Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой от вас да си кара "печката" на олио?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Tihomir78 написа:
    100 пъти по добре е да си намеря дизел на черно на 1,5 отколкото да наливам всякакви боклуци че и пари да давам за тях.
    и откъде знаеш,че тоя дизел на черно не е по-голям боклук и от олиото???
    ex.Мареа ТД100

Коментар

vsd написа:
      Е, 2 литра на 60 едва ли са проблем.
      И краставицата има 98% вода в нея, ама е твърда,нали? Питай всяка една жена за това! Така че тая мазнина, която става гъста като истине доста променя вискозитета на горивото. Ама чупете си моторите. То една помпа в моргите е 200лв вече.
      Fiat Marea TD100

Коментар

Ето малко инфо за маниаците на миризмата на казанлъшки понички и пържени картофки:Поне 200 българи карат колите си със старо олио и са изключително доволни от това.За гориво на дизели, които не са комън-рейл, те използват стара мазнина от ресторантски фритюрници.
        Прикачени файлове
        Fiat Marea TD100

Коментар

paralesa написа:
          Tihomir78 написа:
          100 пъти по добре е да си намеря дизел на черно на 1,5 отколкото да наливам всякакви боклуци че и пари да давам за тях.
          и откъде знаеш,че тоя дизел на черно не е по-голям боклук и от олиото???
          Ами имам си сигурни източници, които ползвам отдавна
          Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
          ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

iuly_vn написа:
            [quote:401d70fffd="vsd"]Е, 2 литра на 60 едва ли са проблем.
            Ето малко инфо за маниаците на миризмата на казанлъшки понички и пържени картофки:Поне 200 българи карат колите си със старо олио и са изключително доволни от това.За гориво на дизели, които не са комън-рейл, те използват стара мазнина от ресторантски фритюрници.
            ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
              питам се дали това си струва...дали олиото ще е "газова за дизели" ако има същото отношение както газта при бензина,бих се замислил сериозно за една такава инсталация
              Няма да е същото защото старо-филтрирано олио не продават на всеки километър.

Коментар

chaveto написа:
                paralesa написа:
                питам се дали това си струва...дали олиото ще е "газова за дизели" ако има същото отношение както газта при бензина,бих се замислил сериозно за една такава инсталация
                Няма да е същото защото старо-филтрирано олио не продават на всеки километър.
                Tи уж си за олиото пък се изразяваш скептично. Такова олио има под път и над. Даже по начесто са заведенията откъдето можеш да си ,,купиш" мазнина, отколкото бензиностанции по пътя. Е аз не наливам нищо по-различно от пауър-дизел. Скъпо, но ме кефи колата като мърка с него. Олио и във фритюрника не слагам, камо ли в колата. Освен ако не го пуснат по бензиностанцийте достатъчно пречистено.
                Fiat Marea TD100

Коментар

Няма да си дърпам след мен мобилна станция с която да си филтрирам олиото................................. Нито пък ще кача две туби отзад в багажника ако тръгна някъде на по дълъг път. Аз олио наливам само от магазина до 20% в нафтата.

Коментар

iuly_vn написа:
                    vsd написа:
                    Е, 2 литра на 60 едва ли са проблем.
                    И краставицата има 98% вода в нея, ама е твърда,нали? Питай всяка една жена за това! Така че тая мазнина, която става гъста като истине доста променя вискозитета на горивото. Ама чупете си моторите. То една помпа в моргите е 200лв вече.
                    Това което съм написал е около 3% от обема. Колко по-гъста ще стане сместта. Не забравяй че олиото се разтваря в нафтата. Тия дни ще сложа 3% стара мазнина в бутилка в хладилника да видя дали ще има разлика, но съм сигурен че няма да има.
                    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

При Jtd според мен ще се завиши излишното гориво от помпата ако е по гъста нафтата/олиото.

Коментар

Скоро като беше олиото на промоция в Кауфланд и си купих доста литраж и карах с него но нещо бравото почна да сдава багажа -незнам дали от олиото или просто си му е дошло времето но при потегляне забива за момент и от ауспуха излиза голяма пушилка !Появи се и на моменти едно прекъсване както при бензинова кола когато има нещо нередно по запалителната система Незнам какво му става!Смених горивния филтър зщото си помислих че се е е задръстил от олиото но проблема си остана ! Или е нещо по ГНП-то или някоя дюза сдава багажа !Друго обяснение няма поне според мен! Така че по полека с олиото или поне го разреждайте с нафта
                        LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

абе пич,то хората са го казали-до 20процента директно в резервоара,инъче ако искаш само на олио-купувай такава система
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

Незнам от олиото ли ама бравото сдаде "багажа"!!! Взе да пуши много и почна яко да прекъсва !Смених пак горивния филтър но положението е същото ! Изчистих и резервоара да не би да има остатъчно олио и заредих от скъпата нафта на ОМВ но няма промяна !Гледам че по едната дюза е избило нещо като лак а преди го нямаше Сега в събота почвам да разглобявам едно по едно и да търся проблема !Явно олиото му дойде в повече ! Само да се оправи вече няма да си правя опити То по-ефтиното може да ми излезе през "носа" Та ако слагате олио внимавайте по колко сипвате да не страдате като мен !

Коментар

Не е избило лак ами най вероятно е олио и просто като се спече и изглежда лъскаво. Ми колега по 100% олио без да го подгряваш не става.

Коментар

Даааа явно не става без нагряване!Днес изминах около 100км и каточе ли прекъсването малко поизчезна а и пушилката намаля ! :D Дано да се оправи !!! Явно когато е студено олиото е прекалено гъсто и се зъздава голямо налягане в дюзите щом е избило отвън на дюзата " зор е видяла" системата

Коментар

Working...
                                X