Интересно ми е и на свой ред да питам: някой от вас с дизелите,дето вече не са съвсем дизели, изследвал ли е в лаборатория качествата на ползваната мазнина? Не за друго, но например: до колко е мазно това олио, че да може да смазва помпата така, както го прави дизеловото гориво; или горивните му качества, т.е. двигателя запазва ли си динамичните качества или автомобила се движи колкото да не спре?!Виждал съм наживо какво прави колегата с черното TD100...яко го въртеше , но въпреки това ми е интересно?!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някой от вас да си кара "печката" на олио?
Collapse
X
-
Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
-
Интересно ми е и на свой ред да питам: някой от вас с дизелите,дето вече не са съвсем дизели, изследвал ли е в лаборатория качествата на ползваната мазнина? Не за друго, но например: до колко е мазно това олио, че да може да смазва помпата така, както го прави дизеловото гориво; или горивните му качества, т.е. двигателя запазва ли си динамичните качества или автомобила се движи колкото да не спре?!Виждал съм наживо какво прави колегата с черното TD100...яко го въртеше , но въпреки това ми е интересно?!
Коментар
-
Ето и обещаната снимка :DНещо не успях да се сборя и да я кача тук Ето линка http://taos.snimka.bg/automobiles/olio.460933Знам, че може и много по-добре да се направи, но набързо с подръчни материали това сътворих
Коментар
-
Само да допълня нещо, ако ГНП-то е Лукас недеите налива олио или в много малки пропорции само на топло, да не подведем някой колега. Не съм запознат с устройството на помпите и не мога да кажа каква може да е причината, но до колкото знам Лукас-а се троши от по-гъстото гориво. Нека компетентните колеги, ако им се занимава да пишат разбира се да кажат каква е причината.Значи от казаното дотук да разбирам, че мога да си прецеждам олио през стари дънки примерно и да си го наливам във старото Фордче 1.6Д QuestionСамо трябва да видя откаде да се снабдя с използвано олио Rolling Eyes
Коментар
-
Едва ли наистина помпата му е ЛУКАС, но за съжаление колега имаш право... и за да не бъде подведен някой, наистина колегите с помпи ЛУКАС да внимават.И аз не зная конкретните причини, но само зная, че все-още на тях в България не им разбират много... и са малко сервизите където могат да я оправят. С БОШ не е така.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Taos85 написа:С Бош-а найстина няма проблеми, вчера даже си забърках 80/20% че като видях цената на дизела ми стана лошо, двигалчето мърка сега и работи едно мазно-мазноSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар