Решил съм да купувам на жената Пунто дизел до 100 к.с. Имам няколко въпроса към притежатялите на такаква кола, за мнения и препоръки какво да се гледа като се купува (често срещани проблеми). Четах във форума за системата сити, разваляла ли се е на някой? Скъпа ли е подръжката на ходовата част и разбива ли се предницата по родните ни пътища? Съединителя с демферен маховик ли е и цена на комплект? Поздрави на всички.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за Пунто JTD 85 к.с.
Collapse
X
-
При нас пунтото още не е карано толкова много за да ти отговоря на тоя въпрос. Но относно city системата си работи безупречно. Работата е там,че ние въобще не я ползваме. Тъй като преди имахме едно старо пунто без никакви хидравлики или усилватели на волната найстина имаше зор при въртенето. А сегашното си има хидравлика и е адски приятно и добро въртението. А като пусна сити системата става прекалено леко и чувствително специално за мен и въобще не я ползвам. Затова хубаво е,че я има тази екстра, но специално при мене не е била от значение при покупката на автомобила. Както ти казах при мен специално не я пускам защото за мене волна става прекалено чувствителен и някой път при паркиране или маневри като не си свикнал може да бутнеш повечко и тя да завие повечко и т.н. Но това е специално при мен..... иначе тя си е точно за това да те олеснява при маневрите и при многото вартене на мястоА по нашите пътища специално коя кола не се чупи? Сега бягам да спя утре ако се сетя за нещо по другите ти въпроси ще драскам пак,че сега няма време. Но като цяло си се спрял на доста приличен автомобил, жена ти ще е доста доволна. Откакто минахме от по малко кончета на газ към турбо дизел (jtd) разликата си е голяма.
-
Re: Мнения за Пунто JTD 85 к.с.
bobitur написа:Решил съм да купувам на жената Пунто дизел до 100 к.с. Имам няколко въпроса към притежатялите на такаква кола, за мнения и препоръки какво да се гледа като се купува (често срещани проблеми).bobitur написа:Четах във форума за системата сити, разваляла ли се е на някой? -bobitur написа:Скъпа ли е подръжката на ходовата част и разбива ли се предницата по родните ни пътища? -bobitur написа:Съединителя с демферен маховик ли е и цена на комплект? -http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
bobitur написа:А турбината с променлива геометрия ли е?http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Никой не е казал, че ми трябва точно с променлива геометрия. Просто питам за евентуални разходи за почистване на геометрията. Даже ме радва, че не е, и бих избрал вариант Пунто 2 ЖТД. А за ремап, за жена ми едва ли бих направил, поне не в началато. П.П Чип ли се сменя за тунинг или става със смяна на софта, без да се налага замяна на чипове в ЕКУ-то. Поздрави на всички.
Коментар
-
bobitur написа:Никой не е казал, че ми трябва точно с променлива геометрия. Просто питам за евентуални разходи за почистване на геометрията. Даже ме радва, че не е, и бих избрал вариант Пунто 2 ЖТД. А за ремап, за жена ми едва ли бих направил, поне не в началато. П.П Чип ли се сменя за тунинг или става със смяна на софта, без да се налага замяна на чипове в ЕКУ-то. Поздрави на всички.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Dodo 155 написа:bobitur написа:А турбината с променлива геометрия ли е?
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Dodo 155 написа:bobitur написа:А турбината с променлива геометрия ли е?
Коментар
-
На Браво JTD премахването на катализатора не оказа никакво влияние на вървежа ! Само на шума - увеличи се.Дори колегата после си върна обратно катализатора !Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Днес гледах няколко и на две коли ми направи впечатление, че фара има изпотено отвътре, много странно ми се струва. Единия продавач, каза че е нормално като са мили колата и така се получавало ("покарай е на фарове и ще се оправи"). За мен не е нормално, ама да питам все пак хората каращи пунто 2.
Коментар
-
bobitur написа:Днес гледах няколко и на две коли ми направи впечатление, че фара има изпотено отвътре, много странно ми се струва. Единия продавач, каза че е нормално като са мили колата и така се получавало ("покарай е на фарове и ще се оправи"). За мен не е нормално, ама да питам все пак хората каращи пунто 2.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар