с 90км/ч ?!?! или аз немога да смятам или нещо не е както трябва с цифрите? При средно 60км/ч което е средното при основно извънградско и не малко градско каране поне на мен толкова ми показва бордовия са ти почти 3 години шофиране пак без спиране за пиш...!?!? Или е било с вградено ВЦ и минибар или незнам...
                              Не е БМВ, а ОПЕЛ с тдс мотор имах и БМВ, но ОПЕЛ ОМЕГАТА возеше по добре от 5-та серия на БМВ и предпочитах да пътувам с него, а по това време се занимавах с трафик на хора...возих ги основно до Гърция през Италия и седмично въртях по 5000 км. минимум...едно кръгче ми излизаше от 4500 до 5000 км в зависимост от маршрута който избирах...качвах се на ферибота от Бари или Бриндизи-погледни го къде се намира и смятай сам разстоянията...а с тази дейност се занимавах около 10 години...отплеснах се от темата, а МАРЕЙКАТА си я взех единственно да си возя параплана и да ходя до работа с нея...за 3 години имам 30 000 км. и то по състезания в чужбина...
                              Екстра си бе мен. Като дойдеш да скачаш в Сопот ми се обади- Слави 0897 598378, Ще скачаме заедно
                              FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

нафтата в туби е вече по 1.80 лв.
                                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                                X